Έκλεισε τον δεύτερο της λίστας

Από thessporst.gr: Από τον ΠΑΟΚ διέρρευσε σήμερα η συμφωνία με Αστέρα Τρίπολης και τον Φερνάντο Ουσέρο, για την απόκτηση του 31χρονου Ισπανού χαφ...
Πηγή: thessports.gr
Έκλεισε τον δεύτερο της λίστας

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Αστέρα, δεν ήταν η πρώτη επιλογή για την συγκεκριμένη θέση, αλλά έγινε πρώτη για διάφορους λόγους.

Ο πρώτος, είναι η αδυναμία να κλείσει ο πρώτος στόχος ή καλύτερα, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να περιμένει πολύ και στην Τούμπα κατάλαβαν ότι έπρεπε να ανακοινώσουν στα γρήγορα μια μεταγραφή, γιατί το κλίμα άρχισε να... στραβώνει.

Το Σάββατο, το Thessports έγραψε ότι ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στο να κλείσει χαφ. Δεν ήταν ο Ουσέρο, ήταν η πρώτη επιλογή, ο οποίος, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήταν στη Θεσσαλονίκη εκείνες τις μέρες!

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, που ήταν αυτός που είχε στο μυαλό του ο Ζήσης Βρύζας, όταν έλεγε ότι "μέχρι το Σάββατο θα κλείσουμε έναν παίκτη", ήρθε για να συμφωνήσει και φεύγοντας υποσχέθηκε ότι θα λύσει το συμβόλαιο του με την ομάδα του (ισχύει μέχρι το καλοκαίρι) και θα ανακοινωθεί η μεταγραφή του.

Για κακή του τύχη, η ομάδα του έμαθε τι συμβαίνει και δεν λύθηκε το συμβόλαιο. Γι΄ αυτόν τον παίκτη, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να περιμένει, μέχρι ο χρόνος να αρχίσει να πιέζει την ομάδα του, αλλά η ανάγκη να γίνει γρήγορα μια μεταγραφή, οδήγησε στον Ουσέρο, που ήταν η πιο προχωρημένη περίπτωση, απ΄ όσες έχουν στην Τούμπα στα υπόψιν τους.

Θεωρητικά, η πρώτη επιλογή, που ήταν από το εξωτερικό, είναι ένα κλικ, πιο πάνω από τον Ουσέρο, αλλά αυτά θεωρητικά. Ο Ισπανός έχει το αβαντάζ ότι είναι γνωστός, όλοι ξέρουν τι μπορεί να κάνει, και γενικώς, είναι σχετικά μειωμένου ρίσκου.

Σύμφωνα με πηγές από την Τρίπολη, σήμερα ο ΠΑΟΚ πήρε το ΟΚ από τον Αστέρα για προχωρήσει την συμφωνία με τον Ουσέρο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δύσκολα θα έδινε ο Αστέρας το πράσινο φως, με λιγότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ενώ σε ότι αφορά τον Ουσέρο, στον Αστέρα έπαιρνε 110 χιλιάδες ευρώ, αλλά στον ΠΑΟΚ θα πάρει μια γενναία (σε ποσοστό) αύξηση.

Ένα θέμα που υπάρχει, είναι πως ο Ουσέρο θέλει συμβόλαιο για 2,5 χρόνια, αλλά ο ΠΑΟΚ, με δεδομένο πως τον Μάρτιο κλείνει τα 31, προτιμά να του κάνει 1,5 χρόνο συμβόλαιο. Από την ώρα, που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας και ουσιαστικά η μεταγραφή ανακοινώθηκε, είναι δεδομένο πως τα διαπραγματευτικά ατού τα έχει ο Ισπανός χαφ.

Σύμφωνα με μία πηγή, ο ΠΑΟΚ ίσως να μην έμπαινε στη διαδικασία να διαρρεύσει τη συμφωνία για τον Ουσέρο, αν νωρίτερα, είχε κερδίσει εύκολα και με καλή εμφάνιση τον Πανιώνιο. Μπορεί, όμως, και να μην είναι έτσι!

Διαβάστε ακόμη...