Αυτό είναι το μεγάλος λάθος των Άρνεσεν-Τούντορ και Ιβάν

Από inpaok.com: Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ότι ψάχνουμε συνέχεια να βρούμε πρόβλημα!
Πηγή: inpaok.com
Αυτό είναι το μεγάλος λάθος των Άρνεσεν-Τούντορ και Ιβάν

Για το οτιδήποτε ο οποιοσδήποτε έχει άποψη και πάντα για τα αρνητικά. Αυτά προβάλουμε αυτά μας αρέσουν. Όχι να πετάξουμε τον Όλσεν στην κερκίδα (να βάλουμε ποιον;), όχι να βγάλουμε άχρηστο τον Ροντρίγκες μετά από ένα ματς και τον Σάμπο. Πολλά προβλήματα: Άκουσα και το: «Δεν έπρεπε η ΠΑΕ να αφήσει τους παίκτες του ΟΣΦΠ να αφήσουν στεφάνι μπροστά στην Θύρα 4″ γιατί αποκοίμισε την κερκίδα» ή το «ο Τούντορ γιατί δεν ξεκίνησε τον Μπερμπάτοφ;». Καλά έρχονται τώρα και οι φαντασίες των Βουλγάρων , για δήθεν πρόβλημα του Μπερμπάτοφ με τον προπονητή, και άλλο που δεν θέλει η Θεσσαλονίκη και η κοινωνία του ΠΑΟΚ για να αρχίσει την μουρμούρα!! Εδώ έλεγαν κάποιοι ότι ο Άρνεσεν δεν ήθελε τον Μπερμπάτοφ και τους ξεφτίλισε με τις δηλώσεις του ο Δανός. Συνέχεια λοιπόν αναζητούμε τα προβλήματα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, ότι δεν αφήνουμε την ομάδα να αναπνεύσει.

Όμως τρεις άνθρωποι έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης: Ο Τούντορ, ο Άρνεσεν και ο Ιβάν Σαββίδης. Ευθύνονται γιατί δεν τόλμησαν να πουν ξεκάθαρα στον κόσμο της ομάδας ποιος είναι ο στόχος φέτος. Τους δόθηκε η ευκαιρία. Τους ρωτήσαμε σε συνεντεύξεις τόσο τον Τούντορ όσο και τον Άρνεσεν αλλά έλεγαν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Και η ΠΑΕ τι κάνει; Περιμένει από τους δημοσιογράφους να μεταφέρουν το κλίμα υπομονής που πρέπει να κάνει ο κόσμος. Να εξηγήσουν αυτοί τα αυτονόητα και αυτά που γράφουμε κάθε μέρα. ότι δηλαδή χτίζεται κάτι από την αρχή, πως η ομάδα θα έχει σκαμπανεβάσματα αλλά ο στόχος είναι να δημιουργήσει φέτος τις βάσεις για κάτι δυνατό του χρόνου και ταυτόχρονα να διεκδικήσει φέτος την δεύτερη θέση.

Τα επίσημα χείλη δεν μίλησαν ποτέ για τον πραγματικό στόχο. Έρχεται λοιπόν ο ΟΣΦΠ κερδίζει 2-0 μέσα στην Τούμπα και βγαίνει ο κόσμος και φωνάζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι οχτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή! Ποια κορυφή ρε παιδιά θα μας τρελάνετε; Αλλά φυσικά η ευθύνη βαραίνει τον Αθλητικό Διευθυντή και τον προπονητή που δεν μίλησαν ποτέ ξεκάθαρα δημόσια για τους φετινούς στόχους. Διότι άλλο να το λέω εγώ και άλλο να το λένε αυτοί. Όμως θεωρώ ότι αυτό έγινε διότι Τούντορ και Άρνεσεν καλύπτονται με αυτόν τον τρόπο, διότι δεν έχουν ξεκάθαρη γνώμη για το τι θέλει ο μεγαλομέτοχος. Δεν είναι σίγουροι και δεν γνωρίζουν με τι θα είναι ικανοποιημένος ο Σαββίδης, ο οποίος επίσης έχει κάνει μεγάλο λάθος. Διότι στην αρχή της σεζόν δήλωσε πως δεν γίνεται να δώσουμε πάρα πολλά χρήματα, όσο το πρωτάθλημα είναι διεφθαρμένο και από την άλλη ζητάει πρωταθλήματα και τίτλους στους ανθρώπους του. Δεν έχει το μπάτζετ του ΟΣΦΠ ο ΠΑΟΚ, όμως θέλει πρωτάθλημα.

Στον Δικέφαλο δεν είχαν κανέναν λόγο φέτος να μην είναι ξεκάθαροι με τους στόχους τους. Όταν ξέρεις τι κάνεις, όταν είσαι έτοιμος να στηρίξεις το πλάνο σου, τότε πρέπει να είσαι σε θέση να το στηρίξεις με όλη σου την δύναμη και να το δώσεις και στον κόσμο να το καταλάβει ΔΗΜΟΣΙΑ. Η μεγάλη μερίδα κάνει υπομονή, στηρίζει και μετά το ματς της Τούμπας. Και παρόλο που έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο,οι φίλαθλοι έδειξαν με την στάση τους ότι θα παραμείνουν δίπλα στην ομάδα. Ως πότε όμως; Τι θα γίνει αν έρθουν και άλλες στραβές; Που σίγουρα θα έρθουν και που εμένα προσωπικά δεν με πειράζουν, γιατί εγώ έχω από την αρχή κατανοήσει ποια είναι η προσπάθεια αυτής της ομάδας και οι δυνάμεις της και δεν πετώ στα σύννεφα.

Ας σταματήσει ο ΠΑΟΚ να φοβάται. Να πάψει να φοβάται τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Ας σταματήσει να προσποιείται ότι είναι κάποιος άλλος πιο μεγάλος από τον ίδιο. Διότι αν το συνεχίσει αυτό, θα παραμείνει ένας Δον Κιχώτης που θα πολεμάει αντί με εχθρούς σε μεγάλα κάστρα, με κατά φαντασίαν αντιπάλους μέσα σε ανεμόμυλους.

Ένας από τους μεγάλους λόγους που γίνεται αυτό είναι και αυτό που ανέφερα στο ξεκίνημα: Ότι δεν αφήνουμε την ομάδα ήσυχη και ψάχνοντας να βγάλουμε συνέχεια προβλήματα, οι υπεύθυνοι τους παραμένουν κουμπωμένοι και φοβούνται να προσγειώσουν τον κόσμο. Το κάνουν αφού πρώτα χαθούν όλοι οι υποτιθέμενοι στόχοι.

Κουράστηκα αντί να φοβάμαι τον αντίπαλο να φοβάμαι τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...