Ο ρόλος του Ντέβιτς στον ΠΑΟΚ

Aπό metrosport.gr: Ένας περιφερειακός φορ που μπορεί να κινηθεί ανάμεσα στις ζώνες του αντιπάλου, να σκοράρει και να ανοίξει τον διάδρομο στον Ρατς.
Πηγή: metrosport.gr
Ο ρόλος του Ντέβιτς στον ΠΑΟΚ

Στη καριέρα του ο Μάρκο Ντέβιτς είναι ένας αρκετά σύνθετος ποδοσφαιριστής. Ουσιαστικά είναι ένας παίκτης που η κλασική του θέση είναι δεύτερος επιθετικός. Του αρέσει να κινείται στα πέριξ της περιοχής, να έχει έναν ελεύθερο ρόλο και να μην είναι καθόλου στατικός.

Τα περισσότερα γκολ στη καριέρα του τα έχει πετύχει ως δεύτερος επιθετικός, όμως δεν είναι η μοναδική θέση που έχει παίξει. Έχει αγωνιστεί και φορ κορυφής αλλά και αριστερός μεσοεπιθετικός. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο ΠΑΟΚ.

Το σκεπτικό απόκτησης του ποδοσφαιριστή από τον ΠΑΟΚ, είναι πως ο Σερβοουκρανός είναι ο κλασικός παίκτης που μπορεί να συγκλίνει στον άξονα, να δημιουργήσει ρήγμα ανάμεσα στις ζώνες του αντιπάλου και να έρθει στο γκολ με σχετική ευκολία, αφήνοντας βέβαια τον διάδρομο στον Ράζβαν Ρατς.

Η αλήθεια είναι πως το τακτικό στυλ παιχνιδιού του έχει πολλά κοινά με τον Σεμπάστιαν Μπλάνκο, ο οποίος δεν ήταν ο κλασικός winger αλλά ένας παίκτης που έκανε καριέρα στην Αργεντινή κυρίως ως δεύτερος επιθετικός και στην Ευρώπη έπαιζε κάτι μεταξύ εξτρέμ και εσωτερικού μέσου, κινούμενος στους ίδιους χώρους με τον Ντέβιτς.

Σε μία πραγματική εικόνα του πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Ντέβιτς στον ΠΑΟΚ, η βασική ανάγκη τη δεδομένη χρονική στιγμή τον βάζει στα αριστερά της επίθεσης. Με τον Μακ να πηγαίνει στα δεξιά και στον φυσικό του χώρο και τους Κλάους – Περέιρα να είναι οι φορ.

Από εκεί και πέρα βέβαια, ο Ντέβιτς μπορεί να κάνει έξοχο δίδυμο με τον Κλάους, παίζοντας περιφερειακός φορ που είναι και η φυσική του θέση.

Ένας από τους λόγους που ισχυρίζονται οι άνθρωποί του που δεν έπιασε στη Ρούμπιν Καζάν, αφορά το γεγονός πως οι Ρώσοι τον χρησιμοποίησαν στη κορυφή της επίθεσης. Θέση που δεν έχει γιατί δεν μπορεί να αγωνιστεί με πλάτη στην αντίπαλη εστία.

Από εκεί και πέρα βέβαια, είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ με την απόκτηση του Μάρκο Ντέβιτς, αν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, δεν θα έχει αποκτήσει έναν κλασικό winger αλλά έναν παίκτη με ποιότητα, ταχύτητα και πολλά γκολ για να συμπληρώσει στοιχεία που του έλλειπαν στο παιχνίδι του όπως ταχύτητα και ατομική ενέργεια.

Για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ντέβιτς είναι όαση και για αυτόν τον λόγο δεν τίθεται θέμα για το κατά πόσο θα βοηθήσει την ομάδα ή όχι.

Διαβάστε ακόμη...