«Ο Λάζαρος θα αποφασίσει»

Aπό inpaok.com: Είναι ο άνθρωπος «κλειδί» στις σχέσεις του Λάζαρου Παπαδόπουλου με το αγωνιστικό κομμάτι του ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
«Ο Λάζαρος θα αποφασίσει»

Ο Τέλης Ζουρνατζίδης δεν αντιμετωπίζει τον πρώην αρχηγό της ομάδας ως τιμ μάνατζερ αλλά ως φίλος και μάλιστα από εκείνους που αναπτύσσουν άριστη επικοινωνία. Χάρηκε κι αυτός βλέποντας τον «Λάζο» στο «παλατάκι» να ξαναρχίζει προπονήσεις, αλλά δεν είναι αυτός που θα πάρει θέση για λογαριασμό του έμπειρου σέντερ. «Μόνος του θα αποφασίσει ο Λάζαρος, δεν είμαστε εμείς που θα μιλήσουμε γι΄ αυτόν» τονίζει και συνεχίζει:

«Νομίζω ότι όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσει ο ίδιος. Κανένας άλλος δεν μπορεί να πάρει θέση για το τι σκέφτεται και τι θα αποφασίσει. Πρώτα όμως ο ίδιος θα δει πως είναι η κατάσταση του ποδιού του ως αθλητή, πως αισθάνεται στον τρόπο δουλειάς που ακολουθεί η ομάδα και μετά είναι και δική του η απόφαση για το τι σκοπούς έχει σαν παίκτης.

Αν και πως θέλει να συμμετάσχει στην προσπάθεια της ομάδας. Αν νοιώθει καλά θα το δούμε. Αλλά μην ξεχνάει κανείς ότι έμεινε και 1,5 χρόνο έξω από τα γήπεδα και για την επάνοδό του σε ψηλούς ρυθμούς χρειάζεται χρόνο».

Παράλληλα με τον «Λάζο» το σύνολο του ΠΑΟΚ δουλεύει και πάλι έστω και χωρίς τους περισσότερους ξένους παίκτες. «Για μας νομίζω ότι αυτή η διακοπή ήταν κάτι που το χρειαζόμασταν» παρατηρεί ο Τ. Ζουρνατζίδης και υπογραμμίζει: «Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα βρίσκει μία ηρεμία για να γεμίσουν και οι παίκτες τις μπαταρίες τους. Έχει μεγάλη σημασία γιατί βρήκαν την ευκαιρία και οι περισσότεροι Αμερικανοί μας να πάνε στα σπίτια τους από τα οποία λείπουν από τον Αύγουστο.

Είναι επίσης μία περίοδος που ο προπονητής και οι παίκτες δουλεύουν στοχευμένα ώστε να αλλάξουν στοιχεία που έχρηζαν βελτίωσης ως τώρα για τα οποία δεν προλάβαιναν να κάνουν κάτι όσο είχαμε εντατικό πρόγραμμα με παιχνίδι μέρα παρά μέρα. Σταδιακά θα ενταθούν οι προπονήσεις και στον τομέα της τακτικής και έτσι η ομάδα θα ετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί.

Και μην ξεχνάει κανείς ότι σε σχέση με τον Άρη, την ΑΕΚ και την Κηφισιά που είχαν χρόνο νωρίτερα να δουλέψουν, εμείς δεν είχαμε το χρόνο με το μέρος μας, αλλά τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να καλύψουμε αυτή την έλλειψη. Παράλληλα η ομάδα θα περάσει σαν «οικογένεια» τις μέρες αυτές που περιλαμβάνουν και τις γιορτές, με το γνωστό «δέσιμο» μεταξύ των παικτών που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της».

«Ξέρουμε που βαδίζουμε»

Ο Τέλης Ζουρνατζίδης δέχεται καθημερινά και κρούσεις από ατζέντηδες για παίκτες. Μαζί με το τεχνικό επιτελείο εξετάζουν κάθε περίπτωση αλλά δεν έχει βρεθεί καμία αξιόλογη και σχολιάζει: «Συνεχίζουμε ως έχουμε, δεν υπάρχει τίποτε που να μας κάνει να ασχοληθούμε ούτε με τον Μαγκράθ υπάρχει κάτι.

Γνωρίζουμε ότι ο κ. Μαλελής θέλει να βοηθήσει στην περίπτωση του Αμερικανο-Ιρλανδού αλλά δεν υπάρχει τίποτε με τον παίκτη που είναι δεσμευμένος με άλλη ομάδα. Γενικά όμως υπάρχει και ένα ρόστερ που τώρα δουλεύει και σ΄ αυτό ποντάρουμε και υπολογίζουμε πάντα στους παίκτες που έχουμε στην διάθεσή μας χωρίς να κάνουμε υποθέσεις».

«Ο τίτλος είναι και θέμα ψυχολογίας»

Ιδιαίτερα αισιόδοξος παρουσιάζεται ο Τ. Ζουρνατζίδης και για την προσπάθεια του Κώστα Χαραλαμπίδη να επανέλθει στην ενεργό δράση και γι΄ αυτό τονίζει: «Δουλεύει σκληρά, δεν αφήνει ούτε δευτερόλεπτο χαμένο από το πρόγραμμα που του έχουν καταρτίσει, αλλά δεν είναι θέμα μόνο σωματικής ετοιμότητας και αποκατάστασης της υγείας του ποδιού του.

Είναι και θέμα ψυχολογίας του Κώστα... Να μην έχει ανησυχίες ή φόβους όταν θα μπει ξανά στο γήπεδο, γιατί δεν θα είναι και περίοδος προετοιμασίας ή αρχή της κανονικής περιόδου. Είναι παιχνίδια «φωτιά» όλα και δύσκολο το πρόγραμμα. Και μάλιστα όταν τον χρειαζόμαστε να μας βοηθήσει».

Διαβάστε ακόμη...