Πεντακάθαρη νίκη του Θρύλου, ρεσιτάλ από τον Μήτσιο

Από sdna.gr: Ολόσωστες οι αποφάσεις του Μήτσιου, στην αναμέτρηση της Βέροιας με τον Ολυμπιακό.
Πηγή: sdna.gr
Πεντακάθαρη νίκη του Θρύλου, ρεσιτάλ από τον Μήτσιο

Ο Γιάννης Αυλακιώτης διαβάζει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια από έγκυρα site και αναλυτές για τα κατορθώματα του διαιτητή και σας την παρουσιάζει.

Έχει παραγίνει το κακό φίλοι μου. Δεν προλαβαίνει να κάνει μια δεκαπεντακάθαρη νίκη ο Ολυμπιακός και αμέσως βγαίνουν οι γνωστοί κύκλοι της διαπλοκής για να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Το ίδιο έγινε και χθες, παρότι ο Ολυμπιακός σε ένα απ' τα καλύτερα ματς της Volley League νίκησε άνετα τη Βέροια χωρίς να χρειαστεί καν να φτάσει στο τάι μπρέικ.

Ευτυχώς μέσα σ' αυτό το βούρκο της ακολασίας υπάρχουν και κάποια site που κρατάνε ψηλά τη σημαία της αντικειμενικότητας, όπως το sport24. Στην ανάλυση του αγώνα που έκανε, δεν χρειαζόταν να διαβάσεις πολλά. Απ' την εισαγωγή καταλάβαινες ότι θα φτάσει το μαχαίρι της αλήθειας στο κόκκαλο.

«Οι αλλαγές του Σίλβα στην επανάληψη και ένα λάθος του Λόπεθ, έδωσαν στον Ολυμπιακό την εκτός έδρας νίκη επί της Βέροιας με σκορ 2-0. Με σκόρερ τους Ιντέγε (55') και Ντουρμάζ (74') οι Πειραιώτες έφτασαν στο "9 στα 9"». Για τα κατορθώματα του Μήτσιου κουβέντα. Να γιατί το ποδόσφαιρο δεν θα φτάσει ποτέ το μπάσκετ. Γιατί στο ποδόσφαιρο πάντα αποθεώνεται αυτός που βάζει τα γκολ και όχι αυτός που τα φτιάχνει. Γι' αυτό τις «Χρυσές Μπάλες» τις σαρώνουν οι Μέσι και οι Ρονάλντοι και όχι οι Τσάβι και οι Μήτσιοι.

Και στην περιγραφή του πρώτου γκολ, το Sport24 τα έγραψε όλα (στο χιόνι): «Στο 55' ο Ερνάνι σέντραρε προς τον Ιντέγε και ο Λόπεθ έκανε κακό υπολογισμό, έδιωξε με τα πόδια πάνω στον Νιγηριανό φορ και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του!». Για να είμαστε ακριβείς, ο Λόπεθ δεν είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του γιατί δεν έκανε έξοδο. Σηκώθηκε για μονό μπλοκ πάνω στο καρφί του Ιντέγε, αλλά δεν κατάφερε να το κόψει. Στη μικρή διαγώνιο το έστειλε ο Νιγηριανός. Ούτε ο Γιώργος Ντράγκοβιτς τέτοιο τελείωμα.

Τα ίδια και καλύτερα φίλοι μου είχαμε και στην περιγραφή του δεύτερου γκολ: «Στο 72' ο ο Σίλβα αποφάσισε να περάσει στο ματς τον Ντουρμάζ αντί του Σεμπά και δύο λεπτά αργότερα ο Σουηδός

εξτρέμ με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Λόπεθ (δοκάρι και μέσα), σημειώνοντας το 0-2». Μια μικρή λεπτομέρεια όπως το ότι το γκολ προήλθε από φάουλ του Πούγγουρα που δεν έγινε ποτέ, δεν ήταν άξια αναφοράς, γιατί σε παιχνίδια του Ολυμπιακού μια τέτοια διαιτητική απόφαση δεν συνιστά είδηση. Έχει ξαναγίνει και θα ξαναγίνει. Πάμε Stoiximan;

Και στην κριτική του διαιτητή το Sport24 κράτησε την ίδια σκληρή και αμείλικτη στάση. Στα σχοινιά τον έριξε τον Μήτσιο: «Απόφαση που να διαμόρφωσε το αποτέλεσμα δεν είχε». Να τα λέμε αυτά. Αν εξαιρέσεις ότι και στα δυο γκολ ήταν πρωταγωνιστής και δεν διέκοψε το παιχνίδι για ρίψη φωτοβολίδων (καπνογόνα ήταν όπως λέει και ο Κώστας-Τσέλσι, απλώς ήταν μεταμφιεσμένα σε φωτοβολίδες λόγω του χθεσινού Halloween) απόφαση που να διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού (Ολυμπιακός-Ντιναμό) δεν είχε.

