Τα... φάουλ του Άγγελου

Aπό sportday.gr: Ποια επικοινωνιακά και μη λάθη του Αναστασιάδη οδήγησαν στο σημερινό, δύσκολο σκηνικό του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sportday.gr
Τα... φάουλ του Άγγελου

Ο Αγγελος Αναστασιάδης ανέλαβε ξανά τον ΠΑΟΚ, αποφασισμένος να μην υποπέσει στα λάθη του παρελθόντος, από τη στιγμή που δεν θα ήταν αναγκαίο να κάνει τον πρόεδρο, τον τεχνικό διευθυντή, τον γενικό αρχηγό και τον προπονητή στην ομάδα.


Τα εχέγγυα (με όλους πληρωμένους στην ώρα τους και με τις εξαιρετικές -για τα σημερινά δεδομένα μιας πτωχευμένης Ελλάδας- συνθήκες που επικρατούν) που παρέχει η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στο σύλλογο τού έδιναν το δικαίωμα να αφοσιωθεί πλήρως στο έργο του και πώς θα φθάσει (όπως δήλωσε από την αρχή ο Ελληνας κόουτς) τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Ομως στην πορεία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμος να σηκώσει, τουλάχιστον ψυχολογικά, αυτό το βάρος κι ο ΠΑΟΚ έμεινε από αρχές Φεβρουαρίου εκτός και των τριών του στόχων! Η «SD» υπογραμμίζει τα πέντε, πιο βασικά «φάουλ» του Αναστασιάδη και τα μέτωπα που έχει ανοίξει ήδη...

Η ΟΜΑΔΑ... ΚΛΑΤΑΡΕ
Οσο κι αν ο Αναστασιάδης υπερασπίζεται το έργο του, ο ΠΑΟΚ μετά το 1-2 στο Φάληρο, στις 3 Δεκεμβρίου του 2014, έδειξε ότι... κλάταρε σε όλα τα επίπεδα. Στη φρεσκάδα των παικτών του, στους αυτοσχεδιασμούς και στις ιδέες των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, στον τρόπο που κοούτσαρε ο Ελληνας προπονητής,

στον ψυχολογικό τομέα και φυσικά στις επιλογές ενός «ρηχού» ρόστερ. Αυτά τα γεγονότα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, όπως κι ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει το πρωτάθλημα κυρίως από δικά του λάθη.

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ
Πώς γίνεται να παραιτείται ο Αναστασιάδης (μετά το ματς με τον ΟΦΗ) στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά να μη φεύγει; Κι όλα αυτά ενώ υπογραμμίζει διαρκώς ότι φταίει 90%-95% για την αγωνιστική εικόνα του «Δικεφάλου» (που έχει να παίξει αποτελεσματικά και βάσει των προσδοκιών εδώ και περίπου 65 μέρες).

Οταν πιστεύεις ότι φταις σε τόσο μεγάλο ποσοστό για μια κακή, για πολλές εβδομάδες, παρουσία της ομάδας σου κι έχεις χάσει από τον Φεβρουάριο όλους τους στόχους, παραιτείσαι κι αποχωρείς.

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, Η ΜΕΓΑΛΗ... ΑΠΕΙΛΗ
Κανένας δεν έχει καταλάβει, γιατί στον ΠΑΟΚ που έχει λυμένα όλα τα οικονομικά του προβλήματα, κυριαρχεί τόσο μεγάλη εσωστρέφεια. Οταν ακούς τον Αγγελο Αναστασιάδη, να αντιμετωπίζει διαρκώς με καχυποψία τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, καταλαβαίνεις πόσο πιο ευχάριστο θα ήταν σε αυτόν να μη μιλούσε και καθόλου.

Δεν θα... χαλιόταν και τόσο πολύ. Ομως όταν θέλει ο Ιβάν Σαββίδης να φθάσει τον ΠΑΟΚ ψηλά, η εσωστρέφεια μόνο προβλήματα δημιουργεί, όπως κι η νοοτροπία ότι «υπάρχουν παντού φαντάσματα κι εχθροί της ομάδας».

ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΞΑΝΑ
Φαίνεται ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης έχει χάσει κάθε έρεισμά του στα αποδυτήρια, μια κι οι προσωπικές κατηγορίες σε παίκτες (όπως βγήκε προς τα έξω για τον Ιτάντζ, μετά τον Παναιτωλικό) κι οι κόντρες, βάζουν (δυστυχώς ή ευτυχώς) ημερομηνία λήξης στην παραμονή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Μπορεί ο «Δικέφαλος» να δουλέψει -με όλους τους παίκτες συγκεντρωμένους- στη μεσοαμυντική λειτουργία του (για να αποτραπούν τεσσάρες και τριάρες) και στην ευστοχία μπροστά; Μοιάζει αδύνατο στην παρούσα φάση, μια και το γυαλί δύσκολα κολλάει ξανά.

0-0 ΚΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ 84'
Οταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ (και MVP όπως αναδείχθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου) στο ντέρμπι, μέσα στην κατάμεστη Τούμπα, με τον Ολυμπιακό είναι ο τερματοφύλακάς του, τότε υπάρχει πρόβλημα. Επίσης δεν μπορεί να γίνει κατανοητό γιατί ένας κουρασμένος και χωρίς καθαρό μυαλό ΠΑΟΚ,

πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή του στο 84'! Φαίνεται ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν «άκουσε» την... ησυχία της Τούμπας μπροστά στο θέαμα (;) που έβλεπαν. Αυτό μόνο τιμητικό δεν ήταν για τον ΠΑΟΚ, που διεκδικούσε, τυπικά μέχρι και την Κυριακή, το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη...