Δύσκολη η διαπραγμάτευση Κοντονή με UEFA και FIFA

Aπό soccerplus.gr: Περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν στο να γίνουν δεκτές οι προτάσεις της κυβέρνησης από το Eurogroup παρά αυτές του Υφυπουργού Αθλητισμού από τον Πλατινί.
Πηγή: soccerplus.gr
Δύσκολη η διαπραγμάτευση Κοντονή με UEFA και FIFA

Ο Σταύρος Κοντονής συναντάται την Δευτέρα (09/03) με τον πρόεδρο της UEFA και αξιωματούχους της FIFA προκειμένου να τους πείσει για νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρέπει να γίνουν από την κυβέρνηση με στόχο την καταπολέμηση της βίας και της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, αρκετά από αυτά που θέλει να περάσει ο κ.Κοντονής όπως η αλλαγή στο εκλογικό σύστημα, στον τρόπο επιλογής των μελών των πειθαρχικών οργάνων και οι πειθαρχικές ποινές στις ΠΑΕ, αποτελούν κόκκινες γραμμές για την UEFA.

Ο Μισέλ Πλατινί είναι ήδη ενήμερος για τις προθέσεις αυτές και αυτό συνέβη στην συνάντηση που είχε προ ημερών με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη.

Από την στιγμή που η ΕΠΟ αντιδρά και δεν θέλει αλλαγές στην δομή και την λειτουργία της, τότε η UEFA τάσσεται υπέρ του μέλους της και απειλεί τις κυβερνήσεις και εν προκειμένω την ελληνική με αποκλεισμό των ποδοσφαιρικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Διαβάστε ακόμη...