Βελτίωση στις τελικές, πρόβλημα στο γκολ!

Ο ΠΑΟΚ χτες έκανε 19 τελικές προσπάθειες, αλλά έβαλε μόλις ένα γκολ και το PAOKweb έκανε έρευνα για τις τελικές προσπάθειες του Δικεφάλου με τον Γεωργιάδη προπονητή και θυμάται και τι έκανε επί Αναστασιάδη...
Πηγή: paokweb.gr
Βελτίωση στις τελικές, πρόβλημα στο γκολ!

Είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο. Να είσαι αποτελεσματικός... Είτε κάνεις λίγες είτε κάνεις πολλές ευκαιρίες, πρέπει να τις αξιοποιείς.

Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μια επιθετική ομάδα, κάποιες φορές σε σημείο... αφέλειας, αλλά τελευταία έχει συμμαζευτεί...

Παρουσιάζει βελτίωση ακόμη και στις τελικές που κάνει, καθώς παράγει φάσεις -κάτι που δεν έκανε για ένα διάστημα-, αλλά έχει πρόβλημα στο τελείωμα αυτών.

Χτες για παράδειγμα, έκανε 19 (!) τελικές, αλλά έβαλε μόλις ένα γκολ. Το ίδιο και με τον ΠΑΣ. 18 τελικές, ένα γκολ... Τώρα μπορεί να μην του στοιχίζει, στα πλέι οφ, όμως, όπου τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες, θα έχει πρόβλημα λόγω αυτού...

Πόσες τελικές κάνει ο ΠΑΟΚ στην εποχή Γεωργιάδη και πόσες με τον Αναστασιάδη; Ποια η αποτελεσματικότητα του; Παρουσιάζει το PAOKweb...

Στην αρχή του πρωταθλήματος και ως τα μέσα αυτού, ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο εύστοχη ομάδα! Έβαζε ένα γκολ ανά 5.5 -περίπου- τελικές προσπάθειες. Αυτό το ποσοστό τώρα έχει ανέβει στο ένα γκολ ανά 6.5 τελικές προσπάθειες. Χρειάζεται, δηλαδή, μία παραπάνω... Και πάλι είναι πρώτος στην σχετική κατηγορία, μαζί με τον ΠΑΣ και ακολουθούν από κοντά (6.8 και 6.9), οι Ολυμπιακός, Ξάνθη και Παναθηναϊκός.

Επί Αναστασιάδη, ο ΠΑΟΚ έκανε κατά μέσο όρο 10.7 τελικές προσπάθειες. Σε σύνολο 27 αγώνων για το πρωτάθλημα, έκανε 289 τελικές! Και σκόραρε 50 γκολ, δηλαδή ένα γκολ ανά 5,8 τελικές πρσπάθειες.

Με τον Γεωργιάδη, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει 83 τελικές, 13,8 ανά παιχνίδι. Έχει βάλει 7 γκολ μόλις, δηλαδή ένα γκολ ανά 11,8 τελικές!

Είναι εμφανές πως έχει πέσει η αποτελεσματικότητα, ενώ οι τελικές παρουσιάζουν άνοδο... Αυτό σημαίνει όμως πως χρειάζεται και περισσότερες τελικές για να σκοράρει...

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό που ο ΠΑΟΚ άρχισε και πάλι να παράγει φάσεις, καθώς είχε μια δυσκοιλιότητα, αλλά πρέπει να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του. Ειδικά ενόψει πλέι οφ, είναι απαραίτητο, καθώς θα πρέπει να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που του δίνεται, διότι δε θα είναι και πολλές.

Οι τελικές του ΠΑΟΚ επί Γεωργιάδη

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης: 14 τελικές-1 γκολ

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ: 13 τελικές-1 γκολ

ΠΑΟΚ-Ξάνθη: 12 τελικές-2 γκολ

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ: 7 τελικές-1 γκολ

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ: 18 τελικές-1 γκολ

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός: 19 τελικές-1 γκολ

Σύνολο: 83 τελικές-7 γκολ=1 γκολ/11,85 τελικές προσπάθειες

Διαβάστε ακόμη...