Ρέθυμνο Aegean - ΠΑΟΚ: Ο αγώνας της εβδομάδας

Το Ρέθυμνο Aegean, υποδέχεται μεθαύριο Σάββατο (24/1, 15:00) στο «Μελίνα Μερκούρη» τον ΠΑΟΚ, που έχει πετύχει πέντε νίκες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, στον Αγώνα της Εβδομάδας για την 14η αγωνιστική.
Πηγή: esake.gr
Ρέθυμνο Aegean - ΠΑΟΚ: Ο αγώνας της εβδομάδας

Το υψηλό κίνητρο των γηπεδούχων είναι αυτονόητο, να επανέλθουν στα θετικά αποτέλεσμα, ενώ και ο «Δικέφαλος» θέλει να συνεχίσει με νίκη και να εδραιωθεί στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Εκτός από την βαθμολογική σημασία, η συνάντηση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς στο παρκέ του «Μελίνα Μερκούρη» θα αναμετρηθούν δύο από τις καλύτερες ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και των τελευταίων Πρωταθλημάτων.

«Μας έχουν αφυπνίσει οι τρεις σερί ήττες και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι έστω και με μισό πόντο», τονίζει ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο 37χρόνος γκαρντ της κρητικής ομάδας, ο οποίος αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ σε δύο αγωνιστικές περιόδους (2006-7 και 2011-12).

- Είναι οριακός ο αγώνας για το Ρέθυμνο Aegean με δεδομένο ότι προέρχεστε από τρεις σερί ήττες και θα βρεθείτε αντίπαλοι με έναν βασικό ανταγωνιστή σας για την πρώτη τετράδα;

«Ο αρχικός στόχος για μας είναι η είσοδος στα πλέϊ οφ, οπότε η τετράδα δεν είναι αυτοσκοπός για την ομάδα. Προέκυψε μετά την πολύ καλή πορεία που είχε στα 3/4 του α' γύρου, οπότε για μας σίγουρα δεν είναι καταστροφή μία ήττα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Μας έχει αφυπνίσει αυτό το 0-3 που έχουμε κάνει και σίγουρα θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι έστω και με μισό πόντο».

- Τι πρέπει να αλλάξει το Ρέθυμνο Aegean για να επανέλθει στις νίκες;

«Πρέπει να παίξουμε σαν Ρέθυμνο Aegean γιατί τελευταία, ενώ προετοιμαζόμαστε σωστά, στο παιχνίδι προσπαθούμε αλλά όχι με τον σωστό τρόπο. Οπότε αυτό είναι ένα ζητούμενο για μας. Δηλαδή να επιβάλουμε έναν τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε και να είμαστε εμείς οι οδηγοί στον αγώνα και όχι αυτοί που θα κυνηγούν το σκορ».

- Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει ομοιογένεια. Έχει μία φιλοσοφία πολλά χρόνια και αυτό είναι το πιο βασικό στοιχείο που την χαρακτηρίζει. Στο παιχνίδι με τους ψηλούς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και είναι αυτό που αρέσει στον κόουτς Μαρκόπουλο. Η δύναμη τους στην θέση «4» αλλά και στο «5» είναι μεγάλη. Επίσης και η άμυνα τους είναι ένα πολύ δυνατό τους στοιχείο».

- Ποιο θεωρείς ότι είναι το «κλειδί» της αναμέτρησης;

«Το «κλειδί» βρίσκεται στις προσωπικές μονομαχίες ειδικά στο 1ο δεκάλεπτο. Αυτές είναι που θα καθορίσουν την ψυχολογία στην συνέχεια του αγώνα, η οποία θα μας δώσει την δυνατότητα να σουτάρουμε με καλύτερες προϋποθέσεις. Στα τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε τόσο καλά ποσοστά και μας στοίχισε. Ο τρόπος που θα προσπαθήσουμε θα παίξει σημαντικό παράγοντα για το πώς θα εξελιχθεί το ματς».

