Ψάχνοντας για…ταβάνι

Από paokfc.gr: Το προφίλ του Αστέρα, δηλώσεις και η αποστολή των Αρκάδων για την μεγάλη αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής κόντρα στον Δικέφαλο, λίγο πριν την σέντρα του αγώνα.
Πηγή: paokfc.gr
Ψάχνοντας για…ταβάνι

 Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Ένα μπαράζ ανόδων και το 2007 πρώτη συμμετοχή στην Super League. O Αστέρας 8 χρόνια μετά αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν ήταν...διάττοντας. Με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του Συλλόγου, Μπάκο και Καϋμενάκη, οι οποίοι είναι οι χρηματοδότες της ομάδας, οι Αρκάδες έχουν καταφέρει να βάλουν την Τρίπολη για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης. Η περσινή σεζόν ήταν και οι κορυφαία στην ιστορία της ομάδας.

Πρώτη συμμετοχή σε ομίλους Europa League, δεύτερη θέση στα Play Off της Super League και απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με απόδοση σταθερή και άκρως εντυπωσιακή. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν βέβαια τα πράγματα δεν δείχνουν το ίδιο ρόδινα και οι πολλές αλλαγές του καλοκαιριού θέλουν χρόνο για να «δέσουν» με τον κορμό της ομάδας.

Στο μεταγραφικό παζάρι ο Αστέρας για άλλη μία χρονιά ήταν υπερδραστήριος. Ο Ρόλε επέστρεψε στην πατρίδα του, ο Πάρα το ίδιο, ενώ ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Χερόνιμο Μπαράλες πωλήθηκε στην Σίβασπορ, καθώς το ποσό ήταν άκρως δελεαστικό για τα δεδομένα του συλλόγου. Έτσι τα κενά έπρεπε να καλυφθούν καθώς το ζητούμενο είναι πάντα η διάρκεια και όχι οι πρόσκαιρες επιτυχίες. Δέκα νέα πρόσωπα βρίσκονται στο φετινό ρόστερ των Αρκάδων. Από τους νεαρούς και ελπιδοφόρους Φούντα και Κουατέ, στους μπαρουτοκαπνισμένους στην Ελλάδα, Δημούτσο, Γιαννούλη και Παπαδόπουλο, μέχρι τους λάτιν επιθετικούς μέσους Μπερτόλιο και Λανθαρότε, αλλά και τον έμπειρο Χαμντανί από τον Απόλλωνα Λεμεσού, η διοίκηση φαίνεται να έχει καλύψει επάξια τα κενά.

Η μεταγραφή της χρονιάς βέβαια φαίνεται τουλάχιστον στο ξεκίνημα να είναι ο Απόστολος Γιάννου. Ο Έλληνας φορ μετά από μία εξαιρετική σεζόν στον Πανιώνιο, πήγε στον Αστέρα και έχει εκπλήξει τους πάντες με τα κατορθώματά του. Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται και την νέα σεζόν ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος αποτελεί το κερδισμένο στοίχημα των ανθρώπων της διοίκησης των Αρκάδων. Ανέλαβε την ομάδα μετά τον Σάκη Τσιώλη και κατάφερε να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα αν και δεν είχε την εμπειρία του προκατόχου του. Χαρακτηριστικό της εργατικότητάς του είναι ότι έμαθε ισπανικά προκειμένου να μπορεί να επικοινωνεί καλύτερα με την λάτιν παροικία της Τρίπολης και αποτέλεσε τον πρωτεργάτη της περσινής εξαιρετικής πορείας της ομάδας του.

