Το τελευταίο αντίο στην Αλέκα Σιούλη

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, έγινε στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής η κηδεία της Αλέκας Σιούλη, της σπουδαίας σπρίντερ της ομάδας του ΠΑΟΚ και προπονήτριας τα τελευταία 25 χρόνια της Παναχαϊκής, η οποία έφυγε από τη ζωή το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε ηλικία 56 ετών, μετά από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Πηγή: thebest.gr
Το τελευταίο αντίο στην Αλέκα Σιούλη

Η Αλέκα Σιούλη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία της Πάτρας καθώς είχε καταφέρει να μεταδώσει την αγάπη της για τον αθλητισμό σε πάρα πολλά Πατρινόπουλα, είτε ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής στα δημόσια σχολεία της περιοχής, είτε ως προπονήτρια με τα χρώματα της Παναχαϊκής.

Απαρηγόρητη ήταν η οικογένεια της, ο αγαπημένος της σύζυγος Βασίλης και τα παιδιά τους.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο εξέφρασε στην οικογένεια της εκλιπούσης θερμά συλλυπητήρια ενώ παράλληλα υπενθύμισε στους πολίτες τη μεγάλη προσφορά της εκλιπούσης για πολλές δεκαετίες στον Ελληνικό Κλασσικό Αθλητισμό και ειδικότερα της Πάτρας, στον οποίο πρόσφερε το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα, με υψηλά και αγνά ιδεώδη, μαχήτρια μέχρι το τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου, όπως αναφέρει στο ψήφισμα, επιφυλάσσεται για μελλοντικές δράσεις μνήμης για τη μεγάλη ΑΘΛΗΤΡΙΑ και προπονήτρια Αλέκα Σιούλη, αντάξιες της προσφοράς της.

Η "κοκκινόμαυρη" προπονήτρια, όπως είχε γράψει το thebest.gr, ως αθλήτρια των ΠΑΟΚ και Άρη, αλλά και της Εθνικής ομάδας στίβου, είχε στο ενεργητικό της πολλά πανελλήνια ρεκόρ στα 100μ., 200μ. και 4Χ100 ξεκινώντας από την ηλικία μόλις των 16 ετών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που το όνομά της συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες σπρίντερ όλων των εποχών και θα μείνει χαραγμένο στην αθλητική ιστορία. Στην κηδεία της Αλεξάνδρας Στυλ. Σιούλη Βενέρη, παρέστη και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος και είπε λόγια παρηγορίας στην οικογένεια της σπουδαίας αθλήτριας και προπονήτριας που χάρισε στην χώρα μας πολλές σημαντικές επιδόσεις και διακρίσεις. Πολλοί ήσαν αυτοί που πήγαν να τιμήσουν τη μνήμη της και να την αποχαιρετήσουν.

Η εκλιπούσα είχε την χαρά να δει και τρία εγγόνια, τον Βασίλη, τον Βασίλη και τον Ισίδωρο.

Η ταφή της έγινε στο νεκροταφείο Προαστίου Πατρών.

Παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο ίδρυμα "Κιβωτός της Αγάπης".

Διαβάστε ακόμη...