Ο Λιάπης... μεγαλώνει και προσφέρει

Διαβάστε για τον 19χρονο, Μιχάλη Λιάπη για τον οποίο έκανε καλά σχόλια ο Σούλης Μαρκόπουλος. Η Εθνική Νέων που του ανέβασε την αυτοπεποίθηση και η... παρότρυνση του Ελληνα κόουτς στο να παίρνει σουτ.
Πηγή: sport24.gr
Ο Λιάπης... μεγαλώνει και προσφέρει

Εγκωμιαστικά σχόλια από τον Σούλη Μαρκόπουλο για τον Μιχάλη Λιάπη μετά το τέλος του αγώνα με την Λιμόζ... "Ο Λιάπης όσες φορές κλήθηκε να παίξει, ανταποκρίθηκε τις περισσότερες φορές σε αυτό που θέλουμε. Εχει απειρία αλλά και ζωηράδα. Είναι ένας νέος παίκτης που έχει φλόγα", είπε ο κόουτς του ΠΑΟΚ για τον 19χρονο καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Ηταν ο τέταρτος πιο πολύτιμος του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λιμόζ

Στον αγώνα με την Λιμόζ ο Λιάπης πέτυχε έξι πόντους με 2/2 τρίποντα (δεν έκανε άλλα σουτ), ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ του "Δικεφάλου" "κατεβάζοντας" έξι (όσα και ο Μαργαρίτης) ενώ έδωσε και μία ασίστ. Οσο για το ranking του; Είχε 12 βαθμούς όντας έτσι ο τέταρτος πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ βάσει του συστήματος αξιολόγησης.

Καλός αμυντικά, αυξήθηκε ο χρόνος του

Ο τελευταίος πολλές φορές έχει τον ρόλο να... σταματήσει παίκτες αντιπάλους ομάδων μιας και φημίζεται για την καλή του άμυνα. Στον "Δικέφαλο" θεωρούν πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει βοήθειες αμυντικά ενώ από εκεί και πέρα να σημειωθεί πως ο χρόνος του φέτος έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι (κυρίως στo Eurocup). Γενικώς φέτος δείχνει πιο ώριμος στο παιχνίδι του και στον ΠΑΟΚ εκτιμούν πως όσο περνά ο χρόνος και θα παίρνει κι άλλες εμπειρίες, θα μπορεί να προσφέρει ολοένα και περισσότερα.

Αυτοπεποίθηση μέσω... Εθνικής Νέων

Είναι γεγονός πως τον Λιάπη τον βοήθησαν πολύ τα παιχνίδια που έδωσε το καλοκαίρι με την Εθνική Νέων (στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα στην Κρήτη). Εκανε καλά ματς και... άρεσε με την απόδοσή του. Μέσω της παρουσίας του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ανέβηκε η αυτοπεποίθηση του νεαρού γκαρντ ο οποίος πίστεψε κι άλλο στον εαυτό του.

Το καλό σουτ και η... παρότρυνση του Σούλη

Εκτός από το αμυντικό κομμάτι, υπάρχει και το επιθετικό... Στον "Δικέφαλο" εκτιμούν πως σιγά-σιγά ο Λιάπης θα "ανεβαίνει" σε αυτόν τον τομέα και θα είναι πιο παραγωγικός. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει πολύ καλό σουτ και μάλιστα ο Σούλης Μαρκόπουλος τον έχει παροτρύνει και γενικώς του έχει δώσει το... ελεύθερο να σουτάρει, όταν έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι τέτοιο δείχνοντας έτσι πως πιστεύει στις δυνατότητές του.

Διαβάστε ακόμη...