Ψάχνει χρόνια για στόπερ

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΞΙΠΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Πηγή: sentragoal.gr
Ψάχνει χρόνια για στόπερ

Από sentragoal.gr: Ο ΠΑΟΚ ετοιµάζεται να δώσει ρέστα για την απόκτηση ενός ακόµη κεντρικού αµυντικού και µάλλον έχει αργήσει.

Η περίπτωση του Χουάν Ινσαουράλδε, που πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στο δεύτερο µισό του πρωταθλήµατος, είναι µια από αυτές που απασχολούν τους ανθρώπους του Δικεφάλου, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν είναι ο µοναδικός µε τον οποίον µιλούν ούτε η κορυφαία επιλογή τους.

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια πονάει στο κέντρο της άµυνάς του, όπου, από τη στιγµή που αποχώρησε από την Τούµπα ο Πάµπλο Κοντρέρας λείπει ένας ποδοσφαιριστής-ηγέτης. Βέβαια δίκαια θα σκεφτεί κανείς ότι µε τη λειψανδρία που επικρατεί στα στόπερ του Δικεφάλου είναι µάλλον πολυτέλεια να ψάχνει για ηγέτες.

Από την αποχώρηση του Κοντρέρας και αυτή του Στέλιου Μαλεζά που ακολούθησε λίγους µήνες αργότερα ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει αρκετούς στόπερ, λίγοι από τους οποίους πάντως στέριωσαν στην άµυνα του Δικεφάλου.

Στην ουσία µόνο ο Μιγκέλ Βίτορ, που αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι, κατάφερε να καθιερωθεί ως βασικός από την πρώτη στιγµή της απόκτησής του. Ο Γιώργος Κατσικάς περίµενε να µπει στον τελευταίο χρόνο του συµβολαίου και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ο Αγγελος Αναστασιάδης για να δείξει ότι µπορεί να αποτελέσει σοβαρή λύση στα στόπερ.

Να κάποιες περιπτώσεις παικτών που πέρασαν από την άμυνα του ΠΑΟΚ

Ματέους Βιβιάν

Πέρασε και δεν ακούμπησε

Τον Ματέους Βιβιάν οι φίλοι του ΠΑΟΚ περισσότερο τον θυμούνται για την κορδέλα στα μαλλιά, παρά για τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έπαιξε λίγο παραπάνω από έξι μήνες στη Θεσσαλονίκη με μόλις έντεκα παιχνίδια με τη φανέλα του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε τον Αύγουστο του 2012 και τον επόμενο Γενάρη αποχώρησε, για να συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλλία, όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Μπογκανί Κουμαλό

Ο δανεικός από την Τότεναμ

Επιλογή του Δώνη ο Νοτιοαφρικανός με το στοιχείο που βάρυνε το βιογραφικό του εκτός από το γεγονός ότι ήταν αρχηγός στην εθνική του ομάδα ότι ανήκει στην Τότεναμ. Αυτά που είδαν οι σκάουτερ των Αγγλων και τον απέκτησαν, χωρίς πάντως να του δώσουν την ευκαιρία ούτε για μια συμμετοχή στην ομάδα τους, τα διέκριναν στην παρουσία του στην Τούμπα. Ευκαιρίες πήρε πολλές από τον Δώνη, όταν όμως αυτός αποχώρησε, ούτε σκέψη δεν υπήρξε για ανανέωση του δανεισμού του.

Ινίθο Λόπεθ

Δύο συμμετοχές και τέλος

Οτι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προχώρησαν στην απόκτηση του Ισπανού και θεωρούσαν ότι θα ήταν μια από τις βασικές επιλογές για την άμυνά τους μάλλον ως ανέκδοτο ακούγεται σήμερα. Οπως και να έχει, ο Στέφενς που είχε αναλάβει τα ηνία του «δικεφάλου» χρειάστηκε μόλις δύο παιχνίδια πρωταθλήματος με Ξάνθη και Παναιτωλικό να βγάλει την απόφασή του για τον Λόπεθ που ως ένας άλλος Ματέους Βιβιάν αποχώρησε από την Τούμπα έξι μήνες μετά την απόκτησή του.

Χουάν Ινσαουράλδε

Θέλει να επιστρέψει

Η παρουσία του Ινσαουράλδε στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, έστω και αν υπήρξαν κάποια ξεσπάσματα (π.χ. το επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό). Και η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ ξόδεψε πολύ χρόνο το καλοκαίρι για να τον περιμένει χωρίς τελικά να καταφέρει να τον αποκτήσει. Ο Αργεντινός θέλει να επιστρέψει στην Τούμπα και το επόμενο διάστημα θα φανεί αν θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του.

Διαβάστε ακόμη...