«Είμαστε σε καλό μομέντουμ», επισημαίνει ο Γιώργος Δέδας, ο οποίος φόρεσε την φανέλα του Ρεθύμνου Aegean την σεζόν 2011-12 και γνωρίζει ότι το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» είναι δύσκολη έδρα για τον αντίπαλο.

- Πόσο σημαντική είναι η αναμέτρηση για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κατακτήσει την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου;

«Μετά τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου γνωρίζουμε την δυναμική των αντιπάλων μας. Το Ρέθυμνο Aegean είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα ειδικά στην έδρα της. Προέρχεται από τρεις σερί ήττες και σίγουρα θα έχει έξτρα κίνητρο στην μεταξύ μας συνάντηση. Στόχος δικός μας είναι να συγκεντρώσουμε όσες περισσότερες νίκες και παίζουμε πάντα για την νίκη όσο δύσκολος και εάν είναι ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας».

- Περιμένετε μεγάλη πίεση από τον αντίπαλο επειδή προέρχεται από τρεις σερί ήττες;

«Έχω παίξει στο Ρέθυμνο Aegean και γνωρίζω ότι διαθέτει μια δύσκολη έδρα για τον αντίπαλο. Περιμένουμε ότι το Ρέθυμνο Aegean θα μπει δυνατά στην αναμέτρηση. Εμείς πρέπει να αρχίσουμε τον αγώνα με συγκέντρωση και προσήλωση στο πλάνο μας όπως έχουμε κάνει στις τελευταίες αναμετρήσεις».

- Είναι η ψυχολογία ένα από τα πλεονεκτήματα σας, με δεδομένο ότι προέρχεστε από μεγάλες νίκες;

«Είναι αλήθεια ότι στους 10 τελευταίους αγώνες για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ και το Eurocup έχουμε γνωρίσει δύο ήττες και εκείνες μόνο στην Ευρώπη από την Λιμόζ και την Κχίμκι. Γνωρίζουμε τα λάθη μας, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να παίζουμε καλά και την Τετάρτη και το Σάββατο, αλλά βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ. Απέναντι στην Κχίμκι ήμασταν ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και τέτοιες εμφανίσεις, όπως και οι νίκες, που προηγήθηκαν μας δίνουν αυτοπεποίθηση».

- Ποιο θεωρείς ότι είναι το «κλειδί» του αγώνα;

«Να μην επιτρέψουμε το Ρέθυμνο Aegean να αισθανθεί άνετα στην έδρα του. Να μην τους αφήσουμε να παίξουν σύμφωνα με το πλάνο που έχουν προετοιμάσει. Για να το πετύχουμε πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο δικό μας πλάνο».

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ...

ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ

Μουχάμαντ Φαγιέ 13,2 πόντοι

ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ

Μουχάμαντ Φαγιέ 8,5 ριμπάουντ

ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Βίνσεντ Κάουνσιλ 5,6 ασίστ

ΒΟΛΕΣ

14,5/20,8

70%

ΔΙΠΟΝΤΑ

21,9/43,6

50,3%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

5,1/19,5

26,0%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

26,9-12,2

39,1

ΑΣΙΣΤ

15,7

 

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

5,8

 

ΚΟΨΙΜΑΤΑ

3,3

 

ΛΑΘΗ

12,4

 

ΠΟΝΤΟΙ

73,6

 

ΠΑΟΚ

ΤΟΠ ΣΚΟΡΕΡ

Μαρκ Κάρτερ 12,5 πόντοι

ΤΟΠ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ

Βαγγέλης Μαργαρίτης 5,6 ριμπάουντ

ΤΟΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Απόλλωνας Τσόχλας 3,1 ασίστ

ΒΟΛΕΣ

14,8/20,8

71,1%

ΔΙΠΟΝΤΑ

17,2/34,4

49,9%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ

7,8/22,8

34,3%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

26,4-10,4

36,8

ΑΣΙΣΤ

14,4

 

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

6,3

 

ΚΟΨΙΜΑΤΑ

1,9

 

ΛΑΘΗ

13,4

 

ΠΟΝΤΟΙ

72,6

 

 

Διαβάστε ακόμη...