Ιστορική ευκαιρία να σπάσει το απόστημα!

Από sdna.gr: Με αφορμή τη νέα αναφορά του Τσίπρα στο ποδοσφαιρικό παρακράτος, ο Άρης Ασβεστάς γράφει για τις προθέσεις της κυβέρνησης να το καθαρίσει από τα καρκινώματα και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Πηγή: sdna.gr
Ιστορική ευκαιρία να σπάσει το απόστημα!

Σάββατο 10 Οκτωβρίου, Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: «Το κράτος και το παρακράτος των τραμπουκισμών δεν ακουμπάει σε εμάς. Δεν πρόκειται να μας αποτρέψει και να κάνουμε πίσω... Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και όλους τους οικονομικούς ελέγχους σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες».

Και στα τρία επίπεδα ιεραρχίας, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης περιελάμβαναν το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν μόνο ο απλός βουλευτής που προέρχεται από το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν μόνο ο καθ' ύλην αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός. Ήταν και ο ίδιος Πρωθυπουργός και μάλιστα δις!

Για τον Αλέξη Τσίπρα, στο ποδόσφαιρο υφίσταται παρακράτος. Υπάρχουν τραμπουκισμοί. Για τον Σταύρο Κοντονή υπάρχουν εκβιασμοί, χρηματισμοί, εκφοβισμοί.

Δεν τα λέει ούτε ο... Ασβεστάς, ούτε ο Θωμαΐδης, ούτε ο Παπαθεοδώρου, ούτε ο καφετζής ή ο περιπτεράς στη γωνία... Το λένε ΟΛΟΙ όσοι δεν έχουν τσίμπλες και συμφέρον στο να συντηρείται η μπόχα.

Οι ειδικές αναφορές Τσίπρα στο ποδόσφαιρο είναι άκρως ενθαρρυντικές και δημιουργούν ελπίδα.

Το ποδόσφαιρο παίρνει τη θέση που του πρέπει στις προγραμματικές δηλώσεις σε κορυφαίο επίπεδο για έναν και μοναδικό λόγο: Γιατί είναι από τα πιο διεφθαρμένα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί είναι διεφθαρμένο εδώ και δεκαετίες και επιμένει να θέλει να είναι έτσι! Δεν θέλει να αλλάξει! Η λέξη «αυτό-κάθαρση» προκαλεί αναφυλαξία.

Ήδη, από την κυβέρνηση Γενάρη-Αυγούστου είδαμε κάποια λόγια να γίνονται πράξεις. Θα έλεγε κανείς ότι το κομμάτι του αθλητισμού ήταν ίσως το μοναδικό στο οποίο είδαμε πράγματα, είδαμε ένα καλό νόμο, είδαμε ρήξεις με κατεστημένα.

Τώρα το «χτύπημα» πρέπει να είναι ακόμα πιο ισχυρό. Πρέπει τα καρκινώματα να μπουν σε διαδικασία θεραπείας, οι παθογένειες να κοπούν στη ρίζα τους.

Ο Κοντονής έχει ένα τεράστιο προνόμιο: Τον εμπιστεύεται απόλυτα ο Τσίπρας! Τον επανατοποθέτησε στον αθλητισμό για να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε, αναγνωρίζοντας προφανώς ότι όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

Τώρα η «δουλειά» πρέπει να ενταθεί και να ολοκληρωθεί, με ένα νόμο που θα σπάει τα αποστήματα σε όλα τα επίπεδα, που θα δημιουργεί την ελπίδα ότι μια μέρα το ποδόσφαιρο θα παίζεται μόνο στο γήπεδο και όχι στην Ευελπίδων και τα ανακριτικά γραφεία.

Η ευκαιρία είναι τεράστια και η κοινωνία έτοιμη. Έτοιμη να γυρίσει στο γήπεδο μόλις αντιληφθεί ότι δεν κινδυνεύει, μόλις αισθανθεί ότι αυτό που θα παρακολουθήσει θα είναι καθαρό.

Ο δρόμος είναι ανοιχτός κι ας μην είναι τα σκυλιά δεμένα! Κάποια έχουν ήδη ξαμοληθεί! Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές σε παρακράτος, τραμπουκισμούς, εκβιασμούς και χρηματισμούς. Όμως δεν φοβίζουν κανέναν πλέον...

Υ.Γ: Για την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί ο Κοντονής. Απαιτείται στήριξη και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Αν κινηθούν μαζί, συντονισμένα και με τις ευλογίες Τσίπρα, μπορούν, αν θέλουν, να αλλάξουν το τοπίο κυριολεκτικά μέσα σ' ένα βράδυ!

Διαβάστε ακόμη...