Παραμονή χωρίς…δράματα

Από paokfc.gr: Το προφίλ του Πανθρακικού, δηλώσεις και η αποστολή της ομάδας της Κομοτηνής για την αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής κόντρα στον Δικέφαλο.
Πηγή: paokfc.gr
Παραμονή χωρίς…δράματα

 Η ομάδα της Κομοτηνής μπαίνει στο πρωτάθλημα κάθε χρόνο με τον ίδιο στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την παραμονή. Τις προηγούμενες τέσσερις χρονιές ο στόχος επετεύχθη. Άλλες φορές εύκολα, άλλες δύσκολα. Όπως την περασμένη σεζον που οπως και φέτος ξεκίνησε σχεδόν καταστροφικά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο πρώτος που την πληρώνει είναι ο προπονητής. Πέρυσι ήταν ο Άκης Μάντζιος που, ενώ είχε οδηγήσει την ομάδα στην πιο επιτυχημένη πορεία της ιστορίας της, απομακρύνθηκε από τον πάγκο. Τη θέση του πήρε ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας. Το ντεμαράζ στον δεύτερο γύρο ήταν εντυπωσιακό και περιελάμβανε σπουδαίες νίκες, με τα πανηγύρια κυριολεκτικά στο φινάλε να παίρνουν την θέση της αγωνίας.

Η απόφαση της διοίκησης ήταν να στηριχθεί τόσο ο Ισπανός τεχνικός όσο και ο κορμός της ομάδας. Η εκκίνηση του Πανθρακικού όμως ήταν αποκαρδιωτική. Και ο Ρόκα έγινε ο Μάντζιος της τρέχουσας σεζόν. Τη θέση του πήρε ένας επίσης πρώην τερματοφύλακας. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που φιλοδοξεί να γίνει ο Ρόκα του 2015-16. Να σώσει, δηλαδή, την ομάδα της Κομοτηνής.

Το καλοκαίρι οι Κάσες, Ρομέου, Μ'μπόου, Βιγιαφάνες και Τσουμάνης αναχώρησαν για άλλες πολιτείες και η διοίκηση έπρεπε να καλύψει τα λίγα, αλλά σημαντικά κενά που δημιουργήθηκαν. Ο Φρανσίσκο Χαβίτο ήρθε να τονώσει το επιθετικό κομμάτι, ενώ ο Ντενίζ Μπαϊκαρά ανανέωσε το συμβόλαιό του αποτελώντας τον φυσικό αρχηγό της ομάδας. Σημαντικό γεγονός αποτέλεσε ο επαναπατρισμός του Μαυρουδή Μπουγαΐδη, ενός νεαρού κεντρικού αμυντικού που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, με τον Γουόλτερ Μπαλούφο από την Ξάνθη να αποτελεί την τέταρτη σημαντική προσθήκη.

Ο Ελευθερόπουλος δεν άλλαξε ιδιαίτερα το σύστημα που εφάρμοζε ο Ρόκα πριν αποχωρήσει, με την ομάδα να αγωνίζεται με 4-5-1. Κάτω από την εστία βρίσκεται ο Aθανασιάδης, με τον Πασχαλάκη να αποτελεί ένα ελπιδοφόρο back up. Η τετράδα της άμυνας στηρίζεται κυρίως στους Μελίσση, Σερφά, Ποτουρίδη και Μπαϊκαρά, με τους Παπαγγέλου και Χρήστου να προσφέρουν λύσεις από τον πάγκο. Στον άξονα παρατάσσονται οι Σέτι και Μεχία, με τον Λαδάκη να αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική, ενώ πίσω από τον επιθετικό ο Ντιγκινί είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχει να επιδείξει ο Πανθρακικός. Ο Χαβίτο έχει μόνιμη θέση στα άκρα, ενώ από την άλλη πλευρά αγωνίζεται ο Χασομέρης, με την θέση του φορ να είναι κλεισμένη από τον Ιγκόρ, ο οποίος όμως είναι τραυματίας με αποτέλεσμα να παίρνει φανέλα βασικού ο Τζάνης. Ροτζέριο και Γουόλτερ αυξάνουν τις επιλογές του προπονητή τους, όπως και οι Ηλιάδης και Νικόλτσης.

Ο βοηθός του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, Στέλιος Βενετίδης, μίλησε για το παιχνίδι δηλώνοντας αναλυτικά:

«Γνωρίζουμε ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα πολύ καλή, βασίζεται πάρα πολύ στην ποιότητα της και με σύμμαχο την έδρα το παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εμείς έχουμε οδηγό το παιχνίδι του Κυπέλλου, στο οποίο είχαμε μία αρκετά καλή προσέγγιση και αμυντικό προσανατολισμό. Μέσα από αυτήν την προσέγγιση θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε από αυτό το παιχνίδι. Εξαρτάται από τη δική μας απόδοση, από το πόσο θα μπορέσουμε εμείς να προβάλλουμε αντίσταση, να ασκήσουμε πίεση, να μπορέσουμε να φέρουμε σε μία δύσκολη κατάσταση τον ΠΑΟΚ και να λειτουργήσει αυτό αντίστροφα.

Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα λειτουργήσει αυτό. Γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει το σχήμα του, αλλά εμάς η προσέγγιση μας θα είναι περίπου η ίδια. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε πάρα πολύ την ταχύτητα που έχει στον άξονα και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε, γιατί θα είναι πολύ πιεστικό όσο περνάει ο χρόνος. Όταν πηγαίνεις να αγωνιστείς, υπάρχει πίστη. Το θέμα είναι την πίστη, πως θα τη βγάλεις στην πράξη. Πίστη υπάρχει, αλλά από εκεί και πέρα στην πράξη θα φανεί«.

Από την πλευρά των παικτών του Πανθρακικού μίλησε ο Ζδράβος-Ρίζος μιλώντας για την ανάγκη που υπάρχει στην ομάδα του για βαθμούς:

«Εξαιτίας της βαθμολογικής μας συγκομιδής, είμαστε αναγκασμένοι να πάμε στην Τούμπα και να διεκδικήσουμε την νίκη. Στην χειρότερη θα χρειαστούμε τον βαθμό. Όπως είναι η ομάδα αυτή την στιγμή, οφείλουμε να αντιστρέψουμε το κλίμα και να έχουμε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Έχουμε μία δύσκολη αποστολή. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και στην Τούμπα είναι ακόμα πιο δυνατός. Δουλεύουμε όλοι πολύ και ευελπιστώ ότι η κατάσταση θα αντιστραφεί. Στην αναμέτρηση του Κυπέλλου μέχρι ένα σημείο σταθήκαμε πολύ καλά και κλειδώσαμε τον αντίπαλο. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε αυτό και στο παιχνίδι που έρχεται θα νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά«.

Η αποστολή του Πανθρακικού για την αναμέτρηση της Τούμπας αποτελείται από τους: Αθανασιάδη, Πασχαλάκη, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδη, Χρήστου, Σερφά, Μελίσση, Λαδάκη, Μεχία, Σέτι, Ηλιάδη, Ροτζέριο, Χασομέρη, Ντιγκινί, Χαβίτο, Βάλτερ, Νικόλτση.

Διαβάστε ακόμη...