Γιόχανσον – Ράικοβιτς : Τι τους ενώνει…

Από thessports.gr: Εδώ και μέρες είναι γνωστό το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Σλόμπονταν Ράικοβιτς, τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό, που μένει ελεύθερος από το Αμβούργο.
Πηγή: thessports.gr
Γιόχανσον – Ράικοβιτς : Τι τους ενώνει…

Σήμερα, γίνεται λόγος και για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Έρικ Γιόχανσον, τον κεντρικό αμυντικό της Μάλμε...

Στην ουσία πρόκειται για παίκτες με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά και με μία διαφορά, που αν η επιλογή είναι ανάμεσα στους δύο, θα γείρει την πλάστιγγα προς την πλευρά του Σέρβου.

Κατ΄αρχήν,και το πιο σημαντικό, είναι και οι δύο αριστεροί στόπερ. Τέτοιος παίκτης στο ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει και είναι προφανές ότι πρέπει να αποκτηθεί. Είναι κεντρικοί αμυντικοί και παίζουν με το αριστερό.
Δεύτερον, είναι και οι δύο 27 χρονών, για την ακρίβεια ο Γιόχανσον είναι γεννημένος στις 30/12/1988 κι ο Ράικοβιτς στις 03/03/1989. Ο Σουηδός είναι 35 μέρες μεγαλύτερος.

Η χρηματιστηριακή τους αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι πάνω κάτω η ίδια.

Βέβαια, ο Ράικοβιτς είναι γενικώς σε πτωτική πορεία, καθώς φέτος στο Αμβούργο έκανε μόνο 11 ματς, ενώ ο Γιόχανσον τα τελευταία δύο χρόνια ξεπετάχτηκε με την Μάλμε, σχετικά αργά, καθώς μέχρι τα 25 του ήταν ένας μέτριος αμυντικός, που περνούσε απαρατήρητος.

Η διαφορά που έχουν, και κάνει τη διαφορά, είναι το κόστος απόκτησης.

Ο Ράικοβιτς είναι ελεύθερος, κι ο ΠΑΟΚ για να τον πάρει δεν χρειάζεται να πληρώσει ομάδα. Ο Γιόχανσον έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τον αγοράσει από την Μάλμε.

Αν η επιλογή είναι μεταξύ των δύο, είναι σαφές ότι θα είναι Ράικοβιτς...

Διαβάστε ακόμη...