Θα γυρίσει ... αλώβητος από την Τρίπολη;

Aπό paokrevolution.net:Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται να σχολιάσω σήμερα οτιδήποτε αφορά μεταγραφικό. Ταξίδεψα στην Τρίπολη έχοντας στο μυαλό μου μόνο το συγκεκριμένο ματς.
Πηγή: paokrevolution.net
Θα γυρίσει ... αλώβητος από την Τρίπολη;

Πολύ απλά διότι αυτό είναι που στην παρούσα φάση με ενδιαφέρει. Απολύτως λογικό για ένα λόγο: ο ΠΑΟΚ πλέον έχει μείνει με έναν στόχο, τον μεγαλύτερο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και επομένως κάθε ματς από εδώ και πέρα θα είναι με όλη τη σημασία της λέξης ΤΕΛΙΚΟΣ. Σήμερα λοιπόν δίνει τον πρώτο του από τους 18 εναπομείναντες.

Σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος και αν καταφέρει και κερδίσει τον Αστέρα θα είναι πρωταθλητής χειμώνα μετά από πολλά χρόνια. Αυτός φυσικά δεν είναι ουσιαστικός τίτλος αλλά από ψυχολογικής πλευράς και μετά το στραπάτσο στο κύπελλο θα είναι άκρως πολύτιμος. Γι' αυτό και όπως γράφω στην στήλη μου, ο ΠΑΟΚ οφείλει σήμερα να γυρίσει πλούσιος από την Τρίπολη.

Τρεις πολύτιμοι βαθμοί, πρωτιά με το τέλος του πρώτου γύρου και φυσικά θα περιμένει να δει αύριο αν η Ξάνθη θα μπορέσει να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό στην έδρα της.

Καλή ομάδα έχει κάνει, στα Πηγάδια κέρδισε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό γιατί να μην κερδίσει και τον Ολυμπιακό που το μόνο θετικό στις τελευταίες εβδομάδες (για τον ίδιο) είναι ότι άλλαξε προπονητή. Αλλά σημασία έχει το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ σήμερα.

Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που σκοράρει συνεχώς και για πρώτη φορά στο ματς με την Κέρκυρα (όπου έχασε) έμεινε άσφαιρη. Το καλό είναι πώς απέναντι σε αυτή την ομάδα, ο ΠΑΟΚ σήμερα θα παίξει με ορθολογικά στημένη άμυνα.

Δηλαδή ο Σκόνδρας στη θέση του, ο Τζαβέλλας δίπλα στον Βιτόρ και ο Ρατς αριστερά. Φυσικά μεγάλη για μένα απουσία είναι του Κάτσε με μια υποσημείωση: του καλού και ξεκούραστου Έργκους γιατί στα τελευταία ματς ήταν σκασμένος. Ο Αναστασιάδη ξεκούρασε αρκετούς παίκτες (είτε για όλο το ματς είτε για ένα ημίχρονο) στην Κέρκυρα και λογικά θα τους δούμε ενδεκαδάτους.

Η ουσία είναι να δούμε τον ΠΑΟΚ ως ΟΜΑΔΑ στο συγκεκριμένο παιχνίδι καιι χωρις ίχνος υπερβολής θεωρώ ότι για να κερδίσει σήμερα τον Αστέρα θα πρέπει να πιάσει απόδοση ανάλογη με εκείνη στο Γ. Καραϊσκάκης.

Άλλωστε και ο Βεργέτης στο ματς με τον Τύρναβο ξεκούρασε σχεδόν την μισή ομάδα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι στο εντός έδρας ματς του Αστέρα με τον Ολυμπιακό, ο Σπάθας και η παρέα του έκαναν τα πάντα για να μην χάσει η ομάδα του λιμανιού.

Πρέπει να ιδρώσει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει, Και επειδή επαναλαμβάνω ο Αστέρα σκοράρεις συνεχώς, νομίζω ότι για να περάσει ο ΠΑΟΚ νικηφόρα από την Τρίπολη θα πρέπει να σκοράρει δις τουλάχιστον. Ελπίζω να δω στην πράξη πληγωμένο εγωισμό από πλευράς παικτών και να αποδείξουν ότι μπορούν και θέλουν να παραμείνουν στην πρώτη θέση.

Για να προλάβω κάποιους. Αν θα είναι καλή και η ισοπαλία; Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ εκ των πραγμάτων δεν θα παίξει για την ισοπαλία. Με Αναστασιάδη ποτέ δεν παίζει. Αλλά νομίζω επίσης ότι δεν θα είναι το ίδιο αφελής όπως σε Ξάνθη και Γιάννενα. Έξυπνος και πεισμωμένος να είναι...

Διαβάστε ακόμη...