Κατικαρίδης: «Τέλος στα ημίμετρα»

Από paokrevolution.net: Ο Αλέξης Κατικαρίδης δεν πετά στα σύννεφα και δεν είναι «μεθυσμένος» από την κατάκτηση του νταμπλ μετά και την επικράτηση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στη διαδικασία των πέναλτυ επί του Οδυσσέα Γλυφάδας.
Πηγή: paokrevolution.net
Κατικαρίδης: «Τέλος στα ημίμετρα»

Χαρούμενος για την επιτυχία ο προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου αλλά παράλληλα και ρεαλιστής σε ότι αφορά την επόμενη μέρα που ήδη σκέφτεται και είναι έτοιμος να καταθέσει και την έκθεση του στον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μέσα από την συνέντευξη του στη «Μ» ο Αλέξης Κατικαρίδης εκφράζει την αγωνία για το αύριο της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου.

- Πρώτα απ' όλα αν και ψυχοφθόρο είναι πιο έντονο το συναίσθημα να κερδίζεις το κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτυ;

«Το πιο ωραίο είναι να κερδίζεις 5-0 από το ημίχρονο. Ο τελικός απέναντι στην ομάδα του Οδυσσέα Γλυφάδας δεν ήταν ο πιο δύσκολος. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν τεράστια. Απλά έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, έγινε δύσκολο το ματς. Εμείς κρατήσαμε όμως την ψυχραιμία μας, δεν κάναμε υπερβολές και φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτυ. Επειδή όμως η ομάδα μας ήταν πιο προπονημένη και πιο ξεκούραστη, καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο»

- Η περσινή απώλεια του πρωταθλήματος πιστεύετε ότι πείσμωσε τις παίκτριες σας;

«Πριν από την έναρξη του τελικού, είπα στα κορίτσια ότι η ομάδα εκεί που είχε γονατίσει, κατάφερε να σηκωθεί και απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα».

- Μια ομάδα που έχει σαρώσει τίτλους, δυσκολεύεται να βρει στόχους για την νέα σεζόν;

«Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βρούμε κίνητρα. Ήδη υπάρχει ένα. Για παράδειγμα φέτος είχαμε ως στόχο 18 νίκες στο πρωτάθλημα και δεν τις πετύχαμε. Θα το προσπαθήσουμε την νέα σεζόν. Αλλά όταν έχεις παίκτριες που είναι γεννημένες για πρωταθλητισμό, δεν δυσκολεύεσαι. Σε αυτά τα παιδιά υπάρχει το DNA του νικητή και επομένως θέλουν σε κάθε αγώνα να κερδίσουν»

- Μια καλή πορεία στην Ευρώπη είναι ένα ισχυρό κίνητρο;

«Πολλοί θεωρούν ντεσαβαντάζ το ότι οι πιθανοί αντίπαλοι μας έχουν υψηλότερο μπάτζετ και επομένως τη δυνατότητα για περισσότερες μεταγραφές. Εγώ θα πω ότι θεωρώ τον Έλληνα εξαιρετικά ευφυή και επομένως με την κατάλληλη νοοτροπία και αγωνιστική πειθαρχία μπορούμε να πετύχουμε αρκετά πράγματα. Χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια αλλά είναι δεδομένο ότι σε αυτό τον τομέα η ομάδα μου έχει κάνει τεράστια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

- Τι πρέπει να γίνει στον ΠΑΟΚ για να μπορέσει και στις εγχώριες διοργανώσεις να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί αλλά και να κάνει το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη;

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσουν τα ημίμετρα. Δεν είναι νωρίς για σχεδιασμό, θα πρέπει να αναλύσουμε την κάθε λεπτομέρεια και θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα για να μπορέσει η ομάδα απερίσπαστη να δουλέψει για τη νέα χρονιά. Άλλωστε όλα αυτά τα αναπτύσσω στην έκθεση που θα παραδώσω στον έφορο...»

- Έχει να κάνει και με το οικονομικό; Για παράδειγμα το Club Λαχαναγοράς άνοιξε κουμπαρά για την ενίσχυση και της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου...

«Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω τα παιδιά για την εξαιρετική κίνηση. Υπάρχει μια σχέση αλληλοβοήθειας με το συγκεκριμένο Club. Απλά θέλω να καταλάβετε όλοι, ότι αυτό που θέλουμε από τον οπαδό είναι την θετική αύρα του και τη στηριξη του και όχι οικονομική βοήθεια. Άλλοι πρέπει να συνδράμουν οικονομικά. Και για να το ξεκαθαρίσω από τον ΑΣ ΠΑΟΚ γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια αλλά μην ξεχνάτε ότι έχει να συντηρήσει πολλά τμήματα. Θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι που αγαπούν τον ΠΑΟΚ να βοηθήσουν αυτά τα τμήματα του ΑΣ»

Διαβάστε ακόμη...