«Για βασικός στην Εθνική o Λέοβατς!»

Ο προπονητής του Μάριν Λέοβατς στην Ριέκα, Ματίας Κεκ μιλάει στο SDNA και παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια τον Κροάτη μπακ που είναι έτοιμος να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Για βασικός στην Εθνική o Λέοβατς!»

Τον πετύχαμε πάνω στην απογευματινή προπόνηση της Ριέκα! Για την ακρίβεια, ο ίδιος πήρε πίσω, όταν είδε την αναπάντητη κλήση στο κινητό του! Ο Ματίας Κεκ είναι από το 2013 ο τεχνικός καθοδηγητής της Ριέκα και ο άνθρωπος που βοήθησε τον Μάριν Λέοβατς να αλλάξει επίπεδο στο παιχνίδι του και να γίνει παίκτης της Εθνικής Κροατίας. Ο Σλοβένος τεχνικός μιλάει στο SDNA και ακτινογραφεί τον αριστερό μπακ που είναι μία ανάσα από τον Δικέφαλο του Βορρά.

- Είστε ο πλέον κατάλληλος για να περιγράψει τον Μάριν Λέοβατς. Είναι δική σας μεταγραφή στην Ριέκα έτσι δεν είναι;

«Ο Μάριν είναι ένας παίκτης που έκανε φοβερή πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας αριστερός μπακ που μπορεί να κάνει έναν προπονητή να κοιμάται ήσυχος. Τον βάζεις στην ενδεκάδα και αισθάνεσαι σιγουριά πως θα κάνει αυτό που του ζητάς».

- Τι είδους μπακ είναι;

«Θα έλεγα ότι είναι πλήρης παίκτης. Ξέρει πολύ καλά την θέση του, ξέρει πολύ καλά πότε να ανεβαίνει και πότε να μένει πίσω. Θα έλεγα ότι είναι ένας πολύ ισορροπημένος αριστερός μπακ που καταλαβαίνει σωστά το παιχνίδι. Επειδή είναι πολύ σωστός τακτικά μπορεί να παίξει είτε σε άμυνα με 4, όσο και σε άμυνα με τρεις στόπερ και να πάρει όλη την πλευρά. Μπορεί να δείχνει ελαφρύς, αλλά είναι ένα σκληρό παιδί που δεν φοβάται τις μονομαχίες στο γήπεδο. Συν τοις άλλοις είναι καλός χαρακτήρας. Πολύ καλό παιδί. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι εγγύηση για κάθε ομάδα».

- Είναι περισσότερο επιθετικογενής ή αμυντικογενής μπακ;

«Δεν μπορώ να επιλέξω κάτι από τα δύο. Είναι καλός και στα δύο κομμάτια. Έχει καλή σέντρα με το αριστερό και επειδή έχει καλό timing έχει την αίσθηση του γκολ. Μυρίζεται τις φάσεις και και παίρνει πολλά ριμπάουντ, που καταλήγουν σε σουτ προς την εστία. Αυτό είναι ένα κρυφό του όπλο που δεν το έχουν παρατηρήσει πολλοί.».

- Στην Ελλάδα παίζει ο Ντάνιελ Πράνιτς που είναι ο βασικός αριστερός μπακ στην Εθνική Κροατίας. Μπορείτε να κάνετε μία σύγκριση με τον Λέοβατς;

«Είναι διαφορετικοί παίκτες. Πιστεύω όμως ότι ο Λέοβατς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι στην αποστολή της για το Euro του 2016. Πιστεύω ότι είναι ο μελλοντικός βασικός αριστερός μπακ της Εθνικής Κροατίας και θα το δείτε αυτό στο μέλλον».

Διαβάστε ακόμη...