Οι όροι της συμφωνίας

Από paokweb.gr: Ο εκπρόσωπος του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη μίλησε στο sportfm για τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του Έλληνα σέντερ με τον «Δικέφαλο».
Πηγή: paokweb.gr
Οι όροι της συμφωνίας

Αναλυτικά τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του Σχορτσιανίτη Παναγιώτης Καπάζογλου:

«Η διακοπή της συνεργασίας με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν ξαφνική και σε εισαγωγικά απροσδόκητη. Οι ομάδες της Euroleague δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές παικτών που έχουν παίξει στον α" γύρο. Αυτό σημαίνει πως έπρεπε να μείνει ανενεργός ως τις 18/12. Αυτό δεν ήταν επιθυμητό. Προέκυψε η ανάγκη και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Έγιναν όλα λίγο ξαφνικά. Υπάρχουν πρόσωπα που ήξερε. Με τον Βασιλειάδη έχει ιδιαίτερη σχέση και έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Σταυρόπουλο. Δεν ήταν οικονομικό το ζήτημα. Δεν υπήρξε κάποιο τρομερό ζήτημα. Έγιναν όλα πολύ ξαφνικά».

Για το αν θα παίξει σχεδόν δωρεάν στον ΠΑΟΚ: «Όχι δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν κάποιες δικλείδες που θα καθορίσουν πώς θα κυλήσει η συνεργασία. Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως θέλει ο ΠΑΟΚ και ο Σχορτσανίτης, ίσως να είναι μεγαλύτερη η συνεργασία. Δεν εξυπηρετεί ο Σοφοκλής να πουλάει μούρη πως παίζει τζάμπα. Βρέθηκαν με τον ΠΑΟΚ στο κατάλληλο σημείο».

Για το αν το βλέπει ως πισωγύρισμα: «Αν το έβλεπε έτσι, δεν θα το έκανε. Δέχθηκε με χαρά την προσέγγιση του ΠΑΟΚ, που ήταν πολύ ανθρώπινη. Ο Σοφοκλής είναι σε ένα ζεστό περιβάλλον που τον θέλουν κι αυτό από την πλευρά του ΠΑΟΚ».

Για τις δηλώσεις του Τζούροβιτς εναντίον του Σχορτσανίτη: «Πιστεύω ότι είναι διαφορετικά πράγματα. Να συζητάμε για απόψεις ανθρώπων που έχουν τελειώσει από το μπάσκετ εδώ και 30 χρόνια δεν έχει νόημα. Από τον Αστέρα δεν υπήρχε κάτι. Οι σέρβικες ομάδες έχουν διαφορετική νοοτροπία και στηρίζονται στους Σέρβους. Τα τελευταία χρόνια άρχισαν να αγοράζουν ξένους. Δεν κόλλησε. Πέρσι ήταν άλλη ομάδα ο Αστέρας με καλύτερα γκαρντ. Όσοι ξέρουν μπάσκετ, ξέρουν πως ο ψηλός χρειάζεται τους γκαρντ για να ανοίξουν χώρους. Η υπομονή ήταν μικρότερη. Σε αυτήν την κατάσταση ήταν καλύτερο να το τελειώσουμε στο ξεκίνημα. Ο Σοφοκλής είναι παίκτης ψυχολογίας. Πέρσι τέτοια εποχή, ο Σοφοκλής σε χειρότερη κατάσταση από την φετινή έβαλε 23 πόντους στην Ρεάλ. Το Τελ Αβίβ για αυτόν είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι χαρούμενος πως θα παίξει στον ΠΑΟΚ. Είναι σε καλή κατάσταση».

Για τις ημερομηνίες που υπάρχουν στο συμβόλαιο: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένο deadline. Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες που με συμφωνημένους όρους μπορεί να φύγει. Δεν είναι απίθανο να μείνει ως το τέλος της σεζόν. Ο Σοφοκλής για πολύ λίγες ομάδες θα φύγει από τον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Σε πρώτη φάση μακάρι να είναι καλά ο Σοφοκλής. Να αισθανθεί καλά, να μπει στην ομάδα καλά. Τα υπόλοιπα, όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει»

Διαβάστε ακόμη...