"Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει δυνατά στο ματς"

Ο Δήμος Ντικούδης αναλύει στο Sport24.gr τον ημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, αναφέρεται στο τι πρέπει να προσέξουν οι δύο ομάδες αλλά και στο μεγάλο κίνητρο του "Δικεφάλου" για πρόκριση στον τελικό.
Πηγή: sport24.gr
"Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει δυνατά στο ματς"

Τίμησε την φανέλα της Εθνικής, έπαιξε σε μεγάλους ελληνικούς συλλόγους (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αρης και ΑΕΚ ενώ πέρασε και από τον Πανιώνιο που αν μη τι άλλο είναι μια ιστορική ομάδα), αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη (ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Βαλένθια) ενώ στη συλλογή του έχει αρκετούς τίτλους.

Ο λόγος για τον Δήμο Ντικούδη, του οποίου το όνομα σαφώς και είναι πάρα πολύ μεγάλο για το ελληνικό μπάσκετ.

Ο ίδιος κατά το παρελθόν προσέφερε τις υπηρεσίες του σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και με αφορμή τον ημιτελικό του Κυπέλλου (22/2) μεταξύ των δύο ομάδων, το Sport24.gr μίλησε μαζί του για το συγκεκριμένο ματς.

"Σε αγώνες νοκ άουτ δεν χωράνε προγνωστικά..."

Αρχικά τον ρωτήσαμε το πώς βλέπει τον αγώνα της Κυριακής (22/2) και αν υπάρχουν προγνωστικά γι' αυτόν:

"Οταν το ματς είναι νοκ άουτ, αυξάνονται οι πιθανότητες πρόκρισης για την ομάδα που είναι η πιο αδύναμη. Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ κάνει ένα καλό ξεκίνημα στην αρχή του αγώνα και έχει καλή ψυχολογία, σου δίνεται η δυνατότητα να ελπίζεις στην έκπληξη. Από την άλλη, φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός λόγω του ταλέντου και της πληθώρας των επιλογών που έχει.

Αυτό το ωραίο όμως έχει ο θεσμός του Κυπέλλου, μια ομάδα να μπορεί να κερδίσει έναν πιο δυνατό αντίπαλο ενώ δύσκολα θα μπορούσε να το καταφέρει σε μια σειρά πλέι οφ ή σε έναν αγώνα πρωταθλήματος. Δεν μπορούμε να μιλάμε με ποσοστά πρόκρισης... Θα παίξει ρόλο το ποιος θα ξεκινήσει καλύτερα το ματς, η έδρα του ΠΑΟΚ, κάποια άλλα μικρά πράγματα, συν του ότι σε έναν αγώνα νοκ άουτ όλα είναι διαφορετικά. Δεν χωράνε προγνωστικά σε τέτοια ματς, αν και φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός".

"Βοηθά η νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά τώρα ο Παναθηναϊκός ξέρει που θα παίξει"

Ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό με 71-54. Το αποτέλεσμα αυτό θα παίξει τον ρόλο του στην αυτοπεποίθηση των παικτών του "Δικεφάλου" για τον ημιτελικό του Κυπέλλου ή θα "βοηθήσει" τους καλαθοσφαιριστές των "πρασίνων" ώστε να είναι πιο... υποψιασμένοι εν όψει του αγώνα της Κυριακής; Ο Ντικούδης απάντησε:

"Και τα δύο ισχύουν... Σίγουρα στο ψυχολογικό κομμάτι, κάνει πολύ καλό στον ΠΑΟΚ που κέρδισε τον Παναθηναϊκό αλλά ο Παναθηναϊκός τώρα ξέρει με ποια ομάδα και σε ποια έδρα θα παίξει και ότι αν δεν είναι καλός, θα ηττηθεί. Βέβαια αυτό το ματς είναι διαφορετικό με εκείνο του πρωταθλήματος αλλά νομίζω πως ισχύουν και τα δύο".

