"Θέληση και σκληρή προπόνηση για την πρόκριση"

Από μικρή εντάχθηκε στις ακαδημίες του Π.Α.Ο.Κ., φορώντας γάντια στα χέρια της. Με σκληρή δουλειά, υπομονή και πείσμα, κατάφερε μόλις στα 20 της χρόνια να μετράει δεκάδες συμμετοχές υπερασπιζόμενη την ασπρόμαυρη εστία, έχοντας θητεύσει παράλληλα σε όλα τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων, ούσα βασική κάτω από τα δοκάρια.
Πηγή: paokwomansoccer/facebook
"Θέληση και σκληρή προπόνηση για την πρόκριση"

Η Ανθή Παπακωνσταντίνου, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της αποστολής του Δικεφάλου για τη Βόρεια Ιρλανδία, μιλάει στο paokwomansoccer για το Τσάμπιονς Λιγκ και όχι μόνο...

1. Επιστροφή στις επιτυχίες με την κατάκτηση του νταμπλ, μετά από ένα χρόνο απώλειας του πρωταθλήματος. Σας πείσμωσε αυτό;
- Σαφέστατα η περσινή απώλεια του πρωταθλήματος μας έκανε να πεισμώσουμε και να προσπαθήσουμε παραπάνω. Η χρονιά που πέρασε ήταν απαιτητική με αρκετή πίεση στις προπονήσεις που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να παίζει ομορφότερο ποδόσφαιρο και αήττητη να βρεθεί πάλι εκεί που της αξίζει, δηλαδή στην κορυφή.Σε συνδυασμό με την κατάκτηση του κυπέλλου, θα έλεγα πως ήταν άκρως επιτυχημένη.

2. Φεύγετε για Μπέλφαστ, όπου σας περιμένει η μεγάλη πρόκληση που λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ. Ήρθε η ώρα της ευρωπαϊκής πρόκρισης;
- Αυτό που έχω στο μυαλό μου φεύγοντας για Μπέλφαστ είναι πως αυτή η ομάδα αξίζει να ζήσει μια πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο όμιλός μας είναι σχετικά βατός, παρ' όλα αυτά, τα πάντα εξαρτώνται από τη δική μας αγωνιστική εικόνα. Εάν εμείς αποδώσουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε και παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο η πρόκριση θα είναι πολύ κοντά μας. Όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο.

3. Σαν τερματοφύλακας, τι περιμένεις να αντιμετωπίσετε από τις επιθέσεις των αντίπαλων ομάδων;
- Απ' ότι μας είπε ο προπονητής μας, που έχει μελετήσει τις αντίπαλες ομάδες, παίζουν κυρίως με μεγάλες μπαλιές κάθετα, αλλά και στα άκρα. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για μεγάλες μπαλιές στην πλάτη μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εγώ και η Ελένη, ως τερματοφύλακες, πρέπει να βγούμε και να καθαρίσουμε τις φάσεις πριν εξελιχθούν.

4. Εσύ και η Ελένη Πελετίδου, εκπροσωπείτε χρονικά δύο διαφορετικές γενιές γκολκίπερ, αλλά αμφότερες έχετε γευτεί τίτλους, με συμμετοχές και στην Εθνική ομάδα. Αλλάζουν οι απαιτήσεις στη θέση του τερματοφύλακα;
- Ασχέτως με την ηλικία οι απαιτήσεις είναι ίδιες στη θέση μας. Ένας τερματοφύλακας εκτός από την τεχνική και την τακτική κάτω από τα δοκάρια, πρέπει να έχει καθαρό μυαλό, αλλά και να είναι πάντα σε ετοιμότητα. Γενικώς η θέση μας είναι από τις δυσκολότερες γιατί ένα λάθος μας, μπορεί να κοστίσει ακριβά σε όλη την ομάδα.

5. Πως είναι η συνεργασία μεταξύ σας;
- Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας, και στις προπονήσεις, αλλά και στους αγώνες. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμες για να αποδώσουμε το μέγιστο οποιαδήποτε στιγμή μας ζητηθεί από τον προπονητή μας.

6. Πραγματοποιήσατε προετοιμασία μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για ερασιτέχνες αθλήτριες;
- Είναι αρκετά δύσκολο μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού εμείς να βρισκόμαστε στο γήπεδο και να προπονούμαστε σκληρά. Όταν μια ομάδα όμως έχει θέληση και θέτει υψηλούς στόχους όλα φαίνονται πιο εύκολα. Αυτή η ομάδα έθεσε από μόνη της ως στόχο την πρόκριση κι εμείς προπονηθήκαμε όλο το καλοκαίρι για να είμαστε έτοιμες για την επίτευξη αυτού του δύσκολου στόχου.

7. Εκτός από μια πιθανή επιτυχία στην Ευρώπη, τι άλλο να περιμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στη νέα αγωνιστική περίοδο;
- Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο του ΠΑΟΚ που μας στηρίζει συνεχώς μέσα από την καρδιά του κάθε φορά που τον χρειαζόμαστε, όλα αυτά τα χρόνια. Πρώτος στόχος μας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετέπειτα, ο στόχος μας είναι ένα ακόμη νταμπλ, που να συνοδεύεται από ακόμη καλύτερη αγωνιστική εικόνα, καθώς η ομάδα μας έχει πολλές δυνατότητες, αλλά και ακόμη περισσότερα περιθώρια βελτίωσης.

Διαβάστε ακόμη...