Φέτος παρατάσσει τον Αστέρα με το αγαπημένο του 4-5-1. Οι πολλές υποχρεώσεις σε τρεις διοργανώσεις αλλά και οι τραυματισμοί αναγκάζουν τον Έλληνα τεχνικό να πραγματοποιεί συνεχές ροτέισον. Ο υγιής Κοσίτσκι είναι η πρώτη επιλογή κάτω από τα δοκάρια, με τους Θεοδωρόπουλο και Μπαντή να συμπληρώνουν την τριάδα. Στο κέντρο της άμυνας η περσινή συνταγή της επιτυχίας με Γκοϊάν και Σανκαρέ συνεχίζεται, με τον Αλόκο, τον Ζησόπουλο και τον Έντερσον να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Στα άκρα ο Λούι έχει πάρει την φανέλα του βασικού στο...σπίτι και φέτος, με τους Γιαννούλη κατά κύριο λόγω και Παντελιάδη να μοιράζονται τον χρόνο συμμετοχής στην αριστερή πλευρά. Στο κέντρο οι επιλογές είναι ακόμα περισσότερες. Κουρμπέλης και Ιγκλέσιας είναι οι σταθερές, με τους Δημούτσο, Χαμντανί αλλά και τον Έντερσον να συνδράμουν όποτε τους ζητηθεί στα χαφ, ενώ στις θέσεις των εξτρέμ κατά κύριο λόγο αγωνίζονται οι Μάσα και Μπερτόλιο με τους Λανθαρότε, Φούντα και Φερνάντες να προσφέρουν λύσεις από τον πάγκο.

Πίσω από τον επιθετικό πολλές φορές αγωνίζεται ο Σκούρτη ενώ αιχμή του δόρατος αποτελεί ο Γιάννου που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει πετύχει 7 τέρματα σε 8 αγώνες πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που αποκτήθηκε στο φινάλε των μεταγραφών από τους Αρκάδες μπαίνει κυρίως ως αλλαγή είτε στην κορυφή είτε στα δεξιά.

Ο βοηθός του Βεργέτη, Δημήτρης Τερεζόοπουλος δήλωσε για το επικείμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα. Σκοπός μας είναι να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να μπορέσουμε να κερδίσουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για αυτό το παιχνίδι. Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε με αγωνιστικό πνεύμα, με ρυθμό και αν καταφέρουμε να τα πετύχουμε κόντρα στον ΠΑΟΚ, πιστεύω ότι θα πάμε αρκετά καλά. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιες απώλειες, όπως του Κάτσε και του Μπερμπάτοφ , αλλά εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Δεν θα πω ότι μας είναι αδιάφορο που δεν θα παίξουν αυτοί οι δύο παίκτες, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε τι θα κάνουμε εμείς. Ο ΠΑΟΚ έχει τους κατάλληλους παίκτες για να αντικαταστήσει τους απόντες, οπότε το βλέπουμε σαν να έπαιζαν αυτοί οι παίκτες. Θα είναι ένα ντέρμπι, θέλουμε να κερδίσουμε και δεν θα κοιτάξουμε ποιοι λείπουν από τον αντίπαλο. Ο Δικέφαλος δείχνει ότι στα τελευταία ματς αλλάζει σχηματισμούς. Αυτό πρέπει να το αναλύσουμε, αυτό είναι το κυριότερο. Από εκεί και πέρα θα δούμε ποιοι θα αντικαταστήσουν τον Κάτσε και τον Μπερμπάτοφ και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται«.

Από την πλευρά των παικτών ο Ταξιάρχης Φούντας στάθηκε στα εξής: «Έχουμε πάρει νίκες και έχουμε ανέβει ψυχολογικά. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη και δύσκολη ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Ο Μπερμπάτοφ και ο Κάτσε είναι δύο καλοί παίκτες και θα λείψουν στον ΠΑΟΚ, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε να το εκμεταλλευτούμε. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% για να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε αυτό που θέλουμε με πίστη και δύναμη».

Η αποστολή του Αστέρα για την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα μας δεν περιλαμβάνει τον Κοσίτσκι και τον Γκοϊάν και αποτελείται αναλυτικά από τους: Θεοδωρόπουλο, Μπαντή, Παντελιάδη, Αλόκο, Ζησόπουλο, Σανκαρέ, Γιαννούλη, Λιούι, Μάσα, Δημούτσο, Λανθαρότε, Νίκο, Φούντας, Μπερτόγλιο, Κουρμπέλη, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Παπαδόπουλο, Σκούρτη και Γιάννου.

Διαβάστε ακόμη...