Πως διαμορφώνεται η βαθμολογία με τις αποχωρήσεις

Aπό sentragoal.gr: Η ενδεχόμενη αποχώρηση του ΟΦΗ από την Superleague, η δεύτερη μετά από εκείνη της Νίκης Βόλου, επηρεάζει τη συνέχεια του πρωταθλήματος σε ό,τι έχει να κάνει με τη βαθμολογία, και για κάποιους το αλλοιώνει.
Πηγή: sentragoal.gr
Πως διαμορφώνεται η βαθμολογία με τις αποχωρήσεις

Ουσιαστικά οι επτά ομάδες που έχασαν βαθμούς στα παιχνίδια τους με τις δύο ομάδες είναι... διπλά χαμένες καθώς οι συγκεκριμένες βαθμολογικές απώλειες δεν αναιρούνται.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του πρωταθλήματος παραμένουν ισχυρά, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με τα παιχνίδια που είχαν δώσει μέχρι τώρα οι ομάδες που αποχώρησαν.

Μάλιστα όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακείμενο πίνακα, τρεις ομάδες -Καλλονή, Εργοτέλης, Πανθρακικός- είχαν απώλειες και με τις δύο ομάδες.

Ο κανονισμός της ΕΠΟ, άρθρο 21 παράγραφος 6, αναφέρει χαρακτηριστικά για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις: «Σε περίπτωση που θα αποκλεισθεί μια ομάδα από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, παραμένουν ισχυρά τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στους αγώνες που έδωσε μέχρι να αποκλεισθεί, οι δε υπόλοιποι αγώνες της μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων ομάδων με τέρματα 3-0. Τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνον για τις αντίπαλες της αποκλεισθείσας ομάδας».

Οι βαθμοί των δύο και οι «χαμένοι»

ΟΦΗ (19αγ.-17β.)

Νίκη Β. (14αγ.-7β.)

«Χαμένες» ομάδες

Με Καλλονή 1β.

Με Καλλονή 3β.

Καλλονής 4β.

Με Κέρκυρα 3β.

Με Κέρκυρα 1β.

Κέρκυρας 4β.

Με Πανθρακικό 1β.

Με Πανθρακικό 3β.

Πανθρακικός 4β.

Με Παναθηναϊκό 3β.

 

Παναθηναϊκός 3β.

Με Εργοτέλη 3β.

 

Εργοτέλης 3β.

Με Ατρόμητο 3β.

 

Ατρόμητος 3β.

Με Παναιτωλικό 3β.

 

Παναιτωλικός 3β.

 

Διαβάστε ακόμη...