Για το επόμενο βήμα

Το προφίλ της Βέροιας, οι δηλώσεις από το αντίπαλο... στρατόπεδο και τα τελευταία νέα πριν την αναμέτρηση με τον Δικέφαλο για την 3η αγωνιστική της Super League.
Πηγή: paokfc.gr
Για το επόμενο βήμα

 Ήταν ένα καλοκαίρι παράξενο. Από την μία η αβεβαιότητα ακόμα και για την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα και από την άλλη οι σπουδαίες μεταγραφές και η δημιουργία ενός ρόστερ που βάσει ονομάτων μοιάζει πλήρες και ικανό να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο και να κάνει το μεγάλο βήμα. Τέλος καλό όλα καλά στο φινάλε για την Βέροια, η οποία μπήκε με πολλές φιλοδοξίες και όνειρα στην νέα σεζόν της Super League, δείχνοντας από τα πρώτα παιχνίδια ότι θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τα Play Offs, αλλά και μία καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας. Η Βέροια πριν μερικές μέρες συγκλονίστηκε, όπως και όλη η ποδοσφαιρική κοινωνία, από τον άδικο χαμό του νεαρού τερματοφύλακα Στέλιου Μαρκούση, ο οποίος ξεψύχησε στο γήπεδο την ώρα της προπόνησης, συγκλονίζοντας την ομάδα και τον κόσμο της. Εσχάτως στην επικαιρότητα είναι η εμπλοκή Καρυπίδη με την ομάδα του Άρη που βρίσκεται στη Γ' Εθνική.

Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο περσινός κορμός της ομάδας παρέμεινε αναλλοίωτος και οι προσθήκες ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακές. Ο Εντζεγκέλε ήρθε από τον Παναιτωλικό για να προσδώσει σιγουριά στην άμυνα, ενώ ο Βαγγέλης Νάστος αναμένεται να προσφέρει με την εμπειρία του. Στο επιθετικό κομμάτι ο Γιουσούφ μετά από μία πολύ καλή σεζόν με τον Εργοτέλη μετακόμισε στην Ημαθία και μαζί με τον Τζαμέλ Αμπντούν που επέστρεψε στην χώρα μας αναμένεται να συνθέσουν ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο. Η Βέροια ενισχύθηκε και με δύο Ασπρόμαυρα παιδιά, γεμάτα ταλέντο, που αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να προσφέρουν στην ομάδα. Ο λόγος για τους Αχιλλέα Πούγγουρα και Δημήτρη Γιαννούλη, που αποφασίστηκε από την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου να παραχωρηθούν δανεικοί ώστε να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους. Την ομάδα ανέλαβε από το καλοκαίρι Γιώργος Γεωργιάδης. Μετά από το τριπλό πέρασμα του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο ανερχόμενος κόουτς επιλέχθηκε από τον Ζήση Βρύζα για να... χτίσει τη νεα Βέροια και για πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει μία δική του ομάδα.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι στην προσεχή αντίπαλο της ομάδας μας, αγωνίζονται και οι Γιώργος Γεωργιάδης και Σωτήρης Μπαλάφας, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί με την Ασπρόμαυρη φανέλα στο παρελθόν. Ο τεχνικός της Βέροιας μίλησε πριν την αναμέτρηση για το τι περιμένει από τον ΠΑΟΚ, αλλά και για την παρουσία του Μπερμπάτοφ στο ελληνικό πρωτάθλημα δηλώνοντας αναλυτικά: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ιδιαίτερα για μας απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα που θα έχει και τον περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε, να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, να βγάλουμε τα θετικά στοιχεία που έχουμε στο γήπεδο.

Παρακολουθήσαμε αρκετά τον ΠΑΟΚ, γιατί μπορεί να γνωρίζω τους παίκτες ατομικά ως προσωπικότητες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Προσπαθεί να παίξει με ένα άλλο σύστημα, έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Είδα το τελευταίο ματς στα Γιάννινα που ο ΠΑΟΚ έδειξε αρκετή από την ποιότητά του και ατομικά και ομαδικά. Δεν μας ξεγελάει η ήττα με 3-1 από τον ΠΑΣ, ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μίας εντελώς διαφορετική ομάδα.΄Οσο για τον Μπεμπράτοφ, Δεν ξέρω αν θα αγωνιστεί, αλλά και οι ποδοσφαιριστές μου και ο κόσμος χαίρονται να αντιμετωπίζουν και να βλέπουν τέτοιους ποδοσφαιριστές στα γήπεδα της Ελλάδας. Μακάρι τέτοια ονόματα να έρχονται όχι μόνο στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά σε όλες τις ομάδες. Ανεβάζουν το πρεστίζ του ελληνικού πρωταθλήματος. Υπάρχει ποιότητα. Χαρά όλων όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι να υπάρχουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές«.

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Στέλιος Μαραγκός δηλώνοντας τα εξής: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια μεγάλη ομάδα. Δεν είναι καλό για εμάς το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και ίσως μιλήσει ο εγωισμός των παικτών του. Για μένα είναι αρνητικό. Οι Βρύζας και Γεωργιάδης είναι τρομεροί επαγγελματίες με σπουδαία καριέρα ποδοσφαιρική και στη μετέπειτα πορεία τους. Παρότι έχουν γράψει ιστορία με τον ΠΑΟΚ, δουλεύουν πλέον για το καλό της Βέροιας. Και το φιλικό που παίξαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν ένα κλειστό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, έγινε το λάθος και μπήκε το γκολ. Πιστεύω θα κριθεί στο γκολ και αυτή η αναμέτρηση. Όσο για τον Μπερμπάτοφ , μιλάμε για ένα παίκτη παγκόσμιας κλάσης που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ γενίκότερα, όχι μόνο αγωνιστικά. Εγώ, προσωπικά, θα ήθελα να παίξει γιατι είναι πρόκληση να κερδίσεις έναν τέτοιο παίκτη«.

Η αποστολή της Βέροιας για την αναμέτρηση με τον Δικέφαλο αποτελείται από τους: Καντιμοίρη, Βασιλειάδη, Μαλόν, Νάστο, Όστοϊτς, Μαραγκό, Εντζεγκουέλε, Βεργώνη, Σιόντη, Αμπντούν, Ιμπραϊμ, Μαγιέφσκι, Μερεμπασβίλι, Ναζλίδη, Γιουσούφ, Κόλα, Καϊκούτ, Νέτο και Γεωργιάδη.

Διαβάστε ακόμη...