«Γέφυρα μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας ο Ιβάν Σαββίδης» (audio)

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου.
Πηγή: metrosport.gr
«Γέφυρα μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας ο Ιβάν Σαββίδης» (audio)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την φιλία του με τον Ιβάν Σαββίδη: «Με τον Ιβάν Σαββίδη μας συνδέει φιλία από τότε που ήμουν πρόεδρος της ελληνορωσικού συλλόγου έτσι γνωριστήκαμε. Συνδεθήκαμε ακόμα περισσότερο όταν για τις πυρκαγιές του 2007 είχε δώσει μια επιταγή για τις πρώτες ανάγκες των πυρόπληκτων. Μάλιστα στην Ρωσία ήδη έκανε έργα για να κρατήσει ζωντανό τον ελληνισμό. Είμαστε φίλοι χρόνια συνδεθήκαμε σε δύσκολες στιγμές. Ακόμα περισσότερο για την πατρίδα μου την Εύβοια που κάηκε ήταν υπέρ πολύτιμη η συνδρομή του. Συμμερίζομαι την άποψη πως η Ελλάδα και η Ρωσία πρέπει να αναπτύξουν τις σχέσεις τους. Η Ελλάδα πρέπει να είναι γέφυρα μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης. Πιστεύω ότι ο Ιβάν βοηθάει για αυτό».

Για την καθυστέρηση που υπήρχε στο ζήτημα των χρεών: «Είναι αλήθεια ότι υπήρχε καθυστέρηση σε μια απόφαση που είχε παρθεί εδώ και καιρό .Το υπουργείο οικονομικών δεν προχώρησε το ζήτημα ενώ μπορούσε να το ρυθμίσει. Δεν υπήρχε κάποιος δάκτυλος που το καθυστερούσε αλλά το υπουργείο οικονομικών είχε αργήσει και δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως. Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν έτοιμος να τα καταβάλλει εδώ και ένα χρόνο τα λεφτά. Μάλιστα ήταν και χρήματα που τα ήθελε το ελληνικό δημόσιο αν αναλογιστεί κανείς τι ανάγκες έχουμε. Χαίρουμε που βρέθηκε λύση»

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θεωρώ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να καθαρίσει. Για να υπάρχει τόσος πολύς καπνός πρέπει να υπάρχει και φωτιά. Θα πρέπει να την σβήσουμε την φωτιά γιατί δεν είναι μόνο το θέμα της βίας».

Για το αν συμπορεύονται Μελλισανίδης και Σαββίδης: «Και οι δυο έχουν αναλάβει την προσπάθεια να αναστήσουν τις δυο ομάδες που είχαν προβλήματα. Και οι δυο άντρες κάνουν μεγάλη προσπάθεια να αναστήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και μαζί τους και τις δυο ομάδες. Έχουν διάθεση να κάνουν ένα πιο καθαρό ποδόσφαιρο.»

Για το αν θα υπάρξουν τιμωρίες για τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου: «Εγώ πιστεύω πως είναι χρέος του υφυπουργού αθλητισμού και της δικαιοσύνης να καταλήξουμε σε αποφάσεις και να γνωρίζουμε ποιος φταίει. Κάποια στιγμή πρέπει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Βλέπεται τι γίνεται στις κερκίδες, βλέπεις μόνο λίγους θερμοκέφαλους που τα σπάνε όλα στο εξωτερικό όλα τα γήπεδα είναι γεμάτα».

Για το αν μπορεί να πάρει χορηγία ο ΠΑΟΚ από την Gazprom: «Δεν ξέρω είναι μεγάλη ιστορία και δεν την γνωρίζω. Πάντως η Gazprom έχει βοηθήσει πολλές ομάδες στο παρελθόν. Στην Σάλκε επένδυσε και αυτή για δύο χρόνια είχε το γήπεδο της γεμάτο. Πρέπει να υπάρχει προοπτική ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα δει καλύτερες μέρες».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Σίμος Κεδίκογλου :

 

Διαβάστε ακόμη...