Το παιχνίδι με "τα μάτια" της ΠΑΕ

Από paokfc.gr: Άτυχος και άστοχος στα όρια της αυτοκαταστροφής, αλλά αναμφίβολα καλύτερος και ποιο ποιοτικός από την Σπάρτακ Τρνάβα, ο ΠΑΟΚ έφυγε από τη Σλοβακία με την ισοπαλία 1-1 και την δίκαιη πρόκριση στα Play Offs του Europa League.
Πηγή: paokfc.gr
Το παιχνίδι με "τα μάτια" της ΠΑΕ

Μια πρόκριση που θα μπορούσε να έχει πανηγυρικό τόνο, αφού τόσο στην Τούμπα, όσο και στο ViOn ο ΠΑΟΚ δημιούργησε πολλές και κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο τις σπατάλησε δίνοντας δικαίωμα στους Σλοβάκους να μείνουν στην διεκδίκηση μέχρι το 48' του αγώνα.

Τότε ήταν η στιγμή που ο Νίκος Κοροβέσης με πολύ όμορφη προσπάθεια απέφυγε τον αντίπαλό του βρήκε τον Κωνσταντινίδη , ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα σημαντικό γκολ. Το πρώτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Μια δικαίωση για έναν ποδοσφαιριστή από τις ακαδημίες του Δικεφάλου που έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι από τραυματισμούς.

Ένα γκολ που αποκατέστησε την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και μετέτρεψε τις χαμένες ευκαιρίες των Μακ , Πέλκα , Κάτσε σε ποδοσφαιρική κουβέντα για τη διαδικασία της αισθητής βελτίωσης της ομάδας παιχνίδι με το παιχνίδι.

Αυτό είναι και το σημαντικό συμπέρασμα από τα δύο ματς με την Σπαρτακ. Ο ΠΑΟΚ ακόμα και με σύνθεση ανάγκης ή με σύνθεση που δύσκολα θα ξαναδούμε στη διάρκεια της σεζόν, όπως είπε ο Ίγκορ Τούντορ την παραμονή του αγώνα, ακόμα και με παίκτη λιγότερο για 112 από τα συνολικά 180 αγωνιστικά λεπτά μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Σλοβάκων και να δείξει πως χτίζει μια ομάδα με γερές βάσεις.

Ο Κροάτης τεχνικός χρησιμοποίησε τον Σκόνδρα στη θέση του τιμωρημένου Βίτορ , έβαλε στα άκρα για πρώτη φορά τους Κοροβέση , Κωνσταντινίδη και τον Μυστακίδη στην επίθεση και η εικόνα της ομάδας παρά τις απουσίες δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο.

Ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε τη μπάλα, έκλεισε τους διαδρόμους για την εστία του Όλσεν και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν και θα είχαν μείνει και πάλι στο μηδέν αν οι διαιτητές δεν έβλεπαν πέναλτι στην προσπάθεια του Όλσεν να προφυλαχτεί από τον Σάμπο που ερχόταν πάνω του ενώ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε μπλοκάρει τη μπάλα. Ο αρχηγός και κορυφαίος της Σπαρτάκ, Σάμπο ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 1-0.

Πλέον ο Δικέφαλος – που θα στερηθεί τον Σκόνδρα, ο οποίος αποβλήθηκε για χτύπημα εκτός φάσης – είναι στα Play Offs του Europa League, στο γκρουπ των ισχυρών και περιμένει την Παρασκευή (07.08) να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Σπάρτακ Τρνάβα: Κάμεναρ, Γιανέτσκα, Γκρέσακ, Νίκολιτς, Τοτ, Κασάδο (79' Μπάεζ), Σάμπο, Μπορτέλ, Χαλίλοβιτς (79' Μίκινιτς), Μίκοβιτς, Βόιτους (62' Χάρμπα)

ΠΑΟΚ: Όλσεν , Σκόνδρας , Κόστα , Τζαβέλλας , Κωνσταντινίδης , Κάτσε (80' Κ.Σαββίδης ), Πέλκας , Τζιόλης , Κοροβέσης , Μακ , Μυστακίδης (57' Κουλούρης , 68' Πούγγουρας )

Διαβάστε ακόμη...