«Στενές σχέσεις UEFA-ΕΠΟ-Ολυμπιακού» καταγγέλλει η Daily Mail!

Από sdna.gr: Σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail κάνει λόγο για ύποπτες σχέσεις μεταξύ Μισέλ Πλατινί, Θόδωρου Θεοδωρίδη, ΕΠΟ και Ολυμπιακού, κάνοντας εκτενή ανάλυση στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και στο παρασκήνιο που επικρατεί ενόψει των εκλογών για την προεδρία της FIFA.
Πηγή: sdna.gr
«Στενές σχέσεις UEFA-ΕΠΟ-Ολυμπιακού» καταγγέλλει η Daily Mail!

Οι Βρετανοί έχουν πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν στα θέματα διαφθοράς που επικρατούν στις τάξεις της FIFA, έχοντας αποκαλύψει την απόφαση-σκάνδαλο σχετικά με την ανάθεση της υποψηφιότητας του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Στο Νησί εξακολουθούν να κοιτάζουν με δυσπιστία τις επερχόμενες εκλογές στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ειδικότερα από τη στιγμή που υπάρχουν έντονες διεργασίες προκειμένου να προωθηθεί ο Μισέλ Πλατινί, ο νυν Πρόεδρος της UEFA, στον προεδρικό θώκο της FIFA.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, σε σημερινό δημοσίευμά της, αφήνει έντονες αιχμές για ύποπτες κινήσεις του Πλατινί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στον τρόπο καθοδήγησης της UEFA, θέτοντας το ερώτημα αν τελικά είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο το κατάλληλο για να «καθαρίσει» τη FIFA από τα σκάνδαλα. Η Daily Mail απαντά σε αυτό το ερώτημα αναφερόμενη στις παρασκηνιακές σχέσεις που έχει ο ισχυρός άνδρας της UEFA με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τον Ολυμπιακό, κάνοντας παράλληλα σαφείς αναφορές στην παρουσία του Θεόδωρου Θεοδωρίδη στα διοικητικά της UEFA αλλά και σε αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη και στη φερόμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αιχμές για Πλατινί

«Το ελληνικό πρόβλημα του Πλατινί», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Daily Mail, η οποία στο ξεκίνημα του κειμένου αφήνει υπόνοιες σχετικά με την «καθαρότητα» του Μισέλ Πλατινί, αναφέροντας: «Αυτοί που επιθυμούν τόσο πολύ να τοποθετήσουν τον Πλατινί ως τον νέο πρόεδρο της FIFA ίσως θα πρέπει να λάβουν υπόψη τον τρόπο διακυβέρνησης στην UEFA πριν πανηγυρίσουν την επικείμενη διαδοχή. Φαίνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι η μόνη ηγέτης που αντιμετωπίζει ένα ελληνικό πρόβλημα».

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, ο Μαρινάκης και η «εγκληματική οργάνωση»

Στη συνέχεια του άρθρου, η βρετανική κάνει λόγο στον ρόλο της παρουσίας του Θόδωρου Θεοδωρίδη στα διοικητικά της UEFA και στη σχέση του με τον Ολυμπιακό, στον πρόεδρο του οποίου, Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι σχετικά με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

«Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της UEFA είναι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, ένα μακροχρόνιο μέλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και υπάλληλος της UEFA από το 2008. Ο πατέρας του, ο Σάββας Θεοδωρίδης, είναι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, που έχει κατακτήσει σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα από το 1996. Ίσως να υπάρχει ένας λόγος γι' αυτό, πάντως, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, βρίσκεται υπό έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες ότι δωροδόκησε και επηρέασε διαιτητές, μέλη της Λίγκας και δικαστές της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι η βομβιστική επίθεση σε ένα φούρνο, ιδιοκτησίας ενός γνωστού διαιτητή. Ο Μαρινάκης έχει ήδη αθωωθεί από μία έρευνα που γίνεται, αλλά μία άλλη βρίσκεται σε εξέλιξη, και ήδη του έχουν επιβληθεί αυστηροί περιοριστικοί όροι, όπως το να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα. Τιμωρήθηκε με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο τον Ιούνιο, αν και του επιτρέπεται με κάποιο τρόπο η διατήρηση της ιδιοκτησίας του συλλόγου», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Η ομοιότητα στις υποθέσεις του Ολυμπιακού και της Φενερμπαχτσέ

Επιπλέον το δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρεται στο κατά πόσον ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συμμετάσχει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω της ομοιότητας η οποία υπάρχει με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στην Τουρκία, για την οποία η Φενέρ είχε αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη στιγμή που ο πρόεδρός της βρισκόταν μπλεγμένος σε αντίστοιχο σκάνδαλο.

«Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Παρά το σκάνδαλο, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κινδυνεύει η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν η Φενερμπαχτσέ βρέθηκε κατηγορούμενη για το σκάνδαλο διαφθοράς, η UEFA αρχικά δεν είχε δράσει μέχρι οι εγχώριες έρευνες να ολοκληρωθούν. Αλλά σε εκείνη την περίπτωση η UEFA είχε προειδοποιήσει την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ σκληρές συνέπειες αν από μόνη της δεν απέκλειε τον σύλλογο από τη διοργάνωση. Η Φενερμπαχτσέ αποκλείστηκε για ένα χρόνο από την Ευρώπη, καθώς οι έρευνες συνεχιζόντουσαν, πριν η UEFA προσθέσει τη δική της τιμωρία. Αυτή η εντολή είχε δοθεί από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, τον Γενικό Γραμματέα της UEFA, το αφεντικό του Θεοδωρίδη».

Οι παρασκηνιακές σχέσεις της UEFA με την ΕΠΟ

Το δημοσίευμα της μεγάλης βρετανικής εφημερίδας κλείνει θέτοντας το ερώτημα για ποιον λόγο η UEFA δεν πράττει αναλόγως και με τον Ολυμπιακό, όπως έκανε και με τη Φενερμπαχτσέ, προειδοποιώντας την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ώστε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Είναι περίεργο το γεγονός ότι ο Ινφαντίνο δεν έχει πράξει το ίδιο και με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχετικά με την περίπτωση του Ολυμπιακού. Ωστόσο, η ΕΠΟ βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ήδη εκφράσει με χαρά την υποστήριξή τους προς τον Πλατινί σαν έντιμο διαμεσολαβητή στο ποδόσφαιρο, συνεπώς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ικανοποιημένη με την άψογη και συνεπή συμπεριφορά του νυν καθεστώτος της UEFA», καταλήγει η Daily Mail.

Διαβάστε ακόμη...