Προβληματισμός για τις θλάσεις...

Από paokweb.gr: Τι λένε στον ΠΑΟΚ για τις θλάσεις που έχουν προκύψει, ποια τα δεδομένα...
Πηγή: paokweb.gr
Προβληματισμός για τις θλάσεις...

Είναι ένας από τους πιο συχνούς μυϊκούς τραυματισμούς...

Αν εμφανίζεται μαζικά, μπορεί να μιλήσει κανείς για "επιδημία". Όπως στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, που τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν πάθει τρεις παίκτες του!

Τι; Θλάσεις! Ο τραυματισμός που έχει ταλαιπωρήσει πολύ τον Δικέφαλο τα τελευταία χρόνια, με πολλές περιπτώσεις τέτοιου είδους, εμφανίστηκε μετά από καιρό.

Τη φετινή σεζόν δεν ήταν και πολλές οι θλάσεις για παίκτες του ΠΑΟΚ... Οι Μακ, Τζανδάρης, Γλύκος και ο Κατσικάς είναι τέσσερις περιπτώσεις που μας έρχονται κατευθείαν στο μυαλό, ίσως είναι και λίγοι ακόμη. Πάντως, δεν είχε τις... 20-25 που είχε άλλες σεζόν τελευταία.

Σε τρεις ημέρες, οι Κωνσταντινίδης-Γκολάσα και Παπαδόπουλος (ο έμπειρος φορ σήμερα θα κάνει μαγνητική αλλά η πρώτη εκτίμηση μιλάει για θλάση α' βαθμού) διαγνώστηκε πως υπέστησαν θλάση! Ο Γκολάσα υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στους αριστερούς προσαγωγούς και ο Κων/δης υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στη δεξιά γαστροκνημία.

Τι φταίει; Οι προπονήσεις υψηλής έντασης που έκανε ο Γεωργιάδης τελευταία παίζουν πιθανότατα ρόλο. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε μιλήσει εκτενώς για το θέμα των σκληρών προπονήσεων, με αποκορύφωμα μετά το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννενα να δηλώσει πως "οι παίκτες ήταν κουρασμένοι και μείναμε από δυνάμεις σήμερα λόγω των προπονήσεων που κάνουμε".

Δεν είναι κακό, ούτε μεμπτό... Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, διακρίνοντας μια έλλειψη φρεσκάδας όταν παρέλαβε την ομάδα, ήθελε να φρεσκάρει τους παίκτες του ενόψει πλέι οφ. Και σωστά έπραξε, εκτιμούμε. Μόνο που, μάλλον, κάποιους πείραξε τον οργανισμό τους...

Κι αυτός είναι ο δεύτερος παράγοντας. Ο οργανισμός του καθενός είναι αυτός που καθορίζει πόσο εύκολα θα τραυματιστεί κάποιος. Δηλαδή, εξαρτάται από το πόσο ευπαθής είναι... Επίσης, το πόσο καλό "ζέσταμα" κάνει αλλά και το "ιστορικό" του. Ακόμη και το γήπεδο (θα θυμάστε το... υπέδαφος της Μεσήμβριας). Φταίνε πολλά πράγματα μαζί, αυτό είναι δεδομένο.

Από τον ΠΑΟΚ αναφέρουν πως "αν υπήρχε εξήγηση για τις θλάσεις, δε θα υπήρχαν". Αλήθεια είναι, αλλά μπορεί να δει κανείς τι συντέλεσε σε αυτό το γεγονός και να ψάξει πιθανές αιτίες ώστε να μην διευρυνθεί το πρόβλημα...

Επίσης, σημειώνεται από την ΠΑΕ, πως "Δεν υπάρχει προβληματισμός για τις προπονήσεις. Υπάρχει προβληματισμός για τις θλάσεις. Είναι γεγονός πως αυτές έγιναν όταν ο ρυθμός της προπόνησης χαλάρωσε", δηλαδή την προηγούμενη εβδομάδα.

To θετικό που αναφέρεται από τον ΠΑΟΚ είναι πως βελτιώθηκαν συγκεκριμένοι δείκτες -με βάση τις μετρήσεις που γίνονται- εν όψει πλέι οφ.

Από 'κει και πέρα, στόχοςείναι η καλύτερη δυνατή αποθεραπεία ώστε οι παίκτες να μπουν στην καλύτερη δυνατή κατασταση και η διατήρηση των υπολοίπων στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης που βρίσκονται τώρα.

Υπενθυμίζουμε πως και οι Κλάους, Βίτορ και Κάτσε έχουν κι αυτοί ενοχλήσεις, ελπίζουμε όχι θλάσεις. Κάτι που θα φανεί σήμερα από τις μαγνητικές τους...

Το πρόβλημα δεν είναι πώς δημιουργήθηκαν ή τι φταίει. Το πρόβλημα είναι πως αποτελεί γεγονός και ο ΠΑΟΚ έχασε δύο παίκτες του ενόψει πλέι οφ, τον Παπαδόπουλο για ένα ή δύο παιχνίδια και μακάρι να σταματήσει εκεί...

Διαβάστε ακόμη...