Σε συνέδριο υπό τον Πούτιν ο Ιβάν

Η συνεδρίαση ήταν με θέμα την ανάπτυξη και τη διατήρηση της ρωσικής γλώσσας και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τόσο σημαντικό γεγονός...
Πηγή: paokweb.gr
Σε συνέδριο υπό τον Πούτιν ο Ιβάν

Στο ivansavvidis.gr αναφέρεται:

"Η συνάντηση υπό την προεδρία του Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στο Κρεμλίνο.

Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη και η διατήρηση της ρωσικής γλώσσας και των γλωσσών των λαών που κατοικούν στη Ρωσία, για την εναρμόνιση των διεθνοτικών σχέσεων στη χώρα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι η σκληρή επιθετική πολιτική της γλωσσικής αφομοίωσης είναι απαράδεκτη και οδηγεί σε τραγικές συνέπειες. «Ξέρουμε και άλλα παραδείγματα, σε αρκετές χώρες να αγνοείται ή να περιορίζεται το δικαίωμα μεγάλων εθνοτικών κοινοτήτων να χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους, και να πραγματοποιείται σκληρή, επιθετική πολιτική γλωσσικής και πολιτιστικής αφομοίωσης που οδηγεί στη διαίρεση της κοινωνίας σε πλήρεις και σε μειονεκτικούς ανθρώπους, σε πολίτες και μη-πολίτες, ακόμα και σε τραγικές εσωτερικές συγκρούσεις», δήλωσε ο Πούτιν.

Κατά τη συνεδρίαση στο Κρεμλίνο, συζητήθηκαν τα θέματα της διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας, της σωστής χρήσης της, σχέδια για τη διάδοση της ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού μεταξύ των λαών της Ρωσίας και διεθνώς.

Περίπου πριν από ένα μήνα το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη, που είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, πήρε την απόφαση να υποστηρίξει το Τμήμα Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο Τμήμα εκπροσωπείται ευρέως ένας αριθμός κλάδων ρωσικών σπουδών: εντατική διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας, θεωρία και πρακτική της μετάφρασης, πρακτική υφολογία κ.α."

Διαβάστε ακόμη...