Και αν θέλετε και άλλη απόδειξη για να πειστείτε ότι ο Μήτσιος αρίστευσε, διαβάστε και το σχόλιο του Γιώργου Νοικοκύρη στο sdna για το γκολ του Ιντέγε: «Η σέντρα του Ερνάνι στο 55΄ήταν εξαιρετική με την μπάλα να πηγαίνει προς τον Ιντέγε. Ο Λόπεθ όμως ενήργησε ως...αμυντικός και αντί να επιχειρήσει να την μπλοκάρει έδιωξε με τα πόδια επάνω στον Ιντέγε που ήταν μπροστά του, στο μισό μέτρο. Η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ιντέγε και μετά στο χέρι του για να καταλήξει στα δίχτυα και να γίνει το 0-1. Και εδώ έρχεται η γκρίνια. Χέρι λένε, άρα δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ». Όποιος το λέει αυτό, δεν το κατέχει το άθλημα. Αφού είναι γνωστό σε όλους ότι η γυναίκα, το κοτόπουλο και τα γκολ του Ολυμπιακού θέλουν χέρι.

Το λέει και ο μεγάλος Γκάρι Λίνεκερ: «Ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κάνουν χέρι ο Μανιάτης, ο Χάρα και ο Ιντέγε».

«Στο ερώτημα βεβαίως αν ο Ιντέγε χρησιμοποίησε το χέρι του για να βάλει το γκολ η απάντηση είναι όχι». Έτσι είναι. Αυτό που νομίζουν ότι είδαν 10.000.000 Έλληνες ήταν μια ομαδική οφθαλμαπάτη. Δεν είναι σοβαρό όμως, μη φοβάστε. Εδώ άλλοι λένε ότι είδαν το τέρας του Λόχνες και τον Έλβις Πρίσλεϊ στη Μύκονο κι εσείς αγχώνεστε για ένα χέρι; Μόνο αν δείτε τον Εσιέν με την πράσινη φανέλα να αρχίσετε να ανησυχείτε.

«Ο Λόπεθ άλλωστε ήταν αυτός που τον σημάδεψε, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Νιγηριανού και πήρε πορεία προς τα δίχτυα ακουμπώντας στην συνέχεια και στα χέρια του. Γιατί όμως ο

Νιγηριανός δεν είχε τα χέρια του αλλού; Γιατί απλά δεν είναι ο...Κόπερφιλντ! Αν ήταν ο διάσημος Αμερικανός μάγος τότε με μιας θα τα είχε "εξαφανίσει" η μπάλα θα κύλαγε προς τα δίχτυα και τώρα δεν θα είχαμε κουβέντα για την φάση. Έτσι απλά». Διαφωνώ. Μπροστά στα μαγικά που έχει κάνει κατά καιρούς ο Ολυμπιακός (κερδισμένα πέναλτι έξω από την περιοχή, 2 γκολκίπερ σε τελικό Κυπέλλου, μεταμόσχευση μηρού στην ευαίσθητη περιοχή) το γατάκι ο Κόπερφιλντ δεν πιάνει μια.

Αν ήθελε άλλωστε ο Ιντέγε θα μπορούσε να κάνει το σούπερ μαγικό κόλπο και να καλύψει τα χέρια του για να μην τα έχει ανοικτά σαν τον Ρόκι Μπαλμπόα πριν την πέσει στον Ιβάν Ντάγκο, αλλά το φιλοσόφησε ο Νιγηριανός. Σου λέει «και να μη βρει στο χέρι μου η μπάλα, χέρι θα δώσει ο Μήτσιος, όπως έκανε και στη φάση του Πούγγουρα, οπότε δεν τα 'χω απλωμένα, να πάει και το παλιάμπελο;». Και δικαιώθηκε.

Διαβάστε ακόμη...