Με δύο εισαγγελείς και την UEFA ο νέος αθλητικός νόμος!

Aπό sdna.gr: Τα μέλη της νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα συντάξουν το «μεγάλο» και αναθεωρημένο αθλητικό νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής, βάζοντας μέσα δύο εισαγγελείς, καθώς και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τα θέματα του αυτοδιοίκητου.
Πηγή: sdna.gr
Με δύο εισαγγελείς και την UEFA ο νέος αθλητικός νόμος!

Όπως είχε προαναγγείλει από το ξεκίνημα της θητείας του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά το μίνι-νομποσχέδιο για τη βία, τη διαφθορά και την αθλητική δικαιοσύνη, θα ακολουθούσε ένα μεγάλο, πλήρες και αναθεωρημένο νομοσχέδιο, που θα κωδικοποιούσε όλη την αθλητική νομοθεσία από τον 2725 του 1999 και έπειτα.

Στο νόμο αυτό, εξάλλου, θα περιλαμβάνονται και διατάξεις που –όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο υφυπουργός- θα αφορούν το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και τη διαιτησία στο ποδόσφαιρο.

Θέματα δηλαδή, που εμπίπτουν άμεσα στο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου. Για το λόγο αυτό, ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε πως στην Επιτροπή θα συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA), ώστε να ακουστεί η γνώμη της.

Άξιο αναφοράς, είναι και το γεγονός πως στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή θα συμμετέχει και ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, καθώς και ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Ευστάθιος Βεργώνης και ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Σπυρίδων Γεωργουλέας.

Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Παναγιώτης Περάκης, ενώ αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Καμία αθλητική ομοσπονδία, εξάλλου, (πλην της UEFA που είναι διεθνής) δεν θα μετέχει στην Επιτροπή, η οποία να σημειωθεί ότι πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η τα μέλη της Νομοπαρασκευαστικής και Νομοτεχνικής Επιτροπής, που θα έχει ως αντικείμενο «τη μελέτη και πρόταση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για τον αθλητισμό και την αναθεώρηση και κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας»:

1. Ιούλιος Συναδινός, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
2. Μαρία Χρυσοστομίδου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης Αθλητισμού της ΓΓΑ
3. Παναγιώτης Περάκης, Δικηγόρος μέλος του Δ.Σ του Δ.Σ.Α
4. Αλέξανδρος Αδαμίδης, Δικηγόρος
5. Ευστάθιος Βεργώνης, Αντιεισαγγελέας Εφετών
6. Σπυρίδων Γεωργουλέας, Πρόεδρος Πρωτοδικών
7. Νικόλας Κακκαβάς, Δικηγόρος
8. Γεώργιος Καλούδης, Δικηγόρος
9. Αχιλλέας Μαυρομμάτης, Δικηγόρος, Πρόεδρος ΕΟΠΕ
10. Αγγελική Μητροπούλου, Δικηγόρος
11. Δημήτριος Παπασπύρου, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
12. Κων/νος Σιμιτζόγλου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών
13. Γεώργιος Σφυρής, Δικηγόρος
14. Χρυσόστομος Σχινάς, Δικηγόρος Παρ. Αρείω Πάγω
15. Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, ΔΕΠ ΤΕΦΑΑ Αθήνας

Διαβάστε ακόμη...