Άφαντοι Ντάλας, ελληνικές φάσεις και λεφτά!

Από sdna.gr: Ο παχυλά αμειβόμενος Χιου Ντάλας αγνοείται και δεν εμφανίστηκε στο σεμινάριο διαιτητών, ο Βασάρας δεν έδειξε φάσεις από ελληνικά ματς και οι διαιτητές αγνοούν το... χρώμα του χρήματος!
Πηγή: sdna.gr
Άφαντοι Ντάλας, ελληνικές φάσεις και λεφτά!

Η ελληνική διαιτησία δεν είναι απλά υπό διάλυση. Είναι κάτι χειρότερο. Η συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο, σε σημείο που πέρα από την γνωστή υπόθεση της «διαιτητικής πυραμίδας», πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για να ερευνήσει και γενικότερα την κατάσταση.

Την Παρασκευή 13/11 και το Σάββατο 14/11, πραγματοποιείται στην Αθήνα το προγραμματισμένο και επίσημο σεμινάριο των διαιτητών της Super League, που περιλαμβάνει επιμόρφωση και αγωνιστικά τεστ.

Υπεύθυνος ανάπτυξης της διαιτησίας, είναι ο Χιου Ντάλας. Ο Σκωτσέζος, όμως, δεν έδωσε το παρών, με την επίσημη δικαιολογία που προβάλει η ΕΠΟ να είναι κάποιες... ανειλημμένες υποχρεώσεις του.

Ο Ντάλας δεν απουσιάζει μόνο από το σεμινάριο που γίνεται αυτές τις μέρες. Αγνοείται γενικώς! Η ΕΠΟ τον έφερε μετά Βαΐων και κλάδων για να αλλάξει πρόσωπο η διαιτησία και τον πλήρωνε με 170.000 ευρώ το χρόνο! Όταν ο ίδιος παράτησε τους ορισμούς γιατί προφανώς ήθελε να αποφύγει τις πιέσεις, λέγεται πως η ομοσπονδία του μείωσε την αμοιβή σε περίπου 90.000 ευρώ και του ανέθεσε το κομμάτι της εκπαίδευσης. Κι όμως, ενώ τα χρήματα που εισπράττει εξακολουθούν και είναι αστρονομικά για τη δουλειά που κάνει, εκείνος δεν εμφανίζεται ούτε για τη στοιχειώδη υποχρέωση που έχει, δηλαδή τα σεμινάρια διαιτητών που δεν είναι πάνω από 2-3 το χρόνο! Για ποιο λόγο, λοιπόν, εξακολουθεί η ΕΠΟ και δαπανά σκανδαλωδώς τόσα χρήματα;
Αμφισβητούμενες από... ξένα πρωταθλήματα!

Την Παρασκευή στην επιμόρφωση δίδαξε ο Κύρος Βασάρας. Κι εδώ έρχεται το άλλο σκάνδαλο. Ενώ στη Super League γίνεται το έλα να δεις από «χειρουργεία» και διαιτητικές «ομορφιές», ενώ οι διαιτητές τα έχουν κάνει κυριολεκτικά μπάχαλο, ο κ. Βασάρας επέλεξε να μην δείξει στους διαιτητές ούτε μία φάση από το ελληνικό πρωτάθλημα! Όργια έχουν γίνει στα ελληνικά γήπεδα, αλλά τα παραδείγματα του Κύρου Βασάρα και τα βίντεο που προέβαλε, ήταν μόνο από... ξένα πρωταθλήματα!

Ο λόγος; Προφανέστατος! Για να μην πάρει θέση για τα σφυρίγματα των διαιτητών τους οποίους ο ίδιος (υποτίθεται μαζί με τον Ντάλας) εκπαιδεύει! Για να μην βρεθεί στη... δυσάρεστη θέση να πει π.χ. αν το γκολ του Ιντέγε στη Βέροια ορθώς μέτρησε ή έπρεπε να ακυρωθεί. Και αυτή είναι μόνο μία από τις δεκάδες αμφισβητούμενες φάσεις που έχουμε δει φέτος στα ελληνικά γήπεδα και για τις οποίες θα έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένες παρατηρήσεις στους διαιτητές. Γι' αυτό γίνονται τα σεμινάρια, άλλωστε! Αλλά η εικόνα των διαιτητών στο χορτάρι, δείχνει εν τέλει και τι εκπαίδευση έχουν...
Τους εγκάλεσε για τις διαρροές!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, στη διάρκεια του σεμιναρίου, ο Κύρος Βασάρας εγκάλεσε τους διαιτητές που διέρρεαν ότι στο σεμινάριο του καλοκαιριού, ο Χιου Ντάλας τους προέβαλε βίντεο με το ακυρωθέν γκολ του Νεϊμάρ με το χέρι στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και τους είπε ότι το γκολ ορθώς ακυρώθηκε.

Ο Βασάρας, ως γνωστόν, έχει διαψεύσει ότι προβλήθηκε ποτέ τέτοιο βίντεο και ρώτησε τους διαιτητές να πουν ευθέως αν θυμούνται ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ουδείς σήκωσε το χέρι. Είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα, ότι τουλάχιστον δύο διαιτητές ήθελαν να σηκώσουν το χέρι και να επιβεβαιώσουν ότι το καλοκαίρι όντως προβλήθηκε το επίμαχο βίντεο! Όμως επειδή ήταν μόνοι τους και δεν θα τολμούσε κάποιος άλλος να τους στηρίξει, προτίμησαν να μην «αδειάσουν» τον Βασάρα και να μην το κάνουν μπάχαλο, τινάζοντας το σεμινάριο στον αέρα...
Άπαντες απλήρωτοι...

Μέσα σε όλα αυτά, μαθαίνουμε και ότι οι διαιτητές δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ για τις διαιτησίες τους από την 1η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος!

Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχουν όλοι οι διαιτητές άλλη εργασία και ορισμένοι ζουν από τη διαιτησία. Το ερώτημα είναι: Από τη στιγμή που δεν πληρώνονται, πώς ζουν; Επίσης: Τα μέλη της ΚΕΔ που αμείβονται με τριχίλιαρα και πεντοχίλιαρα μηνιαίως, πληρώνονται κανονικά ή μόνο με τους διαιτητές υπάρχει το «πρόβλημα»; Ο Χιού Ντάλας; Εκείνος μήπως παίρνει κανονικά τα λεφτά του;

Ερωτήματα πολλά... Απάντηση καμία! Ποτέ!

Διαβάστε ακόμη...