Ο πρόεδρος Τζακ καθορίζει το μέλλον του ΠΑΟΚ

Aπό sportday.gr: Oταν πέρυσι το καλοκαίρι, ο Ιβάν Σαββίδης επέλεγε, μέσω των καλύτερων συστάσεων (και με μερικές χρήσιμες γνωριμίες), έναν άνθρωπο που είχε την εμπειρία ή τουλάχιστον έστω και χρονικά περιορισμένες παραστάσεις από την ποδοσφαιρική βιομηχανία, για να του αναθέσει τη θέση του προέδρου,
Πηγή: sportday.gr
Ο πρόεδρος Τζακ καθορίζει το μέλλον του ΠΑΟΚ

η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκαθάριζε ότι δεν θα είναι δα ο καθ' ύλην αρμόδιος ακόμη και για τα θέματα που αφορούν στη συγκρότηση και τη διοίκηση του αγωνιστικού τμήματος.

Για τον πρόεδρο Τζακ, υπήρχε, όπως έλεγαν πριν από εννέα μήνες, το μάνατζμεντ, ότι είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με την οργάνωση και τη διοίκηση κι όχι ότι θα είναι αυτός που θα λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή.

Με την απομάκρυνση του κόουτς Αγγελου, ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι όσα γνωρίζαμε θα έπρεπε να τα ξεχάσουμε. Αποφασίζει και για τον προπονητή.

Το αν τα εφόδιά του, η ενασχόλησή του από τον άκρως ανταγωνιστικό και υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα του Ισραήλ, αποτελούν διαβατήριο για να αποφασίζει για το μέλλον του ΠΑΟΚ, δεν είναι δικό μας θέμα. Ο Ιβάν έκρινε ότι αυτός του κάνει, αυτόν εμπιστεύεται.

Η ουσία είναι ότι πιστώθηκε την απόλυση του Αναστασιάδη, διότι, όπως είχε πει, «δεν άντεχε να βλέπει άλλο… έτσι την ομάδα». Ενα δίκιο, το είχε ο άνθρωπος.

Από 'κει και πέρα, το κενό εξουσίας που δημιούργησε ο τεχνικός διευθυντής Ζήσης (αν ποτέ ολοκληρωθεί η αποχώρησή του…) ήταν βούτυρο στο ψωμί του προέδρου Τζακ, που στο μεταξύ έχει κοντά του τον υιό Γεώργιο, για να του κάνει φροντιστήριο και οσονούπω να εισχωρήσει δυναμικά στα κοινά της ομάδας του μπαμπά.

Το ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι η ομάδα του μπαμπά κι ο Γεώργιος θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση όσων θα υποστηρίξουν ότι αν δεν ήταν ο υιός του Ιβάν, δεν θα περνούσε ούτε έξω από την Τούμπα, είναι ένα θεματάκι... Ας ελπίσουμε ότι θα είναι έτοιμος να το αντεπεξέλθει επαρκώς, όταν και αν του δοθεί χώρος για να διοικήσει.

Για να επιστρέψουμε στον αξιοπρεπέστατο (και δεν εμπεριέχεται ειρωνεία) πρόεδρο Τζακ, φτάνουμε πλέον σε ένα σημείο που έχει αποφασίσει ήδη για την απόλυση ενός προπονητή και θα αποφασίσει για τον τεχνικό διευθυντή. Αυτά τα δύο καθορίζουν το μέλλον του αγωνιστικού τμήματος κι ο πρόεδρος Τζακ είναι συμμέτοχος.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε ποια είναι η θέση του για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί, όπως θα περίμενε κανείς από τον πρόεδρο μιας τεράστιας ομάδας, η οποία υποτίθεται ότι επιθυμεί να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και σε κρίσιμες περιόδους, ωστόσο, έχει φροντίσει να αντιληφθούμε ότι μέσα σε λίγους μήνες έχουν αλλάξει πολλά.

Ολα αυτά θα μπορούσαν να βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο ή ακόμη πιο πίσω, χωρίς καν να απασχολούν κανέναν μας. Δεν αποκλείεται μάλιστα, όλα αυτά να συμβαίνουν μέσα από ένα καλοστημένο παιχνίδι που διευθύνει ο Ιβάν προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του προέδρου Τζακ, που, όπως διευκρινίσαμε εξ αρχής είχε διαφορετική κατεύθυνση στη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ και όχι να ακουμπήσει το αγωνιστικό τμήμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μετρά το αποτέλεσμα και οι επιλογές του θα είναι που θα περάσουν τελικά από το μικροσκόπιο.

Toυ Γιώργου Ζαχαριάδη

 

Διαβάστε ακόμη...