Διεκόπη για την Πέμπτη η εκδίκαση της Κέρκυρας

Aπό a-sports.gr: Νέα μικρή καθυστέρηση... Προσωρινή εμπλοκή στην εκδίκαση της υπόθεσης της Κέρκυρας στην Επιτροπή Εφέσεων προκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης (5/8) ο Απόλλων Σμύρνης.
Πηγή: a-sports.gr
Διεκόπη για την Πέμπτη η εκδίκαση της Κέρκυρας

Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ δια του δικηγόρου της Μηνά Λυσάνδρου ζήτησε την εξαίρεση των δύο μελών της επιτροπής Κατσικά και Γεωργόπουλου με το αιτιολογικό ότι ήταν στη σύνθεση της επιτροπής στην υπόθεση της Βέροιας, στην οποία δεν είχε γίνει δεκτή η παρέμβαση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Έτσι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Νικόλαος Λεοντής εξαντλώντας την επιείκειά του, καθώς το αίτημα εξαίρεσης θα έπρεπε να υποβληθεί προ πενθημέρου, αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση για την Πέμπτη (6/8) στις 14.00, ώστε τότε να εξεταστεί το αίτημα εξαίρεσης της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Πρακτικά αυτό που θα συμβεί είναι το ακόλουθο: Επειδή η επιτροπή είναι τριμελής ούτως ή άλλως το αίτημα εξαίρεσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα μέλος. Κι επειδή ανάμεσα στην Κατσικά και στον Γεωργόπουλο ο τελευταίος είναι δικηγόρος και δεν υπάρχει αντικαταστάτης, όλη η ιστορία γίνεται με σκοπό να μη βρίσκεται στη σύνθεση η Κατσικά, η οποία ήταν και η εισηγήτρια στην υπόθεση της Βέροιας.

Αυτό που θα συμβεί πλέον είναι ότι την Πέμπτη θα βρεθεί το αναπληρωματικό μέλος της Κατσικά, Ζαχαρόπουλος (καλείται εσπευσμένα καθώς βρισκόταν σε διακοπές εκτός Αθηνών) για να κρίνει μαζί με τους Λεοντή και Γεωργόπουλο την αίτηση εξαίρεσης για την Κατσικά. Αν η αίτηση γίνει δεκτή, η Επιτροπή Εφέσεων θα δικάσει έχοντας στη σύνθεσή της τον Ζαχαρόπουλο, ενώ αν απορριφθεί θα συμμετάσχει κανονικά σε αυτήν η Κατσικά. Κι εννοείται ότι στη συνέχεια θα εκδικαστεί κανονικά η υπόθεση της Κέρκυρας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Νικόλαος Λεοντής υπογράμμισε προς τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ότι επί της ουσίας θα ταλαιπωρηθεί ένας άνθρωπος, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές, αφού δικονομικά δεν συντρέχουν πραγματικοί λόγοι για να προκληθεί όλη αυτή η επιπλέον διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη...