Euroleague και σωματεία ενώνονται για τα θύματα στο Νεπάλ

H τεράστια τραγωδία που έχει πλήξει τις τελευταίες ημέρες το Νεπάλ, ευαισθητοποίησε όλο τον κόσμο και φυσικά τους ανθρώπους του μπάσκετ. H Euroleague και όλα τα σωματεία μέλη της, με ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ και όλο τον κόσμο να συμπαρασταθεί στο δοκιμαζόμενο λαό του Νεπάλ.
Πηγή: paokbc.gr
Euroleague και σωματεία ενώνονται για τα θύματα στο Νεπάλ

Στην ανακοίνωση της Euroleague αναφέρονται τα εξής... "Ενώπιον της τραγωδίας που ξετυλίγεται στο Νεπάλ μετά τους τεράστιας έντασης σεισμούς που χτύπησαν τη χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Euroleague Basketball και τα σωματεία – μέλη της συμμετέχουν στις διεθνείς προσπάθειες ανακούφισης των θυμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να δοθεί βοήθεια στα θύματα και να ενθαρρυνθούν οι φίλαθλοι της Turkish Airlines Euroleague και του Eurocup να βοηθήσουν με τη σειρά τους.

Η Euroleague Basketball και τα σωματεία της, μέσω της δωρεάς 70.000€ που έγινε στην OXFAM Intermon, θα βοηθήσει στο να προμηθευτεί προσωρινή στέγαση σε 270 οικογένειες στο Νεπάλ και να παραδοθούν 2000 κυτία προσωπικής υγιεινής, συμπληρωματικά άλλων σχετικών προμηθειών.

Επιπλέον, η Euroleague basketball ανακοίνωσε ότι πριν την έναρξη του δεύτερου τελικού του Eurocup μεταξύ της Khimki Moscow Region και της HerbalifeGran Canaria Las Palmas, που θα παιχτεί την Τετάρτη στη Ρωσία, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων του σεισμού και να επισείσει την προσοχή στην συνεχιζόμενη δοκιμασία.

«Η αλληλεγγύη που υπάρχει ήδη ανάμεσα στους φιλάθλους του Ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι το τέλειο όχημα για να μετατρέψει το σοκ και την οδύνη μας για τον τραγικό σεισμό σε βοήθεια προς τα θύματα», δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Euroleague Basketball.

Μέσω της One Team, την εταιρική έκφραση κοινωνικής ευθύνης, η τα σωματεία της Euroleague basketball εργάζονται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να βοηθήσουν μη προνομιούχες κοινότητες σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν. Στο ίδιο πνεύμα, ενώνονται τώρα για να γίνουν One Team σε στήριξη του Νεπάλ.

Φίλαθλοι που επιθυμούν να συνδράμουν μαζί με την Euroleague Basketball και τα σωματεία της τα θύματα του σεισμού του Νεπάλ, μπορούν να το κάνουν στο https://www.oxfam.org/en/emergencies/nepal-earthquake ή κάνοντας απευθείας δωρεά στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

IBAN: ES50
OXFAM Intermon account: 00817011100002179221
SWIFT: BSABESBBXXX

Διαβάστε ακόμη...