Ο ρόλος «κλειδί» του Σαββίδη στις σχέσεις Τσίπρα-Πούτιν

Aπό sdna.gr: Δημοσίευμα από το εξωτερικό κάνει ειδική αναφορά στον ρόλο που έπαιξε ο Ιβάν Σαββίδης, στις σχέσεις που ανέπτυξε ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.
Πηγή: sdna.gr
Ο ρόλος «κλειδί» του Σαββίδη στις σχέσεις Τσίπρα-Πούτιν

Ακόμα μία αναφορά από το εξωτερικό στέκεται στην δυνατή οικονομική επιφάνεια του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και στις στενές σχέσεις που έχει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αιτία της αναφοράς αυτής στάθηκε η επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Κρεμλίνο, όταν και συναντήθηκε με τον Πούτιν, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης φυσικά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύμφωνα με την αναφορά που κάνει η ιστοσελίδα futbolgrad.com. ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κατατάσσεται στους 30 πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας, ενώ χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ ως έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους της Ελλάδας,

κάνοντας και ειδική αναφορά στο θέμα των χρεών που θα αποπληρώσει ο ομογενής επιχειρηματίας πληρώνοντας εφάπαξ το ποσό των 10,4 εκ. ευρώ., μετά από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το ίδιο δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας... "ο Σαββίδης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των δύο χωρών", εννοώντας φυσικά πως έπαιξε ρόλο η σχέση του με τον Πούτιν, για να γίνει η επαφή του με τον Τσίπρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως όλα αυτά διαδραματίζονται την ώρα που τα σενάρια για τυχόν ρωσική οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ολοένα και αυξάνονται: «Είμαι πεπεισμένος ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα θιγεί και η σημερινή οικονομική κατάσταση της ίδιας της Ελλάδας από διάφορες απόψεις»

ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου για την συνάντηση της 8ης Απριλίου, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Διαβάστε ακόμη...