«Το μπάσκετ είναι χαρά, όχι πόλεμος»

Από basketplus.gr: Μία μέρα πριν την έναρξη των αγώνων που θα αναδείξουν την τρίτη και την τέταρτη ομάδα της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο ΕΣΑΚΕ διοργάνωσε στο χώρου του μουσείου της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, συνέντευξη Τύπου παρουσία των προπονητών και των αρχηγών του ΠΑΟΚ και του Αρη που θα συμμετέχουν στη σειρά των μικρών τελικών.
Πηγή: basketplus.gr
«Το μπάσκετ είναι χαρά, όχι πόλεμος»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ.Γιώργος Χαλβατζάκης είπε αναφερόμενος συνολικά στο πρωτάθλημα: "Για πρώτη φορά φέτος αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο της συνέντευξης Τύπου. Εχουμε δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη στους μικρούς τελικούς και η συν. Τύπου γίνεται εδώ για συμβολικούς λόγους αλλά και λόγους ουσίας, αφού ο χρόνος μεταξύ των αγώνων είναι μικρός.

Φέτος είχαμε ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, ανταγωνιστικό με πολύ κόσμο στα γήπεδα. Είχαμε, όπως ανέφερα και στην αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου των τελικών, ρεκόρ κατά την κανονική περίοδο στα εισιτήρια. Πάνω από 100 χιλ. νέοι φίλαθλοι ήρθαν στα γήπεδα. Τα στοιχεία που έχουμε, καταδεικνύουν το ενδιαφέρον και την άνοδο του μπάσκετ. Αυτό μας δημιουργεί πολλές υποχρεώσεις αλλά παράλληλα μας βοηθάει να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας".

Μιλώντας για τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Άρη, ο κ.Χαλβατζάκης τόνισε: "Οι επόμενοι αγώνες θα είναι συναρπαστικοί. Εχουμε την ατυχία το ότι θα γίνουν κάποιοι από αυτούς, κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που δεν μπορώ να πω ότι είναι καλό. Η Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να επανέλθει στο προσκήνιο. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την τρίτη θέση και οδηγεί στο Eurocup και καταδεικνύει ότι πραγματικά το μπάσκετ επιστρέφει. Θα ήθελα να ευχηθώ, όσοι παρακολουθήσουν τα παιχνίδια να δουν ένα θέαμα. Το μπάσκετ είναι χαρά δεν είναι πόλεμος".

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί κάποια wild card στην Ελλάδα για μία επιπλέον ομάδα στο Eurocup ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ απάντησε: "Η Ελλάδα έχει μία θέση, την τρίτη της βαθμολογίας. Φέτος βλέπουμε ότι πέραν της μιας ομάδας ενδιαφέρονται και άλλες να συμμετέχουν σε αυτή την Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το ενδιαφέρον έχει επιστρέψει από την πλευρά των ομάδων. Πριν από λίγο καιρό αναρωτιόμασταν αν οι ομάδες μπορούν να αντέξουν τη συμμετοχή τους ακόμη και στο ίδιο το πρωτάθλημα. Ο ΕΣΑΚΕ υποστηρίζει τη δυνατότητα η Ελλάδας να έχει και μία ακόμη θέση με wild card. Δεν αποφασίζει όμως ο ΕΣΑΚΕ. Πέραν της ομάδας που θα κατακτήσει την τρίτη θέση, ενδιαφέρονται άλλες δύο ομάδες. Τα διεθνή πρωταθλήματα όμως δεν γίνονται κατά το δοκούν. Υπάρχει προγραμματισμός που είναι τριετής. Αν έχουμε τις ομάδες να υποστηρίξουν την Ευρωπαϊκή προοπτική θα εισηγηθούμε να αλλάξει ο αριθμός τους στη διοργάνωση και να γίνουν ξανά δύο. Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν είναι δώρον-άδωρον Για να συμμετέχεις θα πρέπει να πληροίς κάποια κριτήρια, μπάτζετ, γήπεδο, διοίκηση, εισιτήρια να μην έχεις προβλήματα οικονομικά. Εφόσον τα έχεις αυτά τα εισιτήρια προχωράς".

Ο κ.Γιώργος Χαλβατζάκης κατέληξε λέγοντας για τα παιχνίδια της Θεσσαλονίκης: "Θα είναι πολύ καλή σειρά και είμαι πεπεισμένος ότι το χρόνου θα δούμε ένα ακόμη καλύτερο πρωτάθλημα" ενώ αναφερόμενος στη συνεργασία με το μουσείου της ΧΑΝΘ τόνισε: "Εχουμε αναλάβει τη στήριξη του. Το μουσείο της ΧΑΝΘ είναι και μουσείο του ΕΣΑΚΕ και του πρωταθλήματος".

Διαβάστε ακόμη...