«Ότι πιο αξιόλογο υπάρχει στην Κύπρο ο Λαΐφης»

Στο Μetropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Σλόβαν Μπρατισλάβας, Νίκι Παπαβασιλείου και μίλησε για τους στόχους της ομάδας, τον Μακ, ενώ αποθέωσε τον Κώστα Λαΐφη.
Πηγή: metrosport.gr
«Ότι πιο αξιόλογο υπάρχει στην Κύπρο ο Λαΐφης»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρα μου. Πίσω από τη Σλόβαν υπάρχει μεγάλη ιστορία. Έχει πάρει ένα ευρωπαϊκό κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα. Έγινε μια πρώτη επαφή μεταξύ μας πριν πέντε μήνες, για να τους κάνω μια παρουσίαση για το πλάνο που έχω για την ομάδα και τους παρουσίασα πως βλέπω τη Σλόβαν για τα επόμενα τρία χρόνια. Μετά από δύο μήνες με κάλεσε να αναλάβω την ομάδα και σιγά σιγά οργανώνουμε το σύλλογο σε ένα τέτοιο επίπεδο που μπορεί να παίρνει ξανά τον τίτλο στη Σλοβακία και να μπορέσει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρόεδρος έχει και το όραμα και τα χρήματα για να λειτουργήσει η ομάδα σε αυτά τα επίπεδα. Χτίζεται ένα γήπεδο 25.000 και θα υπάρχει και ξενοδοχείο και προπονητικά κέντρα. Προετοιμαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα για να είναι η ομάδα έτοιμη. Εδώ βλέπουν διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Η ιστορία μας δείχνει ότι αποτέλεσμα έχουν οι ομάδες που έχουν υπομονή και πλάνο. Εδώ σε σέβονται και υπάρχει εκτίμηση σε αυτό που κάνεις. Και ο κόσμος έχει την υπομονή».

Για τον Μακ: «Ένας αξιόλογος παίκτης έχει βοηθήσει στα μέγιστα την ομάδα να πάει στο Euro. Τα τελευταία χρόνια στη Σλοβακία δουλεύουν πολύ με τους νέους παίκτες. Πολύ πιο εύκολα φεύγει ένας παίκτης από εδώ να πάει σε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, από ότι στην Ελλάδα. Εδώ είναι το κέντρο της Ευρώπης. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν πολλοί σκάουτερ».

Για το αν ο Λαΐφης μπορεί να σταθεί σε πιο μεγάλο επίπεδο: «Είναι ότι πιο αξιόλογο υπάρχει αυτή την στιγμή στην Κύπρο. Το έδειξε και με την εθνική ομάδα. Έχει πάρα πολύ καλή τεχνική, έχει ηρεμία στο παιχνίδι, έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και πέρυσι έκανε μια εξαιρετική σεζόν. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και σέντερ μπακ και αμυντικό χαφ. Ο ΠΑΟΚ έχει μια παράδοση με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές».

Διαβάστε ακόμη...