«Η καθυστέρηση είναι μεγάλη»

Aπό inpaok.com: Οι δηλώσεις του πρώην γυμναστή του ΠΑΟΚ και νυν της Στεάουα Βουκουρεστίου, Νίκου Καρύδα που θα συζητηθούν
Πηγή: inpaok.com
«Η καθυστέρηση είναι μεγάλη»

Συγκεκριμένα είπε:

Για τις λίγες μέρες προετοιμασίας που έχει ο ΠΑΟΚ:

«Νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έβλεπε τις δυσκολίες θα έπρεπε να υπήρχε λύση για προπονητή εκτός και αν ήταν στο σκεπτικό να μείνει ο Γιώργος Γεωργιάδης. Η καθυστέρηση είναι μεγάλη. Από ότι ξέρω θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουνίου από απόφαση των παραγόντων και όχι του προπονητή και θεωρώ πως αυτό είναι ασόβαρο. Υπάρχει ένα ρίσκο στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να είναι στο γκρουπ των ισχυρών αλλά οι αποστάσεις μεταξύ δύο ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλες και τα πάντα μπορεί να κριθούν ακόμα και από την τύχη. Νομίζω πως στον ΠΑΟΚ βλέπουν τα παιχνίδια ως φιλικά όμως δεν παύουν να είναι επίσημοι αγώνες που θα κρίνουν πολλά. Είναι πολύ μεγάλη απόφαση το να πάρεις ένα τέτοιο ρίσκο».

Για το πώς θα διαχειριζόταν την ομάδα του ΠΑΟΚ:

«Πρώτα θα έβλεπα σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες. Μετά θα έκανα ένα πρόγραμμα και ανάλογα με τα εργομετρικά ή θα συντηρούσα ή θα βελτίωνα. Αν ήθελα να βελτιώσω τα χρονικά όρια είναι πολύ μικρά. Το να συντηρήσεις ανεξάρτητα τον χρόνο είναι δυνατό. Μάλλον στον ΠΑΟΚ θα μπουν σε μια διαδικασία συντήρησης για να παίξουν το πρώτο παιχνίδι. Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ θα είναι να αποκλειστεί. Μετά η ομάδα θα μείνει ένα δίμηνο με φιλικά και αυτό θα είναι κουραστικό για την ψυχολογία των παικτών. Δεν υπάρχει πάντως περίπτωση να μπορέσει να βελτιωθεί η ομάδα μέσα σε δυόμιση βδομάδες. Νομίζω πως θα έπρεπε να κινηθούν με άλλη λογική».

Για την σημασία της προετοιμασίας:

«Η προετοιμασία δεν είναι το κομμάτι που μας ετοιμάζει όλη την χρονιά. Στη προετοιμασία οι ποδοσφαιριστές μπορούν α δουλέψουν σε κάποιες ιδιότητες, στη χημεία της ομάδας όμως όλη την χρονιά χρειάζεται να γίνεται δουλειά».

Για τον χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες σε μια ομάδα:

«Το μπόλιασμα δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει με τις καθημερινές προπονήσεις και με τις καθημερινές ξεναγήσεις. Σίγουρα όμως το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό. Μπορεί να ενσωματωθούν πολύ γρήγορα οι νέοι ποδοσφαιριστές στον ΠΑΟΚ μπορεί και όχι».

Για το γεγονός πως οι παίκτες της Στεάουα έκαναν μόνο πέντε μέρες διακοπές:

«Γενικά στην Ελλάδα είμαστε... τουριστική χώρα. Η νοοτροπία της Ελλάδας δεν υπάρχει στο εξωτερικό. Από την στιγμή που έχει παρθεί η απόφαση να πάρουν έξι μέρες διακοπές αυτό θα τηρήσουν. Ως γυμναστής πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να έχουν νεκρή περίοδο ούτε το καλοκαίρι. Η εμπειρία μου έχει δείξει πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν φροντίζουν τον εαυτό τους και είναι ελάχιστοι που δίνουν έμφαση σε αυτή την περίοδο. Οι λίγες μέρες διακοπές δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στο εξωτερικό».

Διαβάστε ακόμη...