Εκλογές και ΠΑΟΚ

Aπό inpaok.com: Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολιτικούς και τα κόμματα: "Θα σας μαυρίσουμε την Κυριακή", ήταν η δεύτερη φράση ενός τεράστιου πανό το οποίο εντέχνως (για να το παίρνουν οι τηλεοπτικές κάμερες του συνδρομητικού καναλιού) είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα των κεντρικών θυρών 5-6.
Πηγή: inpaok.com
Εκλογές και ΠΑΟΚ

Η πρώτη φράση ("μας μαυρίσατε τη ζωή") απηχούσε το συναίσθημα των απλών φίλων του ΠΑΟΚ, αναφορικά με την καθημερινότητα και τη ζωή τους, την ίδια ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης στην προεδρική σουίτα φιλοξενούσε ουκ ολίγους υποψήφιους βουλευτές, όλους από το χώρο της ΝΔ, και διάφορα στελέχη της κυβέρνησης. Η πλήρης, δηλαδή, αντίθεση...

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ΠΑΟΚ και οι οποίοι την Κυριακή προσδοκούν, για πολλοστή φορά, να αντλήσουν ψήφους από τη συγκεκριμένη δεξαμενή ψηφοφόρων; Υπάρχουν δύο "κατηγορίες", αυτών που είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με την οικογένεια του "Δικέφαλου" και αυτών που έχουν περάσει από τον σύλλογο σε διάφορα πόστα ή έχουν δημόσια παραδεχθεί πως υποστηρίζουν την ομάδα.

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΒΕΖΥΡΤΖΗΣ

Πρώτος και καλύτερος όλων είναι ο Νίκος Βεζυρτζής. Ο ιστορικός ηγέτης της ομάδας μπάσκετ, ο άνθρωπος που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου (1991) και ενός πρωταθλήματος (1992), κατεβαίνει υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια περιφέρεια, αλλά με το ΠΑΣΟΚ, πολιτεύεται η Κούλα Γιαννακίδου, πρώην ΓΓΑ και πρωταθλήτρια στίβου με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, ενώ στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης η παρουσία είναι πιο έντονη.

ΣΤΗΝ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Σταύρος Καλαφάτης διετέλεσε Σύμβουλος Οργάνωσης και Επικοινωνίας στην ΠΑΕ από το 1995 έως το 2000 πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική και γίνει υπουργός, βουλευτής με τη Ν.Δ., αλλά και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εκλογές. Από την ίδια δεξαμενή θα προσπαθήσει να αντλήσει σταυρούς και ο Δημήτρης Πανοζάχος, φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Eνα πρόσωπο, που έχει περισσότερους εχθρούς παρά φίλους μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Γούναρης είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι φόρεσε για μια ολόκληρη δεκαετία τη φανέλα της ομάδας, μέλος της "χρυσής ομάδας" της δεκαετίας του '70. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι και ο Αντώνης Σαουλίδης, πρώην αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας πριν ασχοληθεί με τα κοινά (αντιδήμαρχος Νέαπολης – Συκεών) και τη δικηγορία. Μαζί και ο Κώστας Χαριτωνίδης, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής στο βόλεϊ, που πέρασε για δύο σεζόν (1999-2000, 2000-2001) από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο Λάκης Παπαϊωάννου (ΛΑΟΣ) έκανε καριέρα με τον Ηρακλή, δίπλα στον Βασίλη Χατζηπαναγή, αλλά από το 1986 και για μία διετία αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ πριν πάρει μεταγραφή στον ΠΑΣ Γιάννινα για τα "τελευταία ένσημα". Η Μαριάννα Παρασκευοπούλου, για μια τριετία υπεύθυνη στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ, είναι υποψήφια με το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου, την Τελεία.

Υπάρχουν πάντως και ορισμένοι πρώην αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ΠΑΟΚ και κατεβούν στις εθνικές εκλογές της Κυριακής διεκδικώντας την ψήφο του λαού.

Στον Νομό Πιερίας, κατεβαίνει ως υποψήφιος με τη ΝΔ, ο πρωταθλητής του μήκοyς και πρώην υφυπουργός Κώστας Κουκοδήμος. Εφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου το 1994, στο Ελσίνκι και στην 6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης, το 1992, όντως αθλητής του ΠΑΟΚ, υπό τις οδηγίες του Αστέρη Τσιφτσόγλου.

Είναι από τους ανθρώπους, που λόγω και της βουλευτικής ιδιότητάς τους, ήρθαν κοντά με τον Ιβάν Σαββίδη, με το όνομά του να ακούγεται προ μηνών για εμπλοκή του στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Το θέμα δεν προχώρησε και ο Κουκοδήμος αποφάσισε να συνεχίσει την πολιτική καριέρα.

Ο Μέμος Ιωάννου, υποψήφιος με το Ποτάμι στη Β' Αθηνών, ποντάρει περισσότερο στις ψήφους των φίλων του Παναθηναϊκού, με τη φανέλα του οποίου έκανε μεγάλη καριέρα, αλλά ας μην ξεχνάμε, ότι πέρασε από τον ΠΑΟΚ (1990-91) και στέφθηκε κυπελλούχος Ευρώπης πετυχαίνοντας 3 πόντους στον τελικό της Γενεύης κόντρα στην Σαραγόσα.

 

Διαβάστε ακόμη...