Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: Ένας σταρ στον ΠΑΟΚ!

Από sdna.gr: Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε την υπέρβαση και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ πάει Τούμπα. Το SDNA πατάει στα χνάρια του Βούλγαρου σταρ και ανακαλύπτει ...το ένα γκολ μετά το άλλο! Κι άλλα πολλά για τη ζωή του...
Πηγή: sdna.gr
Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: Ένας σταρ στον ΠΑΟΚ!

Ο ίδιος διψάει ακόμα για ποδόσφαιρο. Μπορεί στον αγωνιστικό χώρο αρκετές φορές να βγάζει -με την εικόνα του- μία αδιαφορία, αλλά κάθε άλλο παρά αδιάφορος είναι. Σκοράρει ακόμα κι όταν μοιάζει να βαριέται. Το γεγονός ότι στα 35 έψαχνε ακόμα ένα συμβόλαιο σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αποδεικνύει ότι ο «Μπέρμπα», όπως τον αποκαλούν στο Νησί, θέλει να συνεχίσει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτός είναι ο Μπερμπάτοφ. Ένας ψυχρός «εκτελεστής» μέσα στην περιοχή. Και ο ΠΑΟΚ έκανε την υπέρβαση, αφού η μεγάλη θέληση του Ιβάν Σαββίδη για να φέρει τον Βούλγαρο άσο στην Τούμπα μέτρησε αρκετά και στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είπε το πολυπόθητο «ναι» και έρχεται Θεσσαλονίκη για να φορέσει τη ριγέ ασπρόμαυρη φανέλα του «Δικεφάλου»!

Η... καψούρα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Το ποιος είναι ο Μπερμπάτοφ είναι γνωστό. Το όνομά του το «έχτισε» στη Γερμανία με τη φανέλα της Λεβερκούζεν, όπου απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την ικανότητά του να γεμίζει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Το άλμα ήταν αναμενόμενο και η Αγγλία η ιδανική επιλογή. Για δύο χρόνια (2006-2008) γίνεται το πρώτο «κανόνι» της Τότεναμ και αναγκάζει έναν ολόκληρο Σερ Άλεξ Φέρκιουσον να κάνει τα πάντα ώστε να τον πάρει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» το καλοκαίρι του 2008, σε μία μετακίνηση σίριαλ δαπανούν 42 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ μερικές ώρες πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος και τον παίρνουν στο «Όλντ Τράφορντ». Ο «Μπέρμπα» αποδεικνύει ότι είναι αδίστακτος μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ποτέ δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στη Γιουνάιτεντ, ωστόσο ξέρει καλύτερα από τον καθένα να τελειώνει τις φάσεις «μυρίζοντας» το γκολ. Η καριέρα του είχε φτάσει στο ταβάνι και στη γειτονική Βουλγαρία γίνεται κάτι σαν θρύλος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας στο εξωτερικό.

Παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο
Παρότι την τελευταία χρονιά στη Γιουνάιτεντ είχε χάσει πλέον τη θέση του στο αρχικό σχήμα, ο Μπερμπάτοφ ποτέ δεν πήρε την κατηφόρα. Τα διαπιστευτήριά του, ως δεινός σκόρερ, τα είχε καταθέσει χρόνια στα αγγλικά γήπεδα και το καλοκαίρι του 2012 συνεχίζει στην Πρέμιερ Λιγκ, υπογράφοντας στη Φούλαμ για δύο χρόνια. Στους «Κότατζερς» δείχνει αναγεννημένος και με 15 γκολ στην πρώτη του σεζόν, πολλοί εκφράζουν ερωτηματικά κατά πόσον η Γιουνάιτεντ πήρε τη σωστή απόφαση να τον παραχωρήσει. Στη Φούλαμ εξαντλεί το συμβόλαιό του και αφού δεν βρίσκεται άλλη ομάδα στην Αγγλία που αποτελούσε προτεραιότητα, ο Μπερμπάτοφ συνεχίζει στη Γαλλία και στη Μονακό. Οι τελευταίες δυο σεζόν στο Πριγκιπάτο δίνουν τη δυνατότητα στον Βούλγαρο επιθετικό να αγωνιστεί ξανά στο Champions League και να βοηθήσει τους Μονεγάσκους να φτάσουν φέτος ως τα προημιτελικά.

Ηγέτης και αρχισκόρερ στην Εθνικής Βουλγαρίας
Ο Μπερμπάτοφ για 11 χρόνια αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της Εθνικής Βουλγαρίας. Ήταν ένας σταρ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας με 78 συμμετοχές και 48 γκολ (πρώτος στη λίστα των σκόρερ) και σαν σταρ έφυγε. Το 2010 ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα με το βουλγάρικο εθνόσημο στο στήθος καθώς ήθελε να αφοσιωθεί στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο. Άλλωστε ήταν σε μια ηλικία που δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στα συνεχόμενα ταξίδια, φεύγοντας με ψηλά το κεφάλι, και αφήνοντας χώρο σε νέους παίκτες να αναδειχθούν με την Εθνική, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει.

Το πάθος του, το κάπνισμα
Μία από τις εξαρτήσεις που φαίνεται πως έχει ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είναι το κάπνισμα. Μάλιστα έχει ακουστεί πως αποτελεί μανιώδης καπνιστής την περίοδο που δεν αγωνίζεται, σύμφωνα με φίλους και συμπαίκτες του. Σε ένα χιουμοριστικό άρθρο του ο Guardian πριν από τρία χρόνια είχε αναφερθεί στα δύο μεγάλα πάθη του Μπερμπάτοφ πέρα από το ποδόσφαιρο. Τον καφέ και το κάπνισμα. Είναι κάτι που και ο ίδιος δεν φαίνεται να κρύβει. Άλλωστε ο φακός των παπαράτσι τον έχει πιάσει να απολαμβάνει το τσιγάρο του κατά καιρούς. Αυτό πάντως είναι κάτι που δεν φαίνεται να τον επηρεάζει ιδιαίτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί οι κάννες του καπνίζουν ακόμα και οι αντίπαλοι γκολκίπερ το γνωρίζουν καλά...

Διαβάστε ακόμη...