Μορένο, ο εκλεκτός

Από makthes.gr: Η χειμερινή μεταγραφική περίοδο ξεκινάει επίσημα από σήμερα με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζεται ήδη προετοιμασμένος για εντυπωσιακό μπάσιμο. Όπως ανέφερε τις προηγούμενες μέρες η "Μ" ο προσανατολισμός παραμένει σταθερά στην ισπανική αγορά, με τον Έκτορ Μορένο να αποτελεί το βασικό στόχο για την αμυντική ενίσχυση της ομάδας.
Πηγή: makthes.gr
Μορένο, ο εκλεκτός

Ο διεθνής Μεξικανός στόπερ της Εσπανιόλ είναι ο παίκτης που θέλει ο ΠΑΟΚ για τη θωράκιση της αμυντικής του γραμμής. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία στην αναζήτηση του Άγγελου Αναστασιάδη: αριστεροπόδαρος, ικανός στο ψηλό παιχνίδι (1,83μ.), γρήγορος και με δυνατότητα να συμβάλλει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού διαθέτοντας καλή "πρώτη πάσα". Επιπλέον, παίκτης με προσωπικότητα (57 φορές διεθνής με το Μεξικό), απόρροια και της πολύχρονης πλέον παρουσίας του στα ευρωπαϊκά γήπεδα, με γεμάτη τριετία στην Αλκμάαρ (80 αγώνες - 6 γκολ) με την οποία κέρδισε νταμπλ στην Ολλανδία (2008-09) και σημείο αναφοράς από το 2011 για την άμυνα της Εσπανιόλ, με την οποία μετράει 100 συμμετοχές (6 γκολ) στην πριμέρα ντιβιζιόν, εκ των οποίων μόνο μία φέτος λόγω του σοβαρού τραυματισμού στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Μορένο υπέστη κάταγμα κνήμης στο νοκ άουτ παιχνίδι των Μεξικανών με την Ολλανδία, αλλά επανήλθε στις 7 Δεκεμβρίου, όταν και πέρασε ως αλλαγή στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα. Έκτοτε, μετράει δύο συμμετοχές ως βασικός στα παιχνίδια κυπέλλου με την Αλαβές.

Ο Μορένο προτάθηκε στα γραφεία της Τούμπας πριν από τρεις εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο υπήρξαν και οι πρώτες επαφές. Ο Μεξικανός εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, κυρίως λόγω της προοπτικής να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς λιγκ μέσω κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του μπορεί να καλύψει τις οικονομικές του απαιτήσεις, οι ετήσιες απολαβές του κυμαίνονται περίπου στις 600.000 ευρώ, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο Μεξικανός έχει συμβόλαιο με την Εσπανιόλ για ακόμη δύο χρόνια. Από την πλευρά του παίκτη πάντως έχει δηλωθεί πως το συμβόλαιο μπορεί να λυθεί πρόωρα, γεγονός που εκτός από τον ΠΑΟΚ, διατηρεί σε θέση αναμονής και την ουαλική Σουόνσι.

Η "ΔΙΑΡΡΟΗ" ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να "ψωνίσει" από το "πάνω ράφι" της μεταγραφικής αγοράς επιβεβαιώνεται και από την παρουσία του ονόματος του Κριστιάν Ροντρίγκες σε περίοπτη θέση στη λίστα των παικτών που απασχολούν τον ΠΑΟΚ. Στο δεδομένο όμως βαθμό δυσκολίας για μεταγραφική υπέρβαση, όπως συνιστά η περίπτωση του 29χρονου Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης, προστέθηκε η "διαρροή" του φλερτ από τα γραφεία της Τούμπας, ενόσω ο παίκτης παραμένει δεσμευμένος βάσει συμβολαίου.

Το φλερτ με τον Ροντρίγκες χρονολογείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όταν και ο Ουρουγουανός προτάθηκε στην Τούμπα. Ο Ουρουγουανός που έχει δει το χρόνο της συμμετοχής του να περιορίζεται μετά την έλευση του Γάλλου Γκριεζμάν στο "Βιθέντε Καλντερόν" έχει εκδηλώσει τάσεις πρόωρης αποχώρησης από τη Μαδρίτη, ζητώντας να μείνει ελεύθερος.

Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση, ώστε ο ΠΑΟΚ να κάνει το αποφασιστικό βήμα προσφέροντας συμβόλαιο 800.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο ουδείς μπορεί πλέον να προβλέψει πιθανές απαιτήσεις της Ατλέτικο για την αποδέσμευσή του. Στην Τούμπα πάντως, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο δανεισμού, προοπτική όμως που συγκινεί και την ΚΠΡ, με τους Άγγλους να έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα των Ισπανών.

Για την αξία του Ροντρίγκες και την ενίσχυση που μπορεί να προσφέρει στην αριστερή πλευρά (και όχι μόνο) της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος, δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης. Από τα "βαριά" ονόματα του ουρουγουανικού ποδοσφαίρου με 81 διεθνείς παρουσίες και με καριέρα σε Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ροντρίγκες δεν χρειάζεται συστάσεις.

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΥΣΕΡΟ: Ο δανεισμός του Μάαρτεν Μάρτενς στη Σερκλ Μπριζ, εκτός από την απαλλαγή μέρους του συμβολαίου του για το υπόλοιπο της σεζόν, προκαλεί στην Τούμπα και δεύτερες σκέψεις για τον Φερνάντο Ουσέρο. Η υπόθεση του 30χρονου Ισπανού μέσου που αποτελεί "ξένο σώμα" στον Αστέρα Τρίπολης έλκυσε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, με την προϋπόθεση να μείνει ελεύθερος από την αρκαδική ΠΑΕ, η οποία αξιώνει ένα ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ. Ο Ουσέρο εμφανίζεται θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, ωστόσο στην Τούμπα απέκλειαν εξαρχής κάθε περίπτωση να διαθέσουν χρήματα.

Η φυγή του Μάρτενς πλέον εξοικονομεί ένα ποσό κοντά στις 150.000 ευρώ για τον ΠΑΟΚ, γεγονός που αφήνει πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο αυτά τα χρήματα να διατεθούν για τον Ισπανό, ο οποίος λογίζεται ως μία επιλογή χαμηλού ρίσκου για παίκτη στη μεσαία γραμμή.

Διαβάστε ακόμη...