«Στόχος η κατάκτηση τίτλων»

Από inpaok.com: Αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Ο Άγγελος Τσίλης μιλάει στο INPAOK για τη νέα σεζόν, τους στόχους του αλλά και τον κόσμο του Δικεφάλου.
Πηγή: inpaok.com
«Στόχος η κατάκτηση τίτλων»

Οι «ασπρόμαυροι» δεν ξεκίνησαν ιδανικά το πρωτάθλημα, έχοντας πολλές απουσίες, ενώ ήρθαν και οι ήττες από ΑΕΚ και Πανελλήνιο. Για το ξεκίνημα της σεζόν ο 23χρονος αριστερός εξτρέμ μας ανέφερε: «Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με δύο απουσίες. Του Στάθη Κεσίδη και του Τσεσμετίδη και λείπει και ο Τσακίρης απ'την ομάδα. Ήταν ένα κενό.

Βέβαια ποτέ δεν φταίνε τα κενά όταν χάνεις από ομάδες σαν τον Πανελλήνιο, χωρίς να θέλω να τον υποτιμήσω. Με την ΑΕΚ ήταν ένα ντέρμπι δεν χάθηκε τίποτα και δείξαμε στο τέλος ότι δεν τα παρατήσαμε και φέραμε το ματς στα δύο γκολ ενώ είχε προηγηθεί η ΑΕΚ και είχε φτάσει την διαφορά στα 8 γκολ.

Τώρα το ματς με τον Πανελλήνιο είναι ένα καλό μάθημα για εμάς ότι δεν υπάρχει κανένα φαβορί. Πρέπει να ξεχάσουμε τον τίτλο του νταμπλούχου, και να δουλέψουμε σκληρά γιατί φέτος τίποτα δεν είναι σίγουρο».

Ο Δικέφαλος τη φετινή χρονιά είχε την ατυχία με τους τραυματισμούς των Αλέξη Αλβανού και Άκη Κυπραίου. Ο Κερκυραίος εξτρέμ δήλωσε στο INPAOK για τους τραυματίες και τον ρόλο που έπαιξε η απουσία τους στην ομάδα: «Καταρχάς να ευχηθούμε περαστικά και στον Άκη Κυπραίο και στον Αλέξη που όπου να'ναι θα επιστρέψει.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο γιατί έπρεπε να συσπειρωθούμε και οι απουσίες μας βοήθησαν πιο πολύ να δέσουμε. Τώρα τα κενά προσπαθούμε αγωνιστικά να τα καλύψουμε. Είναι δύο παίκτες στην ίδια θέση και έχουμε σημαντικό πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι είμαστε ομάδα και βοηθάμε ο ένας τον άλλον όσο πιο πολύ γίνεται¨.

Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ παίζει στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με τον Διομήδη Άργους. Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν και την περσινή σεζόν τα ξίφη τους στους τελικούς των play off με μεγάλο νικητή τον Δικέφαλο.

Για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι ο Άγγελος Τσίλης δήλωσε: «Ο στόχος είναι πάντα η νίκη δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Ο Διομήδης σε σχέση με πέρσι στα χαρτιά έχει αποδυναμωθεί. Αλλά είδαμε ότι υπάρχει μια σύνδεση στην ομάδα και μια πειθαρχία και δεν παρατάνε κανένα παιχνίδι.

Είδαμε βέβαια ότι δεν υπάρχει φαβορί. Έχασαν από τον Δούκα και αυτό μπορεί να τους πεισμώσει και να έρθουν πιο δυνατά, δεν ξεχνάνε κιόλας τι έγινε πέρσι οπότε θα είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι».

Στο ματς με τον Αρχέλαο ο Δικέφαλος είχε την δυναμική υποστήριξη των οπαδών του, ενώ καθημερινά το τμήμα χάντμπολ βγάζει ευχαριστήριες ανακοινώσεις για την μαζική αγορά διαρκείας από τους συνδέσμους φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

Για το πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου ο Άγγελος Τσίλης σημειώνει στο INPAOK: «Καταρχάς στην Κατερίνη μας χαροποίησε πάρα πολύ το γεγονός ότι ήρθαν οπαδοί μας από πολλές περιοχές και από την Θεσσαλονίκη ακόμα.

Μας ανέβασε πολύ την ψυχολογία ύστερα και από αυτές τις δύο ήττες, και εννοείτε πως τους θέλουμε δίπλα μας όπως και μεις δουλεύουμε για αυτούς, έτσι και σε εμάς είναι ένας 8ος παίκτης και τους θέλουμε πάντα δίπλα μας.

Ελπίζω να στηρίξει περισσότερο ο κόσμος αυτή τη χρονιά γιατί πραγματικά τον έχουμε ανάγκη. Πέρσι μας στήριξε τους τελευταίους αγώνες και στους τελικούς. Πραγματικά ήταν πολύ μεγάλη η δύναμη που μας έδωσαν. Ελπίζω και φέτος να γίνει αυτό και να είναι πολλοί παραπάνω».

O ίδιος φέτος συμπληρώνει έξι σεζόν στον Δικέφαλο, προερχόμενος από τον Φαίακα Κέρκυρας. Για την καριέρα του στους «ασπρόμαυρους» ο 23χρονος εξτρέμ ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι. Δεν έχω μετανοιώσει για καμία μου επιλογή και βλέπω ότι έχω δικαιωθεί και ως προς το προσωπικό επίπεδο και σε ομαδικό.

Δεν νομίζω να άλλαζα κάτι γιατί δεν ξέρω και τι εξέλιξη θα είχε. Είμαι ικανοποιημένος, είμαι σε μια ομάδα έξι χρόνια, πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα κλίματα που μπορεί να έχει κάποιος σύλλογος.

Έχω δεθεί πάρα πολύ με τα παιδιά και με τους παλιότερους και με τους καινούργιους, και έχω πάρει και πάρα πολλές εμπειρίες όταν πρωτοήλθα στην ομάδα, ήταν ο Κόμινεκ, ήταν ο Μίτροβιτς, ήταν πολλοί μεγάλοι παίκτες και όπως και τώρα ο Αλέξης Αλβανός.

Το να παίζει κανένας σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο μόνο καλό μπορεί να του προσφέρει και τίποτα κακό, αρκεί να αρπάξει τις ευκαιρίες».

Kλείνοντας του ζητήσαμε να οριοθετήσει τους προσωπικούς του στόχους με την φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά και τους στόχους της ομάδας την φετινή περίοδο.

«Η ομάδα του ΠΑΟΚ ποτέ δεν τα παρατούσε. Μόνος στόχος είναι η κατάκτηση τίτλων και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Δεν άλλαξε κάτι από τις δύο ήττες με ΑΕΚ και Πανελλήνιο, ίσα ίσα πήραμε και ένα μάθημα αλλά βλέπουμε κιόλας ότι το πρωτάθλημα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Είδαμε ότι όλες οι ομάδες έχασαν βαθμούς. Ο μόνος στόχος είναι η κατάκτηση τίτλων.

Τώρα σε προσωπικό επίπεδο δεν θα ήθελα να αναφερθώ, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να παίζω όσο πιο πολύ μπορώ και όσο πιο πολλά χρόνια γίνεται και να ικανοποιώ τους προπονητές μου». Ανέφερε στο INPAOK ο Κερκυραίος διεθνής παίκτης του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...