Αχ, αυτό το τρανζίσιον...

Είναι ίσως το μεγαλύτερο αγωνιστικό μειονέκτημα του φετινού ΠΑΟΚ... Επιτίθεται μαζικά και μένει εκτεθειμένος στις γρήγορες αντεπιθέσεις του αντιπάλου, λεγομένο και transition. Το PAOKweb.gr ρίχνει... φως στη "μαύρη" τρύπα του Δικεφάλου, παρουσιάζοντας τα γκολ που έχει δεχτεί η ομάδα του Αναστασιάδη σε αντεπίθεση.
Πηγή: paokweb.gr
Αχ, αυτό το τρανζίσιον...

Η ομάδα του Αναστασιάδη είναι μια φύσει επιθετική ομάδα, η οποία όταν βγαίνει μπροστά στην επίθεση αφήνει πολλά κενά στην άμυνα, καθώς και οι αμυντικοί ανεβαίνουν πολύ...

Για να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα, πρέπει να επιστρέφεις γρήγορα στην άμυνα. Η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση (και το αντίθετο) λέγεται transition. Ο ΠΑΟΚ έχει... θέμα με το αμυντικό του tranistion, καθώς αργεί πολύ να γυρίσει στην άμυνά του από την επιθεση.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να δέχεται αρκετές αντεπιθέσεις, από τις οποίες προέρχονται πολλά γκολ από αυτά που δέχεται... εύκολα τελευταία.

Πάμε να τα δούμε ένα προς ένα...

Θα αρχίσουμε από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που ήταν και η πρώτη ήττα για τον ΠΑΟΚ... Ο Δικέφαλος έχοντας ισοφαρίσει βγαίνει στην επίθεση για να πάρει προβάδισμα και από ένα δικό του κόρνερ ο Παναθηναϊκός βγαίνει στην αντεπίθεση, ο Ατζαγκούν σεντράρει, ο Καρέλης κάνει την προβολή και με δεύτερη προσπάθεια θα νικήσει το Γλύκο. Είναι το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από κακό αμυντικό transition.

Επόμενο "κρούσμα" στην ήττα από την Ξάνθη... Ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι πίσω στο σκορ με 2-1 και έψαχνε την ισοφάριση. Όμως, ο Κλέιτον βγαίνει μόνος απέναντι στο Γλύκο σε ανοιχτό γήπεδο και πλασάρει τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου. Θα έρθει όμως και άλλο ένα γκολ, από τον Καπετάνο, πάλι σε αντεπίθεση για να πιστοποιήσει την κακή αμυντική επιστροφή του ΠΑΟΚ.

Στο παιχνίδι με τη Γκινγκάμπ ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πάλι να κυνηγάει ένα γκολ για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση, αλλά αντί αυτού δέχτηκε πάλι γκολ σε αντεπίθεση κι όντας ανοργάνωτος. Ο Μποβί πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, πέρασε δύο αντιπάλους και νίκησε το Γλύκο. Άρχισε να μην αποτελεί σύμπτωση... (δεν υπάρχει βίντεο)

Στα Γιάννινα ο ΠΑΟΚ θα γνωρίσει βαριά ήττα, αλλά όταν κυνηγούσε στο σκορ ξανά ο αντίπαλος του τον χτύπησε στο transition... Ο ΠΑΣ νικούσε 1-0, ο Δικέφαλος είχε βγει μπροστά, όταν ο Χαρίσης με ανοιχτή την άμυνα του ΠΑΟΚ, βρήκε τον Κοροβέση ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0.

Τελευταία περίπτωση είναι του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο. Οι κυανέρυθροι πιέζουν τον ΠΑΟΚ που έχει ανέβει ψηλά, ο Βίτορ κάνει λάθος, ο Ιμπαγάσα κλέβει την μπάλα, δίνει στο Γιάννου, κανείς δεν έχει προλάβει να επιστρέψει κι ο νεαρός επιθετικός θα κάνει το 1-0.

Όλες αυτά τα παραδείγματα (6 γκολ αναφέραμε, πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα πιο μπροστά στη σεζόν) είναι η απόδειξη του κάκιστου αμυντικού transition της ομάδας του Αναστασιάδη, κάτι που έχουν αντιληφθεί πια οι αντίπαλοι του και τον πιέζουν ψηλά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον χτυπούν με γρήγορες αντεπιθέσεις. Χρειάζεται άμεση επίλυση αυτό το πρόβλημα για να μην είναι χειρότερα τα πράγματα στη συνέχεια.

Στέργιος Γκέκας

Διαβάστε ακόμη...