Χρήση δακρυγόνων μόνο σε περίπτωση άμυνας

Από newsit.gr: Μόνο αν προκληθούν και πρέπει να αμυνθούν θα κάνουν χρήση χημικών οι αστυνομικοί επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Πηγή: newsit.gr
Χρήση δακρυγόνων μόνο σε περίπτωση άμυνας

«Προφανώς είμαι εναντίον των δακρυγόνων, των χημικών αλλά όταν ο άλλος σε χτυπάει από παντού ενώ δεν έχεις προκαλέσει, σου λέει "θέλω πόλεμο" εκεί πρέπει να αμβλυνθείς τουλάχιστον με το μικρότερο δυνατό κόστος», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα Παραπολιτικά 90,1.

«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας και προστάτης του φτωχού. (...) Η Αστυνομία δεν βαράει, δεν χτυπάει, δεν είναι ρατσιστική, δεν χρησιμοποιεί βία στην διαδήλωση, βία εντός γηπέδων και έχει κάνει μια συμφωνία να είναι στο πλάι των κοινωνικών κινημάτων. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία δεν παρεμβαίνει όταν γίνεται μια ληστεία, ένας βιασμός ή σε μια περιοχή που θεωρείται ότι είναι άβατο ή κάποιοι άλλοι την κατέχουν. Η δημοκρατία δεν εκχωρεί ελευθερίες και δικαιώματα σε άλλους. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα γιατί έχουμε μπερδευτεί».

Παράλληλα, κάλεσε τους φορείς του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να σταματήσουν τα επεισόδια στα γήπεδα. Με αφορμή το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, είπε: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχει η Super League, υπάρχει η ΕΠΟ, υπάρχει η Θεσσαλονίκη ολόκληρη, υπάρχουν τόσοι φορείς που πρέπει να σταματήσουν αυτό το πράγμα γιατί ζητούν από την Αστυνομία να λύσει το πρόβλημα των οπαδών που πάνε για να τα σπάσουν;».

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια είπε πως «έφυγαν οι κλούβες για να μη νιώθει ο κάτοικος ότι είναι επικίνδυνος» και ότι «η αστυνόμευση είναι όπως σε κάθε πλατεία σε κάθε περιοχή». Ωστόσο, πρόσθεσε πως το πρόβλημα «δεν είναι οι αναρχικοί, οι άνθρωποι έχουν την άποψή τους, δεν είναι εκεί το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν μπαχαλάκηδες οι οποίοι έρχονται από διάφορα μέρη της Αθήνας».

Χρησιμοποίησε μάλιστα κι ένα παράδειγμα: «προχθές συνέλαβαν 8 παιδιά εκ των οποίων οι δύο είναι και ανήλικοι -και ψάχνω να βρω που είναι οι γονείς τους-, να καίνε αυτοκίνητα και να πετάνε μολότοφ. Τι ήταν αυτοί κοινωνικοί αγωνιστές; Όπως και στα επεισόδια της Κυριακής στον ΠΑΟΚ τι ήταν αυτοί που καίγανε ζητούσαν δημοκρατία και το κράτος αρνιόταν;».

Διαβάστε ακόμη...