Η ΕΠΟ αποκαθιστά τον Βασάρα επαναφέροντάς τον στην ΚΕΔ

Την αποκατάσταση του Κύρου Βασάρα μέσω της επιστροφής του στην ΚΕΔ αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη (12/2) το ΔΣ της ΕΠΟ.
Πηγή: soccerplus.gr
Η ΕΠΟ αποκαθιστά τον Βασάρα επαναφέροντάς τον στην ΚΕΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασσάρας θα τοποθετηθεί στο κομμάτι της εκπαίδευσης μαζί με τον Χιου Ντάλας.

Η εμπλοκή του με την διαιτησία της Ρουμανίας, της οποίας εδώ και μερικούς μήνες είναι επικεφαλής, δεν αποτέλεσε ανατρεπτικό παράγοντα. Αντιθέτως, θα εξακολουθήσει να είναι επικεφαλής της και θα μεταβαίνει στο Βουκουρέστι επτά ημέρες τον μήνα, όπως φέρεται να προβλέπει το συμβόλαιό του.

Η ολική επαναφορά Βασάρα στην ΕΠΟ αποτελεί αποκατάσταση του ονόματος του και ερμηνεύεται ως «έμπρακτη συγγνώμη» προς το πρόσωπό του για την συμπεριφορά που αντιμετώπισε από το προεδρείο της ΕΠΟ και τον πρόεδρο της ΚΕΔ ιδιαίτερα κατά την περίοδο 2012 – 2014.

Η προσπάθεια αποδόμησής του άρχισε από την επαύριο του αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός τον Ιανουάριο του 2012.

Συγκεκριμένα μετά τον αγώνα στα Πηγάδια, όπου διαιτητής ήταν ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Βασάρας παύθηκε από υπεύθυνος ορισμού διαιτητών της Super League και μετατέθηκε στο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Το Νοέμβριο του 2012, ένα μήνα περίπου μετά την εκλογή της διοίκησης Σαρρή, τέθηκε τελείως εκτός ΚΕΔ, επειδή είχε διαφοροποιηθεί στο θέμα του καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας την σεζόν 2012-13, στέλνοντας επιστολή στο ΔΣ της ΕΠΟ.

Όμως, η ηγεσία της ΕΠΟ συνέχισε να τον «καταδιώκει», στέλνοντας επιστολές στην UEFA με τις οποίες ζητούσαν να πάψει να είναι μέλος της επιτροπής διαιτησίας της.

Τελικά, το κατάφεραν τον Ιούλιο του 2014 , όταν η UEFA τον έθεσε εκτός από την επιτροπή διαιτησίας της.

Η συνέχεια είναι γνωστή: Ο Βασάρας βρήκε στέγη στην διαιτησία της Ρουμανίας, ενώ μέλη της ΚΕΔ και του ΔΣ της ΕΠΟ αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για την υπόθεση των «στημένων πινάκων» διαιτησίας την περίοδο 2012 - 2013, για την οποία ο Βασάρας έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα Αρ. Κορέα.

Η αλλαγή προέδρου στην ΕΠΟ, με τον Γιώργο Γκιρτζίκη στην θέση του Γιώργου Σαρρή αποκατέστησε σταδιακά τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Η πρόταση θα γίνει από τον κ. Καραμελίδη, ο οποίος υπό συνθήκες «λογοδοσίας» θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις περί του τι έχει αλλάξει και ο Βασάρας από «ακατάλληλος» την διετία 2012-14 κρίνεται «κατάλληλος» το 2015. Το ίδιο ισχύει και για όσους πρωτοστάτησαν ή/και στήριξαν με τη ψήφο τους την εκπαραθύρωσή του από την ΚΕΔ και το αίτημα απομάκρυνσής του από την επιτροπή διαιτησίας της UEFA.

Διαβάστε ακόμη...