Αυτός είναι ο Βάργκας που έχει τσεκάρει ο ΠΑΟΚ

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Χουάν Μανουέλ Βάργκας, τον «πολεμιστή» που θέλει να προσθέσει στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ. Τρέλα με τη μπάλα, τσαμπουκάς, όνομα που έχει «ταξιδέψει» και εμπειρία που κάνει τη διαφορά.
Πηγή: gazzetta.gr
Αυτός είναι ο Βάργκας που έχει τσεκάρει ο ΠΑΟΚ

Ο Βάργκας είναι πλέον ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί ο ίδιος, αφού ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με τη Φιορεντίνα έπειτα από μια εξαιρετική χρονιά για τους «βιόλα» που έφτασαν μέχρι και τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό τον καιρό, ο 31χρονος μπακ χαφ βρίσκεται στη Χιλή όπου και προσπαθεί να καθοδηγήσει σε επιτυχία την εθνική ομάδα του Περού και παράλληλα η... τύχη του δουλεύει.

Όσο εκείνος προσπαθεί να κερδίσει ένα καλό συμβόλαιο με τις εμφανίσεις του, η περίπτωσή του προτάθηκε στον ΠΑΟΚ, αρέσει και το gazzetta.gr σάς τον παρουσιάζει...,

Εξαιρετικό αριστερό πόδι, δύναμη, τεχνική...

Πρόκειται περί... παιχταρά. Με απλά λόγια. Το αριστερό του πόδι είναι... φωτιά, όχι γιατί η μπάλα τον υπακούει σε κάθε επαφή του μαζί της, αλλά γιατί μπορεί είτε να «καρφώσει» τη μπάλα στα δίχτυα, είτε το σουτ να έχει ακριβώς την κατεύθυνση που θέλει εκείνος άσχετα από τη δύναμη, είτε μπορεί να ... χαζέψει αμυντικούς και τερματοφύλακες. Στα μεγάλα και σημαντικά πελονέκτημά τους, οι εκτελέσεις του από τις στημένες φάσεις. Πάνε... συστημένα...

«Άσ' τον τρελό, στην τρέλα του...»

Δεν του έχουν βγάλει τυχαία το παρατσούκλι «el loco». Είναι από αυτούς που έχουν τα... νεύρα τους από μικρά παιδιά, όμως την ίδια στιγμή, ξεχειλίζει από πάθος και τσαμπουκά μέσα στο γήπεδο, κάτι που είναι απαραίτητο. Αν... τολμήσεις να του πειράξεις ή να κάνεις σκληρό μαρκάρισμα σε κάποιον από τους συμπαίκτες του, τότε την έχει πολύ άσχημα, ενώ μπορεί κανείς να φανταστεί τι γίνεται όταν γίνεται εκείνος «αποδέκτης» χτυπήματος ή εκνευρισμού από αντίπαλο. Πάντως, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του έχει προκαλέσει και αρκετά προβλήματα στο εσωτερικό των ομάδων από τις οποίες έχει περάσει. Πειθαρχικά παραπτώματα, τσακωμοί, εντάσεις, αντιδράσεις προς ανωτέρους και άλλα έχει το «μενού» της καριέρας του Χουάν Μανουέλ Βάργκας.

Πρωταγωνιστής στο Τσάμπιονς Λιγκ

Την αγωνιστική περίοδο 2009 – 2010, η Φιορεντίνα έφτασε μέχρι και τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Χουάν Μανουέλ Βάργκας να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της πορείας της ομάδας στη διοργάνωση. Στη φάση των ομίλων η ιταλική ομάδα είχε πάρει σπουδαίες νίκες απέναντι σε Λιόν και Λίβερπουλ (επικράτησε εντός κι εκτός έδρας των «κόκκινων») και πέρασε στην επόμενη φάση, όπου αποκλείστηκε από τη Μπάγερν Μονάχου λόγω της σημασίας των εκτός έδρας γκολ που είχαν πετύχει οι Βαυαροί, στο συνολικό 4-4. Το όνομα του Βάργκας το σημείωσαν αρκετοί σκάουτερ εκείνη την περίοδο στα μπλοκάκια τους και έφτασε μέχρι τ' αυτιά των ανθρώπων της Ρεάλ Μαδρίτης...

Το φλερτ με τη «βασίλισσα»!

Στα... ντουζένια του, ήταν ασταμάτητος. Πρώτα με την Κατάνια κι έπειτα στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στη Φιορεντίνα, είχε στρέψει το βλέμμα ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης πάνω του. Τόσο, που ακόμα και η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του και μάλιστα, έδινε τότε μάχη με τη Γιουβέντους για να δείξει ότι εκείνη τον ήθελε πολύ περισσότερο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του 2011, η «βασίλισσα» έφτασε να προσφέρει μέχρι και 3,5 εκατ.ευρώ ετησίως στον Περουβιανό, τον οποίο οι «βιόλα» κοστολογούσαν κοντά στα 15 εκατομμύρια για να τον παραχωρήσουν. Παρά το «φλερτ», δεν έγινε ποτέ γάμος με τους «μερένχες»...

Πριν τον δανεισμό στη Τζένοα, «έπαιξε» για Λίβερπουλ

Το καλοκαίρι του 2012, με τον Μπρένταν Ρότζερς πλέον στον πάγκο, η Λίβερπουλ φερόταν να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την περίπτωση του Περουβιανού άσου. Η Φιορεντίνα ήθελε να τον παραχωρήσει, με τον παίκτη να έχει μπει στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του, όμως τελικά δεν θα συνέχιζε στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά θα παρέμενε επί ιταλικού εδάφους και θα αγωνιζόταν για μια σεζόν στη Τζένοα. «Ο Μανουέλ δεν είχε κάνει καλή χρονιά και θέλει να επανορθώσει και να πάει σε ομάδα που θα μπορεί να παίξει και να βρει ξανά τον εαυτό του» είχε δηλώσει τότε ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, για να κλείσει τελικά συμφωνία με τους Γενοβέζους.

Κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό του κι έμεινε

Μετά το πέρας του δανεισμού του στη Τζένοα, όλα έδειχναν ότι θ' αποτελούσε παρελθόν από τη Φιορεντίνα, όμως ο ίδιος έδειξε πως αφού περνούσε από το χέρι του, θα έπαιρνε εκείνος την απόφαση για τις εξελίξεις στην καριέρα του. Επέστρεψε το καλοκαίρι του 2013, έπαιξε στα φιλικά, ήταν εξαιρετικός στην προετοιμασία και ο Βιντσέντζο Μοντέλο εισηγήθηκε την παραμονή του. Ο 31χρονος, κέρδισε με το σπαθί του το στοίχημα που έβαλε να μη φύγει «τελειωμένος» από τη Φιορεντίνα, έκανε δύο πολύ καλές σεζόν και έμεινε ελεύθερος φέτος, αποχωρώντας με ψηλά το κεφάλι έπειτα από συνολικά εφτά χρόνια.

Με τους «βιόλα» στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του και στην πορεία που πραγματοποίησε η Φιορεντίνα στο Γιουρόπα Λιγκ της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό. Ο Χουάν Μανουέλ Βάργκας, με εννέα συμμετοχές, τρία γκολ (ένα εκ των οποίων οριστικοποίησε τη συμμετοχή της ομάδας στη φάση των «4») και 1 ασίστ, ο Περουβιανός με την εμπειρία που «κουβαλάει» πιστώνεται μέρος της επιτυχημένης πορείας που σταμάτησε από τη μετέπειτα κυρίαρχο της διοργάνωσης, Σεβίλλη.

«Γρανάζι» της εθνικής ομάδας στο Κόπα Αμέρικα

Από την πρώτη προπόνηση της εθνικής ομάδας του Περού ενόψει του Κόπα Αμέρικα, ο Βάργκας ήθελε να παίξει σημαντικό ρόλο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Πίεσε τον εαυτό του, έδειξε στο γήπεδο ήταν σοβαρός και αποφασιστικός για να προσφέρει και παρά τον τραυματισμό που υπέστη στο πρώτο παιχνίδι με τη Βραζιλία, κατάφερε να αναρρώσει μόλις εντός ολίγων ημερών για να παίξει και στα τρία ματς της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης που φιλοξενείται στη Χιλή. Το Περού κατέκτησε την τρίτη θέση στο γ' γκρουπ και πέρασε στην επόμενη φάση, αφού συμπεριλήφθηκε στις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες.

Το ...σπάσιμο νεύρων στον Κουαδράδο

Στην αναμέτρηση με την Κολομβία, ο Βάργκας βρήκε... υποψήφιο «θύμα» για σπάσιμο νεύρων και προσπάθησε να εκνευρίσει τον Χουάν Κουαδράδο της Τσέλσι. Σε μια μικρή διακοπή του παιχνιδιού για στημένη φάση, ο Περουβιανός... ενοχλούσε συνεχώς τον αντίπαλό του, σχεδόν ανάρμοστα, με τον Κουαδράδο, ωστόσο, να μην του δίνει το δικαίωμα να πιστέψει πως θα κέρδιζε και θα του προκαλόύσε εκνευρισμό.

Διαβάστε ακόμη...