Το προφίλ της Σπάρτακ Τρνάβα

Από idreamteam.gr: Μετά το εμπόδιο της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ καλείται να ξεπεράσει αυτό της Σπάρτακ Τρνάβα. Οι Σλοβακοι απέκλεισαν τη Λίνφιλντ από τη Βόρεια Ιρλανδία καθώς μετά το 2-1 στην έδρα τους, νίκησαν με 3-1 και στο Μπέλφαστ.
Πηγή: idreamteam.gr
Το προφίλ της Σπάρτακ Τρνάβα

Το idreamteam σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την προσεχή αντίπαλο του δικεφάλου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ιστορία

Η Σπάρτακ Τρνάβα ιδρύθηκε το 1923 και έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα Τσεχοσλοβακίας, ενώ από το 1993 που διασπάστηκε η Σλοβακία έχει πανηγυρίσει μόνο ένα κύπελλο το 1998. Εδρεύει στην πόλη Τρναβα η οποία έχει πληθυσμό περίπου 70000 κατοίκους.

Η έδρα

Η έδρα της Σπάρτακ Τρνάβα

Η Σπάρτακ Τρνάβα αγωνίζεται στο Αντόνα Μαλατινσκέχο από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της. Από το 2013 το στάδιο ανακατασκευάζεται, χωρίς πάντως να χρειαστεί να ξενιτευτεί η ομάδα. Η τωρινή χωρητικότητα του γηπέδου είναι 19200 θεατές, αλλά πέρυσι η ομάδα έκοβε μόλις 2440 εισιτήρια ανά παιχνίδι ενώ τον πρώτο αγώνα με τη Λίνφιλντ παρακολούθησαν 3220 άνθρωποι.

Τι έκανε πέρυσι

Στο περσινό πρωτάθλημα τερμάτισε τέταρτη με 56 βαθμούς, 18 λιγότερους από την πρωταθλήτρια Τρέντσιν, η οποία κατέκτησε το νταμπλ δίνοντας ουσιαστικά ευρωπαϊκό εισιτήριο και στην τέταρτη θέση. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και αποκλείστηκε από τη Σένιτσα, ενώ στο Europa League έφτασε έναν γύρο πριν από τη φάση των ομίλων αλλά αποκλείστηκε από τη ελβετική Ζυρίχη με συνολικό σκορ 4-2.

Τι κάνει φέτος

Το πρωτάθλημα της Σλοβακίας άρχισε στις 19 Ιουλίου και στον μοναδικό αγώνα που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Σπαρτάκ Τρνάβα ηττήθηκε με 4-2 στην έδρα της Σπάρτακ Μιάβα. Στο Europa League πριν αποκλείσει τη Λίνφιλντ με δύο νίκες, είχε αφήσει εκτός συνέχειας την Ολιμπίκ Σαράγιεβο από τη Βοσνία με δύο ισοπαλίες.

Τα αστέρια

Ο Έρικ Σαμπό

Καλύτερος παίκτης της ομάδας είναι ο 23χρονος δεξιός εξτρέμ Έρικ Σαμπό που πέρυσι σκόραρε έντεκα γκολ στο πρωτάθλημα και πέντε σε ισάριθμους αγώνες του Europa League, ενώ πρόσφατα κέρδισε και την πρώτη του συμμετοχή στην εθνική Σλοβακίας. Σημαντικός είναι και 24χρονος αριστερός μπακ της ομάδας Ματους Τσόνκα που μεταγράφηκε στην ομάδα πέρυσι από τη Σλάβια Πράγας. Από τις φετινές μεταγραφές ξεχωρίζει ο δανεισμός του Αργεντινού αμυντικού μέσου Άλντο Μπάεζ επίσης από τη Σλάβια Πράγας.

Ο προπονητής

Στον πάγκο της ομάδας κάθεται από τον Ιούλιο του 2013 ο Σλοβάκος Γιουράι Γιάραμπεκ. Το αγαπημένο σύστημα του 52χρονου τεχνικού είναι το 4-2-3-1, ενώ στους 82 αγώνες που έχει κοουτσάρει την Σπάρτακ Τρνάβα έχει ποσοστό νικών που μετά βίας ξεπερνάει το 40%.

Η προϊστορία

Ο ΠΑΟΚ έχει ξανασυναντήσει την Σπάρτακ Τρνάβα για το κύπελλο UEFA τον Αύγουστο του 1997. Ο δικέφαλος είχε πάρει μια σπουδαία πρόκριση νικώντας με 5-3 στην Τούμπα και 1-0 στην Τρνάβα. Ο αγώνας της Τούμπας μάλιστα έχει μείνει χαραγμένος στην μνήμη των οπαδών του ΠΑΟΚ καθώς στο 27΄ οι Σλοβάκοι νικούσαν με 0-3, με τον δικέφαλο να ισοφαρίζει πριν την ανάπαυλα και να κάνει την ολική ανατροπή στο δεύτερο μέρος. Ο δικέφαλος είχε νικήσει και στο δεύτερο παιχνίδι χάρη σε γκολ του Θοδωρή Ζαγοράκη και στον επόμενο γύρο απέκλεισε την Άρσεναλ, στη μεγαλύτερη ίσως επιτυχία της ιστορίας του.

Στέφανος Μαρολαχάκης

Διαβάστε ακόμη...