"Δεν υπάρχουν περιθώρια μέτριας εμφάνισης για τον Παναθηναϊκό"

Όσο για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στον αγώνα και τι αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός;

"Σε τέτοια ματς ο πιο αδύναμος πρέπει να ξεκινήσει δυνατά στο ματς. Αν το φαβορί που στη προκειμένη περίπτωση είναι ο Παναθηναϊκός, έχει στο πρώτο πεντάλεπτο ή στο πρώτο δεκάλεπτο ένα +10 ή +12, δύσκολα μετά γυρίζει ο αγώνας. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δείξει δυνατός μέχρι το τελευταίο λεπτό και η εικόνα που θα έχει να φανεί στα μάτια των παικτών του Παναθηναϊκού πως «δεν θα περάσουμε εύκολα από εδώ σήμερα».

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, δεν πρέπει να δει το παιχνίδι σαν ματς πρωταθλήματος ή πλέι οφ. Σε αγώνα νοκ άουτ δεν υπάρχουν τα περιθώρια λάθους και μέτρια εμφάνισης. Θα πρέπει να παίξει καλά ο Παναθηναϊκός και να είναι σοβαρός για να φτάσει στην νίκη γιατί με μια μέτρια εμφάνιση μπορεί να μείνει εκτός".

"Θα παίξει τον ρόλο του ο κόσμος..."

Η κουβέντα μας έφτασε και στον παράγοντα κόσμο (σ.σ. το "Παλατάκι" λογικά θα είναι γεμάτο) και το πόσο πολύ αυτό θα αποτελέσει πλεονέκτημα για τον "Δικέφαλο". Ο Ντκούδης είπε:

"Θα παίξει τον ρόλο του, θα υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο. Είναι ένα ματς που σε στέλνει στον τελικό και είναι μεγάλη υπόθεση αυτό για τον ΠΑΟΚ που δεν εμφανίζεται στον τελικό τα τελευταία χρόνια. Εχουν ιδιαιτερότητα και είναι διαφορετικά τέτοιου είδους παιχνίδια".

"Είναι τεράστιο κίνητρο για τον ΠΑΟΚ να περάσει στον τελικό"

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 16 χρόνια και ενδεχομένως στη συνέχεια να κατακτήσει το τρόπαιο, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά το 1999 όταν κέρδισε στο ΣΕΦ την ΑΕΚ. Στον "Δικέφαλο" υπάρχει μεγάλη δίψα για διάκριση στο θεσμό και ο Ντικούδης τόνισε γι' αυτό:

"Είναι τεράστιο κίνητρο για τον σύλλογο και για τα παιδιά που θα παίξουν αφού θα είναι 40 λεπτά απόσταση από τον μεγάλο τελικό και αν περάσουν εκεί, θα έχουν πολλές πιθανότητες για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Είναι μεγάλο κίνητρο και αλλά εξαρτάται και από τα «θέλω» αλλά και την ικανότητα των παικτών".

"Ο ΠΑΟΚ έχει μια σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια"

Τέλος του ζητήσαμε ένα σχόλιο αναφορικά με την γενική εικόνα που έχει για τον ΠΑΟΚ.

"Ο ΠΑΟΚ έχει μια σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια, είναι σταθερά στην τετράδα του πρωταθλήματος και στην Ευρώπη συμμετέχει στο Eurocup. Νομίζω είναι σημαντικό μια ελληνική ομάδα να μπορεί να διαχειριστεί την συμμετοχή της σε δύο διοργανώσεις.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε της υποχρεώσεις του στην Ευρώπη και μπορεί τώρα να αφοσιωθεί στην Ελλάδα. Δεν συνεχίζει στο Eurocup, αλλά ούτως η άλλως στην Ευρώπη είναι δύσκολο να μιλάμε για τελικούς και για τίτλους γιατί στη διοργάνωση συμμετέχουν ομάδες με μεγάλα μπάτζετ, είπε ο Ντικούδης.

Διαβάστε ακόμη...