Τέλος από τον ΑΠΟΕΛ ο Δώνης

Παρελθόν από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ αποτελεί ο Γιώργος Δώνης! Η διοίκηση του κυπριακού συλλόγου και ο Έλληνας τεχνικός συμφώνησαν στη λύση της συνεργασίας τους, καθώς το κλίμα είχε βαρύνει μετά την ισοπαλία με την Αγία Νάπα.
Πηγή: contra.gr
Τέλος από τον ΑΠΟΕΛ ο Δώνης

Αν και πρώτος στη βαθμολογία στο κυπριακό πρωτάθλημα και με μόλις 1 ήττα σε 15 αγώνες, ο Γιώργος Δώνης αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ. Ο Ελληνας τεχνικός συναντήθηκε με τους ανθρώπους της ομάδας για την μέτρια εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια -είχε τρεις ισοπαλίες και 1 ήττα στα τελευταία 6 παιχνίδια- και αποφασίστηκε να τερματιστεί η συνεργασία τους, κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί σύντομα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως είναι η ισοπαλία (1-1) με την Αγία Νάπα, η οποία βάρυνε το κλίμα για τον Έλληνα τεχνικό.

Οσον αφορά στον επόμενο σταθμό της καριέρας του Δώνη; Όλα παίζουν. Δείτε ποιες ομάδες αναζητούν προπονητή ή... θα αναζητήσουν στο άμεσο μέλλον και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Επειδή, προφανώς σας έρχεται αμέσως στο μυαλό ο Ολυμπιακός, να σας θυμίσουμε απλώς πως τη Δευτέρα ο Κώστας Καραπαπάς διέψευσε τα σενάρια για Δώνη και Πειραιώτες.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας. Το θέμα είναι τι θέλει ο ίδιος.

Η καριέρα του Δώνη στην Κύπρο

Ο Γιώργος Δώνης είχε υπογράψει συμβόλαιο στις 11 Οκτωβρίου 2013, αντικαθιστώντας τον Πάουλο Σέρτζιο, ο οποίος είχε απολυθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

Την πρώτη του σεζόν στον ΑΠΟΕΛ, ο Έλληνας τεχνικός κατέκτησε το νταμπλ, αρχής γενομένης από τη νίκη στον τελικό Κυπέλλου με τον Ερμή Αραδίππου (2-0).

Δέκα ημέρες αργότερα (31 Μαΐου) το "διπλό" επί της ΑΕ Λεμεσού με 1-0 του χάρισε το πρώτο πρωτάθλημα της προπονητικής του καριέρας.

Η επιτυχημένη σεζόν μετουσιώθηκε σε μονοετή επέκταση της συνεργασίας στις 26 Ιουνίου και αμφότεροι βγήκαν δικαιωμένοι από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε Ελσίνκι και Άαλμποργκ, κατοχυρώνοντας ένα από τα εισιτήρια των ομίλων του Champions League.

Διαβάστε ακόμη...