Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης διαμορφώνει... μέλλον!

Από pamesports.gr: Πάνε – θα λέμε την Κυριακή – κάπου 4 χρόνια, 6 μήνες και 7 ημέρες από το τελευταίο ντέρμπι Ηρακλής – ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο.
Πηγή: pamesports.gr
Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης διαμορφώνει... μέλλον!

Τότε ήταν η 29η αγωνιστική. Τώρα θα είναι η 6η. Κι είναι ιδιαίτερη κρίσιμη για το μέλλον των δύο ομάδων αλλά κρισιμότερη για τους προπονητές τους...

Αυτούς λοιπόν, αφορά ο τίτλος μας. Αυτών το μέλλον διαμορφώνεται την Κυριακή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Και προσέξτε: Είμαστε σαφείς. Το μέλλον διαμορφώνεται κι ουχί το παρόν. Τούτο δε, επειδή οι διοικητικές ηγεσίες των δύο ΠΑΕ στηρίζουν απερίφραστα τις τεχνικές τους ηγεσίες.

Όπως και να το κάνουμε όμως, κι ο «οικοδεσπότης» Νίκος Παπαδόπουλος κι ο «φιλοξενούμενος» στο Στάδιο Ιγκόρ Τούντορ μένουν – επί του παρόντος – μακριά από τους στόχους τους. Είναι εκτός τροχιάς τους. Είναι φυσικά, πολύ πρώιμη οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πορεία των ομάδων αλλά... Για την πορεία των προπονητών είθισται, οι προβλέψεις να μην γίνονται σε βάθος χρόνου. Να γίνονται σε... αβαθή χρόνο!

Με λίγα λόγια; Η ήττα είναι πηγή κινδύνων. Το αρνητικό αποτέλεσμα θα φουντώσει ανησυχία και προβληματισμό. Θα εμφανίσει – έστω στο βάθος του ορίζοντα – την αμφισβήτηση. Θα στερήσει το καθαρό μυαλό. Και με θολό μυαλό μήτε οι σκέψεις μήτε – πολύ περισσότερο – οι πράξεις είναι λογικές κι ορθές. Άλλο η λογική – βλέπετε- κι άλλο η ορθότητα.

Η νίκη πάλι, είναι βάλσαμο. Βάλσαμο; Όχι ακριβώς. Το θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δε θα θεραπεύσει τις πληγές. Αναλγητικό, είναι η σωστή λέξη για την επίδραση της νίκης. Για να θεραπευθούν οι πληγές και του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ απαιτείται σειρά θετικών αποτελεσμάτων, για να επιστρέψουν σε τροχιά στόχων τους.

Γι' αυτό σας λέμε: Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης διαμορφώνει το μέλλον. Κυρίως, του Νίκου Παπαδόπουλου και του Ιγκόρ Τούντορ. Είναι τεστ κατά βάση για τους δύο προπονητές. Αυτοί χρειάζονται ανανέωση εμπιστοσύνης και στήριξης. Δεν τις έχασαν αλλά... Όποιος εάν κι εφ΄ όσον χάσει το ντέρμπι, θα αρχίσει να αισθάνεται ποσοστά απωλειών τους!

Κατ' επέκταση πάντως, διαμορφώνεται και το μέλλον του Ηρακλή (τελευταία του νίκη στο ντέρμπι στις 20.01.2008) και του ΠΑΟΚ (τελευταία του νίκη στο ντέρμπι στις 08.03.1998) στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Όλα αυτά για το Πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο έπαιξαν κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο με τον ΠΑΟΚ να νικά 1-0 στο Καυτανζόγλειο και 5-1 στην Τούμπα...

Toυ Άρι Νικολάκη

Διαβάστε ακόμη...