Έγινε σήριαλ αναγκαστικά

Aπό inpaok.com: Σε.. σήριαλ εξελίσσεται η επιλογή προπονητή στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
Έγινε σήριαλ αναγκαστικά

Δεκάδες ονόματα προπονητών παρέλασαν από τις ιστοσελίδες, τις εφημερίδες και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς χωρίς να έχει γίνει η τελική επιλογή. Η εξέλιξη δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Στην Τούμπα πολύ θα ήθελαν να έχει εγκατασταθεί στο γραφείο του ο νέος προπονητής και να ασχολείται με την στελέχωση του ρόστερ και τις λεπτομέρειες που αφορούν την προετοιμασία. Κάτι ανάλογο επιθυμεί και ο κόσμος που ανυπομονεί να μάθει το όνομα του ανθρώπου που θα κάθεται τα επόμενα χρόνια στην άκρη του ασπρόμαυρου πάγκου.

Η καθυστέρηση δεν είναι ευχάριστη για κανέναν αλλά είναι αναγκαστική. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η επιλογή προπονητή με δεδομένο ότι τώρα γνωρίζονται ο Αγγελίδης με τον Αρνεσεν και μόλις την Τρίτη έγιναν οι πρώτες ουσιαστικές συζητήσεις του νέου αθλητικού διευθυντή με τον μεγαλομέτοχο. Ουσιαστικά η τριάδα αποκτά χημεία τις τελευταίες ώρες μέσω της ανταλλαγής απόψεως και φιλοσοφίας γύρω από το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Τώρα γνωρίζονται. Τώρα μυρίζει ο ένας τα χνώτα του άλλου. Ζυγίζουν ο ένας τον άλλο και προσαρμόζονται ο ένας στις απαιτήσεις του άλλου.

Η επιλογή προπονητή αποτελεί χρόνια τώρα «αγκάθι» για τον Ιβάν Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος κάηκε από το χυλό και φυσά και το γιαούρτι. Πλήρωσε πολλά σε αποζημιώσεις και δεν εισέπραξε τίποτα. Δεν έφταιγαν απαραίτητα οι προπονητές αλλά και το σύστημα του ΠΑΟΚ που δεν τους στήριξε κι αυτό είναι που θέλει να αλλάξει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Το περιβάλλον του ΠΑΟΚ προκειμένου να χτιστεί σε υγιείς βάσεις που θα δώσει το δικαίωμα και την ευκαιρία στο νέο προπονητή να ξεχάσουμε την προηγούμενη τριετία και να χαρούμε επιτέλους ποδόσφαιρο.

Για να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στη σωστή επιλογή προπονητή, είναι απαραίτητο να καταλήξουν Σαββίδης, Αγγελίδης και Αρνεσεν στο μοντέλο ομάδας που θέλουν να δημιουργήσουν και στο ποδόσφαιρο που θέλουν να προσφέρει ο Δικέφαλος. Αυτή είναι η βάση μιας σοβαρής διαδικασίας για να μην οδηγηθούν στις αποτυχίες των προηγούμενων ετών που κόστισαν ακριβά στην τσέπη του μεγαλομετόχου και καταρράκωσαν την ψυχολογία του κόσμου.

Θεωρώ ότι ολ΄ αυτά μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα για να «τρέξουν» οι εξελίξεις. Χάθηκε χρόνος. Είναι γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στις 16 Ιουλίου και ο προπονητής δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα στην Τούμπα. Τα περιθώρια στενεύουν. Οι εκκρεμότητες πολλές και η ανάγκη να τελειώνει άμεσα η συζήτηση για την επιλογή προπονητή, μεγαλύτερη από ποτέ.

Όσο για το στυλ του τεχνικού που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, έχω εκφράσει πολλές την άποψη μου. Προπονητή από το πάνω ράφι. Αυτό ταιριάζει στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Όχι απαραίτητα από το ράφι που δεν φτάνει το χέρι, αλλά σίγουρα όχι προπονητή τύπου Τούντορ. Με 15 μήνες προπονητικής καριέρας στην Χάιντουκ Σπλιτ δεν έχει το ειδικό βάρος να κοουτσάρει και να ουσιαστικά να κουμαντάρει μια τόσο δύσκολη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Η Τούμπα χρειάζεται προπονητή που θα έχει εμπειρίες, παραστάσεις, φιλοδοξίες και προσωπικότητα για να επιβληθεί στον συνεργάτες του, τους παίκτες, την διοίκηση και να εμπνεύσει τον κόσμο.

Να προκαλέσει η ανακοίνωση του ονόματος του, ασφάλεια στον κόσμο και σεβασμό στους αντιπάλους. Θεωρώ ότι δεν είμαστε στην τελική ευθεία, αλά λίγο πριν τον τερματισμό. Σε λίγες ώρες θα δούμε το τελευταίο επεισόδιο του αναγκαστικού σίριαλ που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες. Αισιοδοξώ ότι θα έχει happy end για να ξεκινήσει με αισιοδοξία ένα ποδοσφαιρικό